Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Noc v Roxbury

Noc v Roxbury (1998)

Pohodová komedie, u které není potřeba přemýšlet, stačí se jen dobře bavit. Celkovou atmosféru pomáhá dotvářet taneční hudba z 90. let. Vtipné situace zde nejsou použité jen pro krátkodobé pobavení, ale několik z nich se rozvíjí v průběhu celého filmu.

Wrestler

Wrestler (2008)

Životní drama s hlavní myšlenkou stejnou jako ve filmu Řidič slečny Daisy. Na rozdíl od něj však film není postaven na jediné postavě, ale na dvou. Wrestler Randy The Ram (Mickey Rourke) a barová tanečnice Cassidy (Marisa Tomei) zestárli natolik, že se již nemohou věnovat své jediné práci, kterou umí a která je živí. Právě jejich společné porozumění problému toho druhého je svedlo dohromady. Bohužel ani jeden si nechce přiznat skutečný stav věcí a přiznat, že se svým chováním dostali do slepé uličky, odkud nevede cesta zpět.

Nebožtíci přejí lásce

Nebožtíci přejí lásce (1972)

Při prvním shlédnutí působí ze začátku nudně, zbytečně, prázdně, …, ale v pozdějších fázích, kdy je divák dostatečně uveden do děje se stává zábavnou romantickou komedií, ze které jsem si odnesl, že na „Permesso?“ dívky odpovídají „Avanti!“. :) Při druhém shlédnutí kdy je jasné, kudy se příběh bude ubírat jsem si neskutečně užíval humorné chvíle, protkané romantickými momenty. Bezesporu se jedná o výjimečný klenot, který musí pro správný zážitek během prvního podívání dozrát, aby při druhém naplno předvedl, co v sobě skrývá.