Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (19)

Sakwa

Sakwa (2005)

Min-Suk během sedmi sekund v celku drsným způsobem končí sedmiletý vztah s Hyun-Jung. Ta, zdrcená a zlomená nejdřív balancuje na pokraji emocionálního kolapsu, ale prakticky okamžitě se vzchopí s jasným cílem, najít si manžela, jelikož biologické hodiny tikají. Krátce na to do jejího života vstupuje Sang-Hoon, jenže jako velice plachý člověk v Hyun-Jung zprvu moc sympatií nevzbudil. Ovšem nevzdává se a nakonec začíná milovanou ženu přitahovat. Ta se nakonec rozhodne si jej vzít, ale v tom na scénu vstupuje napravený Min-Suk s pevným rozhodnutím získat Hyun-Jung zpět.

Long wei fu zi

Long wei fu zi (2005)

Ki Fung cestuje se svým přítelem po horách Číny, aby se setkal se svým otcem, který se do hor vydal trénovat kung-fu. Přitom za sebou nechává ruch hongkongského velkoměsta a svou přítelkyni. Když otce najde a stráví s ním nějaký čas, zjišťuje, že by se od něj mohl něco přiučit. Otec ho tedy začne učit taiči jako prostředek sebeobrany.

Kurai tokoro de machiawase

Kurai tokoro de machiawase (2006)

Michiru nedávno přišla o zrak a její už tak těžkou situaci ještě zhorší smrt otce, který se o ni jako jediný staral. Teď je na světe sama, ve tmě, tak přestává chodit ven a postupně se ve svém domě izoluje od okolního dění i přátel. Akihiro je čínskou-japonský imigrant, který se celý svůj život setkává s rasismem a nepřátelstvím. Je šikanován i ve své práci jeho starším kolegou Toshiem. Ovšem jednou se stane nehoda a Toshio při cestě domů na vlakové zastávce spadne do kolejí a jediný, kdo je s ním na zastávce je právě Akihiko. S jeho negativními zkušenostmi s ostatními lidmi se raději rozhodne utéct a schovat se v domě přímo naproti zastávce. Tam ovšem bydlí Michiru, která o nezvaném hostu neví. Když si ji Akihiko všimne, nejdříve dostane strach, že ho snad na zastávce viděla a mohla by policii dát jeho popis.

Death Trance

Death Trance (2005)

Sakaguchi je poutník s jediným cílem, najít záhadnou rakev, která podle pověstí splní přání každému, kdo ji otevře. Jiní ovšem věří, že se v ní ukrývá bohyně ničení, a tak ji chtějí za každou cenu ochránit.

Bomnalui gomeul johahaseyo?

Bomnalui gomeul johahaseyo? (2003)

Jednoho dne najde Hyun-Chae tu nejromantičtější poznámku vloženou mezi stránky knihy v knihovně. Tajemná poznámka ji zavede k jiné, a ta směrem k tajemnému muži svých snů. Jelikož měla v lásce vždy smůlu, tak se šance chytne a pokusí se onoho muže najít. To je ovšem něco, s čím nepočítal Dong-Ha, který tam ty poznámky psal. Je totiž zamilovaný právě do Hyun-Chae, ale vždy se bál dát jí to najevo.

Anata o wasurenai

Anata o wasurenai (2006)

Tento příběh založený na skutečné události se stal v Japonsku. Su-Hyon (Tae-seong Lee) přijíždí z Koreje do Japonska, aby zde pokračoval ve studiu a také si trochu rozšířil obzory. Záhy po příjezdu se setkává s Yuri (Maki Onaga). Oba mají podobné zájmy v hudbě a sportu, ale musejí překonávat jazykové i rasové předsudky.

Gabyeoun cham

Gabyeoun cham (2008)

Teprve šestnáctiletá Yeol-Rin přišla při autonehodě o oba své rodiče. Už tak těžkou situaci jí stěžuje fakt, že se musí starat o svou malou sestřičku. Ztrácí tak vše, na co byla zvyklá a co jako šestnáctiletá mohla dělat, jako bavit se s přáteli nebo jít na rande. Díky vypjaté situaci trpí chronickou nespavostí a poruchou příjmu potravy. Starat se o sestru, domácnost a k tomu chodit do školy je pro ni veliká zátěž, a tak se pokusí najít pomoc u svého strýce. Ten má ovšem jiné záměry.

Jeong sa

Jeong sa (1998)

So-Hyun je obyčejná, dobře zajištěná žena v domácnosti. Má desetiletého syna a za manžela úspěšného architekta. Život je pro ni řada banálních rutin, ale přesto si připadá spokojená. Její poklidný život ale brzy naruší mladší sestra Ji-Hyun se svým atraktivním snoubencem.

Džuon: Kuroi šódžo

Džuon: Kuroi šódžo (2009)

Zdravotní sestře Yuko se jednou stane podivná věc, když pečuje o jednu dívku. Výsledky testů u ní ukázaly, že má v těle cysty, ale ve skutečnosti to je pozůstatek nenávisti mrtvého sourozence, který se nenarodil. Tato nenávist se okolo dívky šíří a brzy postihuje každého, kdo se s ní setká.

Gyeonguiseon

Gyeonguiseon (2006)

Jedné mrazivé noci se potácí opilý muž do vlaku. Na jiné zastávce nastupuje podobně opilá žena. Zdánlivě rozdílné osoby mají přesto něco společného, zlomená srdce. Po nějaké době jízdy vlak zastavuje na konečné stanici, kam ani jeden z nich dorazit nechtěl. Je hluboká chladná noc a k tomu sněží. Do rána jim nic nejede, a tak zůstanou na zastávce sami spolu.

Iri

Iri (2008)

Třicet let po výbuchu stanice v Iri (Iksan, Jižní Korea) je město už dávno na nohou, ale skryté hluboké jizvy jen tak nezmizí. Jin-Seo je toho sama důkazem, jelikož ve stanici byla akorát její matka, která ji měla krátce na to porodit. Díky tou je Jin-Seo mentálně postižená. Žije pouze se svým bratrem Tae-Woongem, který její stav těžce snáší. Nejhorší ovšem má teprve přijít.

Hanaukjó Maid tai: La Verite

Hanaukjó Maid tai: La Verite (2004) (seriál)

Po smrti matky se Taro musí přestěhovat ke svému dědovi, kterého v životě neviděl a u něhož ani nikdy nebyl. Ještě než vyrazí na cestu, potká nádhernou dívku oblečenou jako služebnou a krátce poté přilétá vrtulník. Služebná, která se představí jako Mariel, mu oznámí, že právě dorazil jeho odvoz. Domněnka, že jeho děda je nejspíš bohatý, se brzy ukáže jako nepřesná, jelikož po příletu na něj čeká obrovské panství a stovky služebných. Jen děda nikde, ten totiž zatím odjel na neznámý ostrov a ustanovil svého vnuka hlavou celé rodiny a majitelem veškerého majetku.

Serial Experiments: Lain

Serial Experiments: Lain (1998) (seriál)

Týden poté, co středoškolačka Chisa Yomoda spáchala sebevraždu, od ní někteří spolužáci dostanou záhadný email. Jeden email dostane i její spolužačka Lain Iwakura a v něm jí Chisa vysvětluje, že se pouze vzdala svého fyzického těla, ale dále žije v síti. Pokračuje tvrzením, že je tam s ní rovněž Bůh. Od té chvíle se Lain začne více zajímat o síť a svět okolo počítačů, svět, který ji ještě donedávna nezajímal. Díky svým stále častějším výletům do tohoto virtuálního světa se hranice mezi realitou a virtuálnem začne pomalu bortit.

Ichi, slepá samurajka

Ichi, slepá samurajka (2008)

Ichi (Ayase Haruka) je slepá Goze, která aby přežila, vydělává si hraním na šamisen. Není však dobrá jen v hraní na šamisen, ale i v boji s mečem, který ji slouží jako slepecká hůl. Už několik let hledá jistého mistra Laidó, který ji nechal jako malou v domě Goze, aby se tam naučila hrát a zajistil ji tak nějakou budoucnost. Někdy ji navštěvoval a učil ji boji, ale Ichi se nikdy nedozvěděla, kdo to byl a jestli to třeba není její otec. Proto ho hledá, aby zjistila jeho pravý původ. Náhodou se dozví, že by se měl objevit ve městě Bitou. Jenomže čekat ve městě, které je zrovna terorizováno klanem Banki, není dvakrát bezpečné. Ichi bude muset využít své dovednosti, aby vůbec přežila, i když se jí snaží pomáhat jistý Toma (Osawa Takao), který ji náhodně potkal. Jenže i on má své problémy a jistý hendikep, kterého se bude muset, aby přežil, zbavit.

Průvodce

Průvodce (2008)

Daigo Kobayashi (Masahiro Motoki) je violoncellista v tokijském orchestru, který byl kvůli malé návštěvnosti rozpuštěn. Daigo se rozhodne i se svou přítelkyní Mikou (Ryoko Hirosue) přestěhovat do své rodné vesnice Yamagata. Nejdříve ze všeho si snaží najít práci a náhodou narazí na nabídku pracovního místa v jisté společnosti NK Agent s textem "Práce, která pomáhá na cestách". Nejdříve si myslí, že jde o cestovní agenturu, ale po příchodu do společnosti zjistí, jak se mýlil. Ve skutečnosti jde o specializovanou firmu zabývající se obřadním ukládáním do rakví. Pochopitelně se to jeho ženě ani přátelům vůbec nelíbí a zprvu jeho prací pohrdají a hnusí se jim. Daigo se ovšem své práce vzdát nechte a tak i po odchodu manželky pokračuje a učí se tomuto obřadnímu umění.

Syupomaeniottdeon sanai

Syupomaeniottdeon sanai (2008)

Co nás žene do světa fantazie, plné smyšlených postav, hrdinů se super schopnostmi a dobrých konců? V životě se může stát cokoli, ne vždy je to dobré a někdy se prostě přihodí tak strašné věci, že nás mozek donutí zapomenout a odebrat se do tohoto světa. Příběh našeho hrdiny začíná stejnou tragickou událostí a vede nás jeho pozdějším životem v roli supermana pomáhajícího bezbranným a chránícího pořádek. Korejská tragikomedie ze života, u které se člověk musí zamyslet, jestli opravdu není smyšlený svět plný hrdinů lepší než realita. Opravdu se člověk musí nejprve zbláznit a odebrat se do tohoto světa aby byl schopen pomáhat a projevit přirozenou lidskost nám vrozenou a přesto všemi tak úspěšně potlačovanou?

Daenseoui sunjeong

Daenseoui sunjeong (2005)

Na Young-sae (Keon-hyeong Park) byl nejlepším učitelem tance v Korei, ovšem po nehodě na posledním mistrovství musel přestat. Z letargie, do které upadl, ho dostane až Jang Chae-ryn (Geun-Young Moon) , která přijíždí z Číny, aby s ním soutěžila na dalším mistrovství. Je tu ale problém, tanečnice přijela do země ilegálně a jediná možnost je falešné manželství. Po uzavření sňatku se ovšem ukáže, že Korejka není ta, za kterou se vydávala, a co víc, tančit neumí vůbec. Jak skončí soutěž, která je již za tři měsíce a jak dopadne jejich manželství?

Sarangddawin pilyoeobseo

Sarangddawin pilyoeobseo (2006)

Julian je klubový playboy, zloděj a notorický lhář, což ho také jednou dostalo do vězení. Když vyšel ven, zjistil, že mu před pár dny zemřel přítel a také, že dluží bezmála tři miliony dolarů. Na splacení dluhu má jen měsíc a tak mu přijde vhod informace, že jeho mrtvý přítel po smrti rodičů zdědil se svou sestrou polovinu velikého majetku. Rozhodne se vydávat za dlouho ztraceného bratra a tím snad získá peníze, které tak rychle potřebuje. Oklamat sestru, že je její bratr, by přeci pro tak dobrého lháře neměl být problém, čas ale neúprosně běží.

Cukigami

Cukigami (2007)

Hikoshiro je mladším synem v rodu Bessho, který již po generace slouží Schogunovi jako stínoví válečníci. Bohužel pro jejich rod nastávají krušné časy a to kvůli revoluci a nové císařské vládě, stínových válečníků již není potřeba. Když tedy Hikoshiro náhodou v opilosti narazí na svatyni, o které si myslí, že patří bohu úspěchu, pomodlí se, jenže svatyně ve skutečnosti patří třem úplně jiným bohům, o které by asi nikdo nestál. Postupně tedy přicházejí Bůh chudoby, Bůh nemocí a nakonec samotný Bůh smrti. Vypořádat se s těmito nechtěnými bohy musí Hikoshiro sám.

Reklama