Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (357)

plakát

Halo - Cíl (2024) (epizoda) 

Tak tohle byl hustý díl. Akce, akce, akce. Super, velká spokojenost.

plakát

Maxton Hall – Die Welt zwischen uns (2024) (seriál) 

Mona Kasten nepřišla s ničím novým. Bohatý kluk a chudá holka. Co se asi tak mezi nimi může stát? Je to předvídatelné, téma "hate to love" bylo zpracované už mockrát, ale i když jsem věkem daleko od cílovky, pořád mě to baví. Dobrý výběr představitele Jamese, na představitelku Ruby jsem si musela chvíli zvykat. Na mě je moc vykulená. Zajímavé tady je, že jsou textovky psané v němčině, ale Ruby čte knihu v angličtině, na nástěnce a v diáři má poznámky v angličtině a příběh jako takový se odehrává v Anglii. I když je autorka předlohy Němka, natočili to Němci, možná tu němčinu mohli úplně v psaném projevu vynechat. Líbila se mi tu rodina Ruby, která i přes nedostatek peněz držela pospolu a bylo to znát. Při rozhovoru otce s Ruby o nehodě mi ukápla slza, jak to bylo dojemné. Zato Jamesova rodina nefungovala vůbec jako rodina, i když se tak navenek snažili prezentovat. Nátlak otce na děti, upřednostňování jednoho dítěte před druhým... Já být Lydií, asi už bych si hodila mašli. No, nebudu se tu pouštět do podrobného popisu díla, to by bylo nadlouho. Hlavním představitelům to spolu slušelo, a i když mezi nimi byla cítit jistá chemie, chvílemi na mě působili spíš jako kamarádi. Překvapivě mi to nijak nevadilo. Vedlejší postavy hezky doplňovaly celý příběh. Za mě jsou to lepší tři, horší čtyři hvězdy. Doufám, že natočí pokračování dle zbývajících dvou knih.

plakát

Mladá dáma (2024) 

Příběh, zpracování, vizuál... Vše bylo celkem fajn. Jen tomu chyběla jiskra. Něco, co by mě posadilo na prdel a nepustilo. Když se z MBB stane Xena bojovnice, je to maličko úsměvné. A Výraz MBB v závěru, ten už byl úsměvný hodně. MBB mám ráda hlavně ze Stranger Things (seriál) (2016). Nejsem si ale jistá, zda pro ni byla role Elodie to pravé ořechové. Film nebyl úplný průser. Ale že by to byla až taková pecka, kterou si budu pamatovat i za půl roku, o tom silně pochybuju.

plakát

No Way Up (2024) 

Dávám dvě. Jsou to lepší dvě, ale na tři to není. Žraloků bylo tak akorát, kousali pěkně, čekání, zda někdo přijde a zachrání je, bylo lehce klaustrofobické, sem tam lekačka... Ovšem, pokud sleduju něco, kde se dost kecá a přitom je vám buřt, kdo přežije, asi je něco trochu blbě. I když se v úvodu hlavní aktéři pěkně "představili", nedokázala jsem si ani k jednomu vytvořit alespoň nějaký vztah. No, nebylo to až tak špatné, ale jednou stačilo.

plakát

Představa o tobě (2024) 

Bylo to milé, hezké, romantické, chemie mezi hlavními postavami fungovala na jedničku... Prostě taková pohádka s náznakem šťastného konce. Hlavním tématem je tu vztah čtyřicetileté rozvedené ženy s klukem, kterému je dvacet čtyři a je to zpěvák populární skupiny. Její dceři je šestnáct. Jako jo, na Anne se kouká celkem hezky, spolu s Nicholasem jim to sluší, ale i když nejsem moralista, nikoho nesoudím, vztahy s věkovým rozdílem, kdy ten starší by mohl být věkově teoreticky rodičem tomu mladšímu, zkrátka nějak nechápu. A v případě, jako je to v tomhle filmu, kdy je žena ve věku nebo téměř ve věku matky toho mladšího, je to pro mě ještě nepochopitelnější. Ale to je jen můj subjektivní názor. Nikomu ho necpu. A ještě jsem zapomněla zmínit to děsné oblečení, co nosil Nicholas jako Hayes. Beztvaré kalhoty, maxi svetr... Pro někoho asi fajn, pro mě hrůza. Podtrženo sečteno, lepší tři hvězdy.

plakát

Slzotvůrce (2024) 

Co k tomu napsat? Na film jsem se těšila. Příběh pojednávající o slzotvůrci je zajímavý. Myšlenka zlomených dětí, které vyrůstaly v sirotčinci, který vede zlá ženská, je zajímavá. Ale tím pro mě veškerá zajímavost končí. Hlavní hrdina mi nebyl moc sympatický, hlavní hrdinka měla od začátku do konce v obličeji ten samý výraz, chemie téměř žádná... Ostatní postavy zde byly spíš do počtu. Snad jen ta albínka za něco stála. Jí jsem její herecké představení uvěřila. Hudba slušná, námět zajímavý, ale to je vše. Za mě jsou to slabší tři hvězdy a myslím, že jednou a dost pro mě v tomhle případě platí na stopro. Škoda. Určitě se to dalo udělat lépe.

plakát

Abysses (2023) (seriál) 

Už od začátku se mi zdálo téma nějaké povědomé. A když jsem si všimla autora předlohy, byla jsem doma. Knihu Vzpoura oceánů jsem zatím nečetla (čeká v pořadí), ale vím o čem je. Seriál se mi líbil, i když bez některých ukecaných až zbytečných pasáží bych se obešla. Myšlenka je zajímavá. Zpracování je poutavé, ale některé herecké výkony jsou ploché až nudné. Například Joshua Odjick (Leon Anawak) nehrál, jen se tvářil celý seriál nepřítomně. Ano, je tu určitá podobnost s filmem Propast, ale nevadí mi to. Každopádně konec seriálu zůstal otevřený, takže by si zasloužil pokračování. Přece jen zůstalo dost otázek nezodpovězených. Za mě lepší 3 hvězdy.

plakát

Eliška a Damián (2023) (seriál) 

Upřímně přiznávám, že jsem byla po prvním dílu maličko zděšená. A i když jsem sledovala seriál dál, až v půlce mě začal fakt bavit. Možná to bylo i tím, že jsem si zvykla na odlišný projev Emmy v roli Elišky, že jsem si zvykla na paruku Roberta jako Damiána, že mezi Eliškou a Damiánem to začalo romanticky jiskřit... Netvrdím, že je seriál nějaké veledílo, ale pro mě byl zábavný. Romantická pohádka pro dospělé. Nabídl mi přesně to, co jsem od něj očekávala. Dokázal mi vykouzlit úsměv na tváři, občas jsem zamačkávala slzu v oku z dojetí, také mě sem tam nudil, ale i to k tomu patří. Nejlepší postavou v seriálu pro mě byla Dana Syslová jako Kateřina. Byla prostě skvělá. Emmě s Robertem to spolu jako Elišce a Damiánovi slušelo. A ať si kdo chce co chce, já jim tu romantiku věřila. Vadilo mi infantilní a pitvořivé chování Elišky k Damiánovi hlavně v 10. dílu, ale v posledních dvou dílech už to nebylo tak patrné. Naštěstí. Anna s Honzou jako Eleonora a Matouš byli zábavní. Jejich společné pasáže byly výborné. Jsem ráda, že se vyřešil vztah mezi Jolanou a Honzou v podání Michaely a Martina. Naďa, kterou hrála Míša Kuklová, byla celou dobu v pozici té o něco starší a moudřejší. Míša ji hrála úžasně přirozeně. Lucie v podání Hany Drozdové byla super. Hanu jsem vůbec neznala a její Lucie byla strašně fajn. K srdci mi nepřirostla Marta Jandová jako Terezie a Milan Šteindler jako správce. Postava Mortena měla v seriálu svou linku, která pro mě ale nebyla příliš zajímavá a patřila mezi ty nudné pasáže. Přivítala jsem, že ze seriálu zmizel Petr Buchta jako Martin. Jeho špičkování s babi Kateřinou bylo sice fajn, ale jinak jsem Martinovi nevěřila ani ň. Ján Burda jako Adam nebyl příliš výraznou postavou, i když se v seriálu objevoval celkem často. Jako poslední bych zmínila Anežku jako Frederiku. Na hlavu jí chuděře nasadili hroznou věc, takže vypadala šíleně. Ale mělo to své opodstatnění. Anežka je přitom v civilu velice sympatická žena. Jak už jsem psala u posledního dílu, dle ukázek na další sérii, které se pravděpodobně nedočkám (záměrně píšu nedočkám, protože je zřejmé, že jsem jedna z mála, která by se na druhou sérii ráda podívala), zažije Frederika věci, o kterých se jí ani nesnilo. A nejen ona. Suma sumárum... Seriálu dávám lepší tři hvězdy. Pro mě byl seriál zpestřením podzimních večerů.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Přemýšlím, co k tomu napsat. Absolutně mě minula reklamní kampaň na tento seriál, protože televizi téměř nesleduji, takže jsem vůbec netušila, do čeho jdu. Až když jsem otevřela net a ať jsem koukla kamkoli, všude byla recenze na první díl seriálu, řekla jsem si, že se teda podívám, o co jde. A to už je u mě co říct, protože česká tvorba mě nechává naprosto chladnou. Ať už jsou to seriály nebo filmy. Takže k věci. Bylo to trošku mučení, troška masochizmu. Výkony, které by se daly těžko nazvat herecké, byly příšerné. Kam se vytratila přirozenost a příjemný projev? Urban se strnulým výrazem, hrozným vzhledem a děsnou mluvou, Smetana se svým arogantním a chladným projevem, který se nedal přeslechnout... Jediným pozitivem byla Dana Syslová, a i když moc nemusím Míšu Kuklovou, tady mi přišel její projev v těch pár okamžicích, ve kterých se mihla, civilní a celkem příjemný. Hned jak to začalo, vzpomněla jsem si na film Kate a Leopold, který mám ráda. Ovšem toto byla úplně jiná liga. V tomto seriálu, i když je námět celkem zajímavý, zpracování značně pokulhává. Nějak si neumím představit, co se bude odehrávat v dalších dílech. Má jich být 12? Fíha. Jak už tu někteří psali, dávám tomu max 5 dílů (a to jsem možná přehnala), než toto dílo Prima stáhne a buď ho úplně ukončí nebo ho přesune někam jinam. Možná si dám ještě jedno mučeníčko v podobě dalšího dílu, abych se ujistila v tom, že dělám dobře, když ta díla, která se u nás produkují, nevyhledávám. Vrcholem je, když se jako divák stydím za výkony, které sleduji na obrazovce, aniž bych s nimi měla cokoli společného. Hodnocení si nechám na příště.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 10 (2023) (epizoda) 

Zvláštní díl. Na jednu stranu jsem ráda, že jsou Eliška a Damián spolu, na druhou má tahle část nějaké mezery. Jak už psal silv_r, komunikace přes zadní stranu obrazu mezi Matoušem a Damiánem je poněkud zvláštní a lehce nedotažená. Dále... Nejsem hnidopich, ale když už něco točím, točím to pořádně a dám si pozor na detaily. Při krádeži obrazu se střídá pohled na Damiána v kapuci a bez kapuce. Několikrát. Já si toho všimla a rušilo mě to při sledování. Co se týče Damiána jako ducha z minulosti, úsměvné. Víc k tomu asi dodávat nebudu. Úplně mi není jasné, kdo řekl Emmě, aby se chovala v roli Elišky k Damiánovi jako k dítěti. V tomhle dílu. To její infantilní až pitvořivé chování k němu anebo v jeho přítomnosti mi dnes dost kazilo pohled na jejich láskyplný vztah jako takový. Jsem ráda, že tam dnes nebyl otravný pan správce (Šteindlera tu fakt nemusím) a taky bych oželela Terezii (Jandová je příšerná). A vlastně Adam pro mě taky není žádná hitparáda. Ale Adam jako postava. Kateřina byla opět skvělá, Lucie mě baví čím dál tím víc, Honza s Jolanou jsou roztomilí, Frederika mě překvapila a zároveň potěšila svým chováním, a při předčasném loučení sourozenců Eleonory a Damiána se mi zaleskla slza v oku. Trošku dojáček. Jenže... To, co vypadalo jako jasná věc, se najednou mění a vše je jinak. Fakt mě zajímá, jak to celé dopadne. Nestačilo by, aby si dal Damián na krk amulet a pak by zůstal tam, kde je jeho láska? Asi to nebude tak jednoduché, co? Uvidíme. Dnes slabší tři.