Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damián si je jistý, že s prodlužujícími se návštěvami musí v budoucnosti dříve nebo později skončit. Navíc už konečně ví důvod, proč se vrací právě k Elišce. Je to kvůli amuletu, který má Eliška stejný jako Damiánův kamarád, alchymista Matouš. Škoda že tenhle rozhovor vyslechl zlý Morten, který nechal nainstalovat v domě tajná odposlouchávací zařízení. Jaké budou jeho další kroky? Eliška s Damiánem vedle toho řeší i obraz, starou podobiznu Damiána ještě z minulosti. Damián s podobiznou není spokojen čistě z uměleckého hlediska, ale Matouš na něho apeluje, že by celý obraz mohl fungovat jako komunikátor mezi ním v minulosti a jimi v budoucnosti. Jenže majitel obrazu ho není ochoten prodat za rozumnou částku. Budou se tedy Damián s Eliškou do vetešnictví vloupat? Jolana dál zápasí se svým bývalým manželem Milanem. A aby se mu vyrovnala v boji o děti, plácne, že chodí s Honzou, který vlastní taky hospodu a dokonce i chalupu. Honzovi samozřejmě taková šaráda nevadí, spíš naopak, užívá si jí. Jenže Milan jim nevěří a pošle na ně pracovnici ze sociálky, aby překontrolovala, jestli jsou skutečně spolu. Jolana je vyděšená, ale Honza překvapí. A k tomu všemu Matouš svým bádáním zjistí, že je všechno jinak. A cestování v čase bude mít úplně jiný průběh, než dosud očekávali. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Lencha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní díl. Na jednu stranu jsem ráda, že jsou Eliška a Damián spolu, na druhou má tahle část nějaké mezery. Jak už psal silv_r, komunikace přes zadní stranu obrazu mezi Matoušem a Damiánem je poněkud zvláštní a lehce nedotažená. Dále... Nejsem hnidopich, ale když už něco točím, točím to pořádně a dám si pozor na detaily. Při krádeži obrazu se střídá pohled na Damiána v kapuci a bez kapuce. Několikrát. Já si toho všimla a rušilo mě to při sledování. Co se týče Damiána jako ducha z minulosti, úsměvné. Víc k tomu asi dodávat nebudu. Úplně mi není jasné, kdo řekl Emmě, aby se chovala v roli Elišky k Damiánovi jako k dítěti. V tomhle dílu. To její infantilní až pitvořivé chování k němu anebo v jeho přítomnosti mi dnes dost kazilo pohled na jejich láskyplný vztah jako takový. Jsem ráda, že tam dnes nebyl otravný pan správce (Šteindlera tu fakt nemusím) a taky bych oželela Terezii (Jandová je příšerná). A vlastně Adam pro mě taky není žádná hitparáda. Ale Adam jako postava. Kateřina byla opět skvělá, Lucie mě baví čím dál tím víc, Honza s Jolanou jsou roztomilí, Frederika mě překvapila a zároveň potěšila svým chováním, a při předčasném loučení sourozenců Eleonory a Damiána se mi zaleskla slza v oku. Trošku dojáček. Jenže... To, co vypadalo jako jasná věc, se najednou mění a vše je jinak. Fakt mě zajímá, jak to celé dopadne. Nestačilo by, aby si dal Damián na krk amulet a pak by zůstal tam, kde je jeho láska? Asi to nebude tak jednoduché, co? Uvidíme. Dnes slabší tři. ()

Fidsta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scéna s duchem a ospalým Jaroslavem Hutkou předčila všechna očekávání. Hollywood bledne závistí. Paní ze sociálky nedělá manželovi každou neděli svíčkovou - zklamání. Arabské dialogy na jedničku. Hamižný profesor sebral dvě marmelády a vymlouval se na vnoučata - trapné. Jolanin ex má krásnou rodinku, otázkou však zůstává, zda-li poslouchá kapelu Turbo a volí SPD. ()

silv_r 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl bych hodnotil tak akorát, uprostřed. Za každým ha! momentem totiž následuje he? moment. Jde o první díl, kdy Jolana konečně pochopila, že hopsodský Honza je fajn chlap a chce jí a děti zachránit od typického voliče SPD, ha! Akorát že Honza je zároveň megastalker a zná nejen jakého plyšáka dostala Jolana v dětství, ale také všechny její bratrance a sestřenice, he? Eliška s Damiánem najdou Obraz Damiána Gaye a vytvoří tak komunikační linku s minulostí, kdy Matouš může kazišukařit tři století v minulosti, ha! Ale text se prostě zničehonic objeví v přítomnosti, když to napíše v minulosti, takže by tam měl být celou dobu, a pak zmizí, aby uvolnil místo novému nápisu, he? Ha! i he? scéna naráz přichází v momentu inspirovaným Dammyho parťáky, kdy náš vlasatý loverboy a svůdnice, jejíž řeč lásky je úchylně infantilní mluva, jdou okrást sběratele umění. Nejen, že svým zuřivým líbáním vzbudí svou oběť, ba ho dokonce přivedou k hranicím rozumu, když Damián předstírá excelentní napodobeninu ducha hodnou předškolních táboráků. Zápletka na konci je velmi nervydrásající. Jakpak se k ní oba postaví, když už plánují společnou budoucnost?? Bude snad společná minulost????? ()

Reklama

Reklama