Reklama

Reklama

Mladá dáma

  • USA Damsel
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá žena se vdá za okouzlujícího prince. Místo rodinné idylky ji ale čeká boj o holý život, protože ji chtějí obětovat děsivému drakovi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (270)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Neb když zjistíš, že o svatební noc nebudou techtle ani mechtle, ale má vás sežrat drak. Pravdou je, že jsem dneska z práce přišla docela strhaná, a došlo mi krutá pravda: nemám ve watch listu žádný film s dabingem. Ale tohle mělo dabing, takže... A nebylo to tak špatný! Teda, ten film má tolik chych, až to není hezký, ale celou dobu se i tak jedná o super zábavu, je to příjemně koukatelný, že jsem ochotná zapomenout na spoustu věcí. Nejedná se o geniální dílo, ale film na páteční večer na jedno kouknutí ok. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Velmi atmosférická skoro hororová honička, kterou táhne dolů odfláklej scenář, kterej disponuje skvadrou nelogičností a nedořečeností. Pak je tu druhá možnost, že to je díky střihačově velkolepé akci, aby měl film přijatelnou stopáž. Hore to táhnou portugalský exteriéry, hudba a digitálně vcelku povedená dračice, která je v originále velmi dobře nadabovaná, a za mě to i dodává hezkej psychologickej náboj (u něčeho, co má být asi pohádka dobrý...). No a herci v čele s Millie, jsou hodně v pohodě uvěřitelní a nikdo extra nevyčnívá. ()

Reklama

jhr 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád přímočaré a úderné pohádkové fantasy ten si film užije. Milly Bobby Brown je v roli Elodie skvělá a dokazuje, že má na to hrát akční hrdinky. Během sledování mě několikrát napadlo, že by z ní byla dokonalá mladá Lara Croft. Samotný film obsahuje nečekaně podařené akční scény a má příjemně temnou atmosféru. Některé momenty jsou na pohádku opravdu drsné (za živa spalovaní ptáčci, popálená hlavní hrdinka nebo zmrzačení draka) a děj není hloupý. Samozřejmě se nejedná o žádný přelomový film, ale rozhodně má svoje kvality a není to nuda.  Ten, kdo tomuto filmu dá pod tři hvězdičky je idiot. Já osobně také kritizuji progresivismus, ale zde není až na absenci alespoň jedné silné mužské postavy nic, co by mě přišlo přes čáru. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

2 dobrí herci, konkr. herečky - obe kráľovné. Zbytok je nemastný neslaný. Okrem MBB, ktorá je už tradične v póze "drzo namyslená", hoc aj mne ako žene je jasné, ktoré scény sú vyložene určené, aby si ich chlapci púšťali opakovane. Drak pekný, hoc hlúpy. Fajn kostým. Príbeh urazí len trochu. Nenudila som sa, aj keď drvivá vačšina akcie je len "bolestivo padám". ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Damsel je neskutečně naivní a místy přihlouplá fantasy podívaná, která si to ale bezkonkurenčně vyrovnává svou nápaditostí, nevšedním nápadem a hlavně divácky velmi koukatelným výběrem tématu. Jó, obětování mladých holek drakovi na udržení staletí trvajícího míru, to jsme tady ještě neviděli a když k tomu přihodím pár fakt šikovných detailů, zábavnost celé jeskyně a i neurážející zakončení, přijde mi, že jsem za poslední dobu neviděl moc divácky atraktivnějších věcí. Bohužel tohle vše trochu zaráží do průměru fakt, že se zde postavy chovají místy až moc hloupě a taky celková předvídatelnost filmu, nicméně i tak musím film pochválit, protože na to, že jde o klasickou netflixárnu, mě film úplně bez problému zaujal, místy jsem se i zapotil a nečekaně jsem se dočkal i jedné prasácké, infarktové lekačky. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní hrdinka (Millie Bobby Brown) má v závěru popálenou hruď v některých záběrech na levé straně a v některých na pravé. (Muffino)
  • Jaskynné scény boli natočené v Troubadour Meridian Water Studios v Londýne. Natáčanie prebiehalo aj v Portugalsku v Tomar, Sortelha, Serra da Estrela a v kláštore Batalha. Obdobie natáčania trvalo od 7. februára do 1. júla 2022. (Arsenal83)
  • Hoci sú šatníky a šperky umiestnené na fiktívnom pozemku bez fixného náboženstva, miešajú alžbetínske obdobie s katolíckymi symbolmi a morálkou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama