Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Království, tajuplná nemocnice postavená na místě, kde kdysi byly jen mokřiny a stará bělidla. Lékaři zde dennodenně zápolí s limity medicíny i vlastními kolegy, Švédové tu proklínají Dány a záhady a hrůzy se zde mísí s nadsázkou a humorem. Enfant terrible evropského filmu, Lars von Trier, pokračuje tam, kde v polovině devadesátých letech začal, a dvě řady kultovního seriálu Království korunuje řadou třetí s názvem Království Exodus. Nově se zde setkáváme s náměsíčnou Karen, čipernou dámou a milovnicí původních dvou seriálových řad, které hlasy z Království nedají spát a volají po vysvobození. Brána do Království se tak po letech znovu otevírá. (KVIFF.TV)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (18)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

původní Riget miluju a docela sem se bál, jestli se chřadnoucímu Larsovi povede nějak smysluplně navázat. Tím spíš, že od poslední série uplynulo pětadvacet let a navíc neměl k dispozici důležité a výrazné součásti obsazení. Trier ovšem obavy rozptýlí hned v úvodu a ukazuje, že i když už není navenek tím kým býval, stále to má v sobě a v Exodu se mu daří jednak slušně navázat a jednak zapracovat nové postavy, které divák bez problémů okamžitě přijme za své. Nejlépe je na tom v tomhle ohledu Mikael Persbrandt jako Helmer junior. Má největší prostor a hlavně největší porci těch nejzábavnějších scén. Království je pak i nadále vtipné, šílené a bizarní, stejně jako dovede být i lehce nepříjemné. Nejde sice o nic převratného a novátorského, ovšem fanoušky jistě potěší a pokud by se měl Lars Von Trier loučit, pak tohle není vůbec špatný způsob...80% ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Výstřednost a exces jsou zpět v kodaňské nemocnici. Lars von Trier dokončil třetí řadu Království a i navzdory zhoršujícímu se zdraví předkládá silně autorské dílo, které stojí za pozornost. Dalších pět hodin v této šílené nemocnici nepřináší revoluci, ale zábavnou sebereflexivní nostalgii. A to vůbec není málo. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[2,5*]     Opäť slabšie ako predchádzajúca séria. Začiatok s atmosferickým príchodom do nemocnice a skvelou starou známou zvučkou ma výborne nabudili na sledovanie, ale potom to žiaľ celé upadlo do nezáživného stereotypu, ktorý je len takou slabšou kópiou prvých dvoch sérií  (takmer rovnaké postavy, príbeh len taká slabšia variácia). Z postáv ma najviac zaujali "Helmerík" (Lars Mikkelsen), ktorý našťastie nie ja až takým arogantným debilom ako jeho otec a zvodná Švédka Anna (Tuva Novotny), ktorá sa v závere celkom zaujímavo vyfarbí. Potešila ma aj účasť viacerých hercov z predošlých sérií (len škoda, že Søren Pilmark alias Krogshøj nedostal viacej priestoru). Dosť ma ale zarazilo, že hoci sa dej odohráva v nemocnici, obvyklé nemocničné činnosti sú ukázané iba v minimálnej miere (kde sú lekárske zákroky (okrem jednej operácie), kde sú pacienti?). Vrcholom série je pôsobivé zakončenie so samotným exodom, čo mi len potvrdilo, že séria mala celkom slušný potenciál, ktorý ale ostal z veľkej miery nevyužitý. Viac v komentároch k jednotlivým epizódam. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Lars von Trier je génius! Celá séria The Kingdom je premakaná do najmenšieho detailu s takým finále, aké som si ani len v sne nedokázal predstaviť! Toto len hocikto nevymyslí! Je však pravda, že E X O D U S som dával asi rok, pretože po prvých dvoch epizodach som sa nie a nie ani zaboha do toho prinútiť. Navyše už tie bizarné situácie neboli vôbec vtipné ako to bolo v predchádzajúcich dvoch sezonach. Ba práveže naopak, dosť iritovali a vytáčali. Napríklad večne nasraný a hulákajúci Nikolaj Lie Kaas ma privádzal občas k nepríčetnosti! Avšak od tretiej epizody séria nabrala grády pričom vyústila do absolútne mega epického finále a ja teda celkovo hodnotím trojku štyrma hviezdičkami nakoniec. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Solidní dárek pro fanoušky Triera, dánského filmu i původního seriálu. Obával jsem, že Parkinson Triera sejme, ale Lars nemoci v tomto seriálu lstivě uniká jako primář Pontopidan výtahovému skřítkovi a servíruje ve společnosti dánských i švédských hvězd a přeživší části hereckého obsazení další porci absurdního humoru, meta humoru a vlastně i solidní hororové atmosféry. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Třetí série byla v ČR poprvé uvedena v září 2022 na Mezinárodním festivale seriálů Serial Killer v Brně. (Filip_SK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

20.12.2022

Streamovací platformu KVIFF.TV nemohli fanoušci filmu v uplynulém roce přehlédnout. Jako jediná přinesla do České republiky poslední počin režisérské legendy Larse von Triera – třetí sérii Království… (více)

Reklama

Reklama