Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (193)

plakát

Absolvent (1967) 

Hudba fajn, bohužel na známé tváře si nepotrpím a příběh je příliš prostoduchý. Zajímavý nápad, který se dal natočit výrazně lépe - filmu by slušela delší stopáž. Zatímco některé části by si zasloužily více rozvést, některé byly naprosto zbytečné. Celkové hodnocení 50%.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Adamava jablka jsou jednou z vůbec nejtvrdších komedií, kterou jsem viděl. V žádném případě ji nemohu doporučit každému. V tomto brutálním filmu jsem místy brečel smíchy a chvílemi nevěřícně zíral s kamenou tváří, co vše si autoři mohli dovolit.

plakát

Afrika (2013) (seriál) 

Sir David Attenborough si dal těžký úkol - překonat sám sebe. Jsem rád, že se mu to podařilo.

plakát

Amores perros - Láska je kurva (2000) 

Drama jak má být, ani bych neodhadoval, že se jedná o první filmy od Alejandra Gonzáleze Iñárrita. Film sleduje několik více či méně navzájem propletených příběhů, z nichž každý má času kolik potřebuje, takže ani 154 minut není příliš moc.

plakát

...a spravedlnost pro všechny (1979) 

...a spravedlnost pro všechny se zabývá vážným tématem spravedlnosti dosahované v soudní síni. Vážné téma se odehrává ve společnosti cvoků, kam spadají soudci, právníci a jiní pracovníci u soudu, byť pracují v pozadí. Označením cvoci jim dost možná i přidávám k dobru, neboť jít pro soudce, který si strká hlaveň brokovnice do pusy a snaží se zmáčknout spoušť, aby soudil významný případ, svého kolegy soudce... Pointa je zřejmá, ukázat špínu v americkém soudním systému, bohužel forma je natolik přehnaná, že působí spíše obráceně. Několik scén je zahráno příliš násilně, že mně ani nepřišly zajímavé a stejně to dopadlo s mnoha vtipy. Tvůrci tlačily příliš na pilu, kvůli čemuž jsem tento film nemohl brát vážně a většinu času jsem se nudil, vyšší hodnocení na ČSFD přikládám zejména obsazení Al Pacina a hodnocení uživatelů s hodně body, které si myslím, že hodně lidí jen okopírovalo...

plakát

A Tale of Two Cities (1935) 

Velmi zdařilá filmová adaptace slavé knižní předlohy od Ch. Dickense. Celý film se zabývá pouze hlavní dějovou linií, které se tak dostává potřebný prostor. Vzhledem k datu vzniku je celé zpracování velice povedené a zejména dobití Bastily si zaslouží velkou pochvalu.

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Film o upírech úplně bez latexu a přece to funguje! Konečně originální námět s přesahem k dalším tématům. Dětští protagonisté hrají jako by byly dospělí a nikdo je nesráží vnuceným mentálním postižením, jak je v soudobém hlavním proudu obvyklé.

plakát

Avatar (2009) 

Naprosto neuvěřitelné audio-vizuální podání v kombinaci s naprosto primitivním příběhem. Pro mě utrpení sledovat. Děj nepřinesl žádné překvapení a žádnou akci - divák vždy věděl, co bude následovat, nebylo třeba být napjatý. Film mohl být výrazně kratší, druhá polovina filmu by vůbec nechyběla a Avatar by mohl dostat ***.

plakát

Báječná léta pod psa (1997) 

Před shlédnutím filmu jsem četl předlohu, takže ve filmu jsem viděl mnoho nerozvedených náznaků obsáhlých pasáží v knize, případně naprosto ignorované části jako třeba cestování babičky nebo Pacova linka. Přibližně první třetina filmu nebyla vůbec vtipná, kvalita pořízení filmu, zejména zvuková stopa velmi bídná atd. Z těchto důvodů se musím připojit k části diváků, kteří hodnotí celý film spíše negativně. Stejně jako zde psali i jiní, přečtení knihy mně pomohlo více si film užít a zavzpomínat na povedené pasáže, zejména ve druhé polovině.

plakát

Bídníci (1958) 

Hlavně ze začátku je příběh bídníků vyprávěn příliš násilně. Upozorňovat na problémy ve společnosti podobným způsobem snižuje věrohodnost. První polovina mně pravděpodobně kvůli přílišnému přehánění nepřišla jako příběh, který by se mohl stát. Knižní předlohu jsem nečetl, takže zkratkovité vyprávění, s mnoha rychlými převraty bez postupného vývoje postav a děje považuji za neúplné. Kdybych film ukončil sledovat v první polovině, možná bych hvězdičku z výsledného hodnocení ubral.