Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (998)

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Jeden z těch snímku, kde chápu jakékoliv hodnocení. Mně Všechno všude najednou neskutečně sedlo. Už dlouho jsem neviděla film, který by mě takhle nadchnul. Byla to divoká vizuální jízda s hromadou skvělých nápadů a několika hluchými místy.

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Trojúhelník smutku je pro mě trochu zklamání. Podle recenzí a hodnocení jsem čekala víc. Víc černeho humoru, víc lehkostí, víc Woodyho Harrlesona a míň hluchých míst. Na druhou stranu některé scény jsou geniální, zejména ze samotné plavby na jachtě.

plakát

Odloučení (2022) (seriál) 

Seriálové překvapení roku na které jsem narazila čirou náhodou. Moc se těším na pokračování a další režisérské počiny Bena Stillera.

plakát

Westworld - The Choice (2022) (série) 

Trochu mě mrzí, že další série už nebude. Nicméně to tak bude asi lepší. Seriál už místy vykrádal sám sebe, točil se v opakovaných smyčkách a postavy se libovolně objevovaly a zase mizely. Na druhou stranu oceňuji velký prostor pro Eda Harrise a Evan Rachel Wood v jiné herecké poloze...4,5 *

plakát

Království - Exodus (2022) (série) 

Na Riget jsem se těšila stejně jako když před lety David Lynch oznámil pokračování Twin Peaks. Na rozdíl od Twin Peaks se mi návrat do královské nemocnice moc líbil. Potěšil návrat starých známých (Judith, glosátoři z kuchyně) i nových postav (bezkonkurenční Helmer junior).

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Na Sandmana jsem se těšila hodně dlouho. Jak už to u převádění knížek/komiksů bývá, i zde převládalo množství obav, hlavně ze strany Netflixu (viz adaptace Zaklínače). Nicméně ve výsledku převládá spokojenost. Po pomalejším rozjezdu tam je cítit atmosféra původního komiksu. Bavil mě vývoj postavy Johna, Korinťan a souboj v pekle. Na druhou stranu mi vadily zbytečné změny postav (např. Lucienn nebo Smrt, kterou jsem si představovala jinak). Nejsilnější díl 5, 6 a povídka o kočkách...4,5 *

plakát

Erupce lásky (2022) 

Už dávno jsem neviděla dokument, který by mě takhle chytl za srdce. Pro mě rozhodně jedno z velkých překvapení poslední doby. Vulkanologie je fascinující věda a Maurice s Katiou neuvěřitelně sympatický pár.

plakát

Love, Death & Robots - 3. svazek (2022) (série) 

Nejlepší epizodou byla Děsivá výprava s nádherně ponurou atmosférou a silnými zvraty. Celkem se mi líbil i Roj. U zbytku epizod převažuje spíše zklamání.

plakát

Vychováni vlky - Série 1 (2020) (série) 

Raised by Wolves byl jeden z těch seriálů, co mě chytl hned od začátku. Měl zajímavé téma, atmosféru a z počátku mě celkem bavil vývoj postav. Nicméně ke konci to začínalo drhnout a poslední díl byl tak akorát k naštvání....3,5 *

plakát

Batman (2022) 

Nejsilnější filmový zážitek tohoto roku. Líbilo se mi, že se nový Batman vydal jinou cestou než ten Nolanův. Moc se mi líbila atmosféra a celkové vyznění filmu, které ještě víc podtrhl skvělý soundtrack. Jak už bylo mnohokrát zmíněno první polovina byla silnější než zbytek filmu, kde to ovšem zachraňoval skvělý Hádankář.