Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

Pán much (1963) 

Musím souhlasit, že knižní předloha v tomto přípádě byla opravdu mnohem lepší a film si v jistých chvílích nedokázal udržet přehlednost, ale vzrůstající napětí a změny v Jackově chování a jeho přístup k pravidlám jsou ztvárněny perfektně - myslím že i jeho herecký výkon byl výborný - bohužel to nelze říci o všech dětech. Děti se na ostrově bez vhodného vzoru a vedení stávají divochy a musím uznat, že když jsem četl knihu nepředstavoval jsem si ty děti pomalované jílem a krví tak divoce.... Už se těším na novější zpracování... :-)

plakát

Poslední skotský král (2006) 

Velmi dobrý film... Začátek si myslím je zbytečně prázdný - vsunutý do filmu jen aby se neřeklo. Snad možná jisté nastínění toho, že domov i když není zrovna nejideálnější (češtináři prominou) je pořád domov a někdy můžete být vděčni, že se tam vracíte. V tomto filmu vidíte většinou věci tak jak jsou z pohledu mladého skota, který se shodou náhod dostane do přízně nově zvoleného diktátora. Jaké štěstí, že mu náhoda tak přála - a nebo neštěstí. Tento film mě opravdu vtáhnul svoji pohádkovou idylkou, která neustále dává tušit drobnými náznaky něco co se za tím vším krásným skrývá... Jak film zpočátku trošku váznul tak koncem si to tento film opravdu skvěle vynahradil - kdybych neviděl tento film ve stejný den jako Město Bohů - nejspíš bych dal 5 hvězd.

plakát

Pokoj 1408 (2007) 

Celkem nudný začátek se Vám snaží představit hlavního hrdinu, bohužel většina věcí v úvodu shledávám jako zbytečně zdlouhavé a dá se říct i nudné a hlavně i zbytečné - většina věcí totiž nemá odkaz na pozdější dění ve filmu což je celkem škoda. Některé však odkaz na další dění mají... :-) Cusack asi nebude můj oblíbený herec - do filmu mi moc neseděl, ale herecký výkon je celkem přesvědčivý. Jakmile se však film dostane k osudnému pokoji číslo 1408 začne to být celkem zábava. Některé scény jsou až moc vyhrocené, jiné jsou opravdu příjemně strašidelné... Dokonce i pár šokových momentů se ve filmu objeví... No prostě tak trochu ode všeho... Velmi příjemný ničím extra vájmečný horor, který bohužel ztratil 1 hvězdu svým koncem, který mě přílíš nenadchnul.. Proto bych rád viděl (jak jsem někde zaslechl Alternativní konce, které DVD poskytuje, protože třeba by mě nějaký vyhovoval víc.. ) Co opravdu oceňuji je že jsem v jednu chvíili filmu uvěřil to co se mi snažil v sugerovat - bohužel nemohu uvést c abych nezkazil divákům požitek z filmu, ale myslím že pochopí pokud uvidí...

plakát

Glen, nebo Glenda (1953) 

Pozoruhodné, dlouho jsem váhal zda jde opravdu o drama. Myslím, že šlo spíše o dokument, který je velmi dramatizovaný. Dokument, který ukazuje pohled na transvestity v dané době až pokus o znázornění prožívání trensvestitů... Ale nejde o jen tak ledajaký dokument - tento je obohacen o všechno možné co s ním zdaleka vůbec nesouvisí... Marně jsem přemýšlel nad důvodem těch záběrů na úžasného Belu, který tahá za nitky a svoji nezapomenutelnou mimikou dodává filmu potemělou atmosféru, která do něj ale naprosto nesedí... Záblesky, vojáci, no prostě v tom filmu je i to, co by od něj nemohl nikdo vůbec čekat... No prostě E. Wood je zřejmě opravdu zvrácený genius, který svým filmem dokážě jak královsky pobavit (což ale nebyl jeho záměr) tak neuvěřitelně šokovat... Bohužel oproti Plánu 9, který má strohou a jednoduchou dějovou linii a je opravdu úžasný spíše svými pravěkými filmařskými technikami je tento film opravdu místy až nelogický, ale občas předvede něco co je filmařsky naprosto úžasné (půlená scéna s Belou kdy pod ním běží jiný záběr, němé prožívání transvestity (to je naprosto úchvatné)... No každopádně Wood tento film trochu moc překombinoval - snažil se z něj udělat větší drama než tento příběh Glena a Gleny nabíze a proto srážím jednu hvězdu... Ale beze sebemenšího zaváhání toto naprosto šílené drama(dokument) mohu doporučit - při troše nadsázky při vnímání filmu si myslím úžasně užijete!

plakát

Bláznivá dovolená (1983) 

Hodně podařená komedie, která nepostrádá ani vtipy ráznější kalibru tipu - např. týrání zvířat, ke kterému došlo opravdu omylem!!! :-)

plakát

Mys hrůzy (1991) 

Bezkonkurenčně jedna z nejlepších rolí Roberta de Nira, skvělá režije - ale na dnešní dobu již trošku vleklý děj, napětí stoupá velmi rozvážně aý pomalu a nakonci je má film hrozně rychlí spád. Snad jen ta dynamika filmu a jeho zbytečná délka filmu škodí toli, že nemůže být naprostou špičkou. Právník se chová opravdu dost nelogicky, žena která - dle mě z naprosto stupidních důvodů nebodá žalobu - to jsou další drobnosti které filmu škodí... Chváli by se dalo vymyslet hodně, ale raději se na film podívejte... Výborná je ona myšlenka, která z dělá z thrilleru lepší film s myšlenkou... :-) Jde o horor, ale neřekl bych horor obyčejný, ale horor pro právníky!

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

U někoho jsem tady v komentáři zahlédl 4 a půl hvězdy... Já dávám taky 4 a půl ale zaokrouhlím to dolů. Je to určitě skvělý film s mnoha uchvatnými scénami - obvzlášť přestřelka, bankovní loupež a jiné, ale stejně tu hvězdičku dolů zkrouhnu, protože kombinovat akční s dramatem a natahovat to na 2 a půl hodiny mi nepříjde rozumné... Herci byli skvělí a nemohu k jejich výkonům zcela nic namítat..

plakát

Temný rytíř (2008) 

Já vím, že těma 4 hvězdičkama filmu s tak skvělým hodnocením moc neublížím, ale doufám, že alespoň trošku. Ano film je dobrý, možná je dost dobrý, snad i chvalitebný... Ale opravdu se Vám zdá tento snímek o Batmanovi jako film na Oskara? Já tedy zarputile tvrdím, že ne. Nechci nijak zpochybňovat skvělou spádovitost filmu, snad i jistý pokus o myšlenku. Určitě musím ocenit to, že těch 152 minut mi uběhlo rychle a film mě nenudil, ale spíše mě místy otravoval. Čím? Množství dialogů, uspěchanost děje, která dělá sice z filmu zběsilé akční drama, ale zběsilé nikoli svými akcemi, kterých není ve filmu zas tak moc jak bych čekal, ale zběsilé svým nátlakem inforamcí na diváka. Možná a nechci se Vás nijak dotknout jste tady všichni zapoměli, že jde o film v kterém hlavní hrdina je Batman, komiksový hrdina a nikoli hrdina z románu a 1000 stránkách. Já osobně bych dal 5 hvězdiček kdyby film měl 90 minut a stejné množství akce - i tak by zbylo místa pro dialogy dle mého názoru dostatek. Batman není dle mého názoru vůbec špatní - špatné je to kolem čehož je ve filmu o Batmanovi zbytečně příliš.. Co bych ale vynesl do výšin a nejsem jediný je herecký výkon Heatha Ledgera (Šlo o hlavní nebo vedlejší roli? To je jedno - ten by si ocenění zasloužil), který dosti obdivhodným způsobem vdechl postavě Jokera úžasné kouzlo. Místy však dosti nevyrovnaný výkon - mnozí si myslí že neurotičtí a psychopatičtí lidé jsou nevyzpytatelní - A mají pravdu, přesto však se Joker v každé scéně snaží chovat tak neuroticky až to občas působí kýčovitě. Podtženo, sečteno - pěkný akční film, kteří se snaží dle mého názoru dělat ze sebe víc než opravdu nabízí a dost mě udivuje, že mu to takové množství lidí sežralo...

plakát

Městečko prokletých (1960) 

Kde se stala chyba? Nevím snad v tom starém známem jevu - viděl jsem prostě remake jako první a ten mě narozdíl od většiny uživatelů CSFD nadchl a za svým hodnocením si stojím... A některé věci - a tím nemyslím krvavé scény se mi prostě v novém zpracování líbili více. Snad si cením toho lidského citu jakým je láska a jistá naděje které je v remaku víc... Blonďáčci v tomto původním filmu nezapochybují ani na chvilku - mají v hlavě jasno.. Nechci tento původní film nijak kritizovat - ba naopak - absence krvavých scén filmu nijak neubírá a absence citu u blonďatých dítek filmu velmi přidává na ponuré atmosféře, ale... Bohužel jsem neměl tu šanci vidět tento film jako první a tudíž ho bohužel vždy budu brát jako druhý... Snad si můj komentář zaslouží být trochu konkretizován - Městečko prokletých z roku 95 jsem viděl jako malý a myslel jsem si dlouho dobu, že hrůzostrašnější horor být nemůže. Scény kdy chlapci a děvčata chodí ve dvojicích po městě, tiše bez konverzací si rozumí a ví... , malují stejné obrázky, koukají svýma kukadlama mě děsila... Hodně těchto hrůzostrašných scén jsem v tomto filmu postrádal. Musím souhlasit s těmi kterým se film zdá příliš osekaný a přespříliš spádovitý - začátek je dle mého vkusu zbytečně natahovaný a bez šťávy. Zatím co děsivých scén je pomálu. Sice atmosféra filmu je celá v strašidelném duchu, ale mráz po zádech mi přeběhl jen opravdu párkrát a to nikoli při tom když si muž míří na hlavu brokovnicí, ale spíše, když děti jdou po vesničce a je po nich hozen míč, nebo když matka jedné s dětí předá dítku příliš horké mléko.. Děsivé...

plakát

Tom Jones (1963) 

Páni, tak tohle byl výborný film. Na dnešní dobu koncentrace vtipu příliš malá, ale o to více se pak smějete, když si na vtipnou hlášku musíte vždy nějakou dobu počkat. Bohužel musím uznat, že koncentrace hlášek je ze začátku obrovská a s postupem filmu klesá a klesá - a bohužel klesá až tak nízko, že konec je hrc prc jedním vrzem ukončen - ale i to jak kýčovitě rychle a HappyEndově film končí je samo o sobě opravdu velmi vtipné.. Jsem rád že jsem se na tento film podíval a příště nebudu váhat a podívám se na něj rád znovu. Myslím si, že mnoha scénami se stal tento film vzorem pro dnešní komedie či parodie a hlavním hrdinou opravdu předběhl svou dobu.