Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (193)

plakát

Michael Jackson Live in Bucharest: The Dangerous Tour (1992) (koncert) 

Dílo své doby, dnes by kvůli různým aktivistickým sráčům něco podobného vzniknout nemohlo. Kdo pamatuje devadesátky, tak si zavzpomíná co tehdy bylo běžné. Ať si o tom myslí kdo chce, co chce, tak se nedá popřít, že to byla show, kde se pro diváky udělalo maximum.

plakát

Špinavý prachy - Drug Short (2018) (epizoda) 

Špinavé peníze jsou nesmírně kvalitní zejména kvůli své nestrannosti, kdy kteroukoliv stranu nechají říci sebevětší blbost, aniž by se uchýlili k cenzuře. Z toho důvodu zde zazní i často omílané nesmysli, že generální ředitelé veřejně obchodovaných firem mají za úkol za každou cenu hnát cenu akcií jimi řízených firem co nejvýše to jde. Patrně ze stejného důvodu zde dosud jediný komentář zmiňuje, že došlo k podvodu „za podpory Wall Street“, ačkoliv lidé z Wall Street byly podle tohoto dokumentu oklamáni stejně jako v případě Enronu. Podobně mně drásalo zmínění, že za zmíněný problém může kapitalismus, když uvedené příkoří bylo umožněno socialistickými zásahy do volného trhu, kdy konkurence nemohla vyrábět generická léčiva a tím pádem došlo k vytvoření monopolu, který si diktoval ceny, jaké chtěl. Možná se Vám zdá tento komentář silně negativní a říkáte si, proč patří k nejlepšímu hodnocení *****.... Je to, protože velmi věrně zachycuje každodenní skutečnost. Jak pokřivení trhu s jeho negativními dopady na každého z nás, tak pomýlené názory lidí, kteří nejdříve vymyslí „názor“ a pak se snaží vše ohnout, aby ho „dokázali“.

plakát

Špinavý prachy - Payday (2018) (epizoda) 

Vynikající zpracování citlivého tématu půjček lidem žijících z huby do ruky na jednom konkrétním příkladu. Nesmírně si vážím, že obě strany dostali množství prostoru a z celého dokumentu se člověk „nedozví“ komu má fandit, ale naopak projde celý případ včetně soudního rozhodnutí, nechávajíc na každém, co si odnese. K podtržení objektivnosti mohu dodat, že dosud jediný komentář, který si na ni stěžuje ji dokazuje informacemi z tohoto dokumentu, kde je divák všechny vidí a slyší. Stejně jako smutný příběh obou stran, kdy si obě myslí, že jsou v právu.

plakát

Špinavý prachy - Hard NOx (2018) (epizoda) 

Pro mně v současné chvíli nejlepší popis Dieselgate, se kterým jsem měl tu čest. Z dokumentu je vidět mírné nadržování straně ekologů, jež je mnohem mírnější, než bývá v aktuálních dokumentech zvykem. Přesto dokument postupuje chronologicky, dává prostor oběma stranám a komentuje, pokud se objeví například důkaz o křivé výpovědi apod. Krásně je zde vidět, jak „velká zvířata“ chtějí rozhodovat, ale nenést odpovědnost.

plakát

Doktor Živago (1965) 

Pomalu plynoucí milostný příběh jak z románu 1984 není po většinu času, hlavně ze začátku nosným motivem tak jako život před a po revoluci v Rusku a hlavně vynikající popis lidských charakterů a jejich chování. Navzdory zobrazovanému se jedná o poměrně klidný film, který je přes svoji délku občas vyprávěn zkratkovitě, což zcela jistě zvedá celkovou úroveň díla. Hodně mě překvapila hudba, kterou bych přisoudil spíše jižnějším evropským krajinám, než tvrdé ruské zimě, ale pomáhala navodit jakoby melancholickou náladu a tlumila prudké momenty a zvraty.

plakát

Třetí muž (1949) 

Vzhledem k absenci skutečného popisu zde na ČSFD jsem dlouho přemýšlel, jestli se mám na Třetího muže vůbec dívat, nicméně po dlouhé likvidaci občanských svobod v rámci boje proti COVIDu jsem jej pustil a nyní mohu svědomitě říci, že se jedná o mix dvou oblíbených filmů 12 rozhněvaných mužů a Ztraceno v překladu. Třetí muž je poměrně nápaditý a v podstatě celý stojí na konverzaci.

plakát

Neuvěřitelný svět pavouků (2015) (TV film) 

Vůbec by mě nenapadlo, že detailnější záběry, než nám pravidelně servíruje David Attenborough přinese dokument o pavoucích z Jihoafrické republiky. Nesmírně pozitivní překvapení.

plakát

Zaklínač - Čtyři marky (2019) (epizoda) 

Druhý díl zcela zbytečně prolínají tři příběhy, z nichž zejména představení Marigolda je hodně odfláknuté... Proč tedy dávám *****? V prvních knihách je naznačeno co utvářelo psychiku Yennefer, zde je celý příběh domyšlen a fantasticky natočen takovým způsobem, že pozorný divák si jistě všimne drobných detailů, které se později objeví až bude Yen pečovat o Ciri. Už jen pro tuto část má smysl tento díl vidět!

plakát

Présumé coupable (2011) 

Naprostá bomba! Po návštěvě Francie si už o její civilizovanosti iluze nedělám, přesto je tento film příkladnou ukázkou kam vede státní moc a podobné zvěrstvo by se mohlo stát kdekoliv jinde. Film je celý negativní, napínavý a po odhalení celého příběhu člověka nutí k zamyšlení. Příběh neodkrývá jen naprosté bezpráví a bezmoc, které provázeli hlavního hrdinu spolu se 49 dalšími lidmi, ukazuje také mnohé další životní zkušenosti, jako lidi schovávající se za rozhodnutí jiných, i když si sami špiní ruce, nepřiznání vlastní chyby a zvláště pro státní moc typické rozhodování bez ohledu na fakta, které ani nikdo nechce probrat... I kdyby se nejednalo o příběh podle skutečné události, tak bych jej doporučil jako důležitou příručku pro život. Jen se divím osudu hlavního hrdiny, pro jeho cestu nemám pochopení...

plakát

Objevování vesmíru (2013) (seriál) 

Stručně řečeno se jedná o základy vesmíru z pohledu obyvatel Sluneční soustavy. S drobnými výhradami a klidným svědomím dávám plný počet. Zvláštně poslední díl sebou přináší v podobných dokumentech málo známé skutečnosti.