Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (103)

plakát

Ranpo Kitan: Game of Laplace (2015) (seriál) 

Vcelku průměrné anime, ke konci je tak složité, že si říkám, jestli jej tvůrci postupovali logicky anebo tam sázeli co je napadlo a vypadalo cool, protože úvahy a jednání jednotlivých hrdinů občas nedávají smysl a celý konec je dost zmatený. Nicméně hodnotím vysoko originální námět, jak tvůrci pracují s teorií chaosu, to kolikrát jsem se musel podívat do wikipedie, abych porozuměl tomu, o čem mluví, a konečně i celé detektivní naladění, protože to jsou věci co mám v příbězích rád. Mimochodem Akechi je jako detektiv spíš Sherlock než Poirot (Sherlock přijde na místo činu, řekne jak prosté a odhalí vraha; Poirot předtím docela dlouho šmejdí okolo a vrah se mu sám prozradí svým jednáním), což odpovídá i celkově deterministickému ladění příběhu..

plakát

jOBS (2013) 

Fajn, že se film nepáře s Jobsovým soukromým životem a soustředí se na jeho roli v rámci Applu. Bohužel zůstává jen na povrchu. Na hodně plytkém povrchu.

plakát

Den před krizí (2011) 

Jeden večer a den v brokerské firmě. Žádná extra akce, jen napětí. Pokud nemáte ekonomické vzdělání nebo neznáte pozadí finanční krize z roku 2008, tak vám ve filmu bude asi hodně informací připadat jako japonština. Pokud jste však opačný případ, tak se na Margin Call určitě mrkněte.

plakát

Psycho-Pass - Season 2 (2014) (série) 

Z Gina je konečně sympaťák - škoda, že měl tak málo prostoru. Nový zrzek v týmu je prima pošuk a do středu dění se konečně trochu dostává i náš slovutný profesor psychologie. Z hlavních antagonistů je jeden k sežrání, druhý mi lezl i se svou máti pořádně na nervy a kvůli němu to není plný počet. Díly s hacklými drony a přepadením lékárny jsou perfektní, nemohl jsem se při nich ubránit lehkému mrazení. No a závěr série je prakticky celý o filozofování na téma všemohoucnosti a příliš velkého šutru, který všemohoucí nemůže unést, což je pro mě osobně téma hodně blízké.

plakát

Psycho-Pass (2012) (seriál) 

"Už dávno jsem pochopil, že jako prostředek elementární duševní hygieny je důležité být na pozoru, kdykoli někdo cituje Pascala..." Hlavní hrdinové jsou sečtělí, postavy se v průběhu vyvíjejí, kriminálníci jsou zvláštní osobnosti a celý seriál je dost brutální. Holt hezcí hoši a sympaťáci umírají první. Po druhém shlédnutí zvedám hodnocení na plnou palbu a až vykrmím a rozbiju prasátko, tak si z Amazonu koupím Blue-ray golden edition.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Pije mi krev stupidní manipulace s historií. Za druhé světové války neměly ani ty pitomé rakety, natožpak bagr, kterým na začátku prorazí zeď. Navíc by žádná ženská nemohla získat hodnost v armádě ani tajné službě. Jediné plus, jež mě napadá je fakt, že v celém filmu není jediná postelová scéna. Druhá hvězda je to za to, že je to Marvel.

plakát

Quantum of Solace (2008) 

Agent 007 Miloš "Craig" Zeman, jemuž neodolá žádná žena ani láhev, nám tentokrát přiváží Kvantum Siláže a to až z daleké Bolívie. Škoda, že kromě té siláže ve filmu nic jiného není. Fňuk :-(

plakát

Skyfall (2012) 

Pozor, Kuba Obinadlo je sám doma!!!