Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (720)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ach jo fakt se potrebujou amici koukat na patos o tom jak si jeden typek splnil ten pravej emerickej sen? film plny neuveritelne cernobilych postav ktery by budto hlavnimu hrdinovi vylizali rit za sucha nebo by ho poslali do horoucich pekel jeste mohli pridat vic tleskani kycovitych dialogu a vzdat vice holdu pravemu genialnimu borci co nepracuje s idioty sorry ale takhle se objektivni zivotopisny film nedela fakt ne... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak strašně chaotické, v některých chvílích lacině balamutící a přesto chudé o několik základních informací, že si to prostě Steve Jobs nezaslouží. Diváci jakoby si snad záměrně měli před shlédnutím filmu koupit jeho životopis, aby se v tomto filmovém guláši vůbec vyznali. Celé je to navíc zrežírované absolutně chladně a bez života a Ashton Kutcher si s tou svojí chůzí posránka dojde maximálně tak pro Zlatou malinu. Jasný příklad toho, jak se životopisný film točit nemá. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Z filmového Jobse mám trochu rozporuplné pocity. A není to kvůli Kutcherovi, ale spíše kvůli povrchnosti celého filmu, který nemá téměř žádnou vypovídací hodnotu. Je zde spousta nakousnutých (jak příhodné) otázek, které zůstávají bez odpovědí, několik důležitých vynechaných momentů a hlavně - spousta ukecaných scén o rošádách ve vedení Applu. Z mého pohledu chybí filmu právě poslední dekáda Jobsova života, ve které by byl prostor pro emoce, obdiv k procesu znovubudování značky po nástupu Jobse na místo ředitele nebo právě k bilancování. Filmový Jobs je tak pouze skvělou reklamou na knihu Waltera Isaacsona, která rozhodně nabídne hutnější a zajímavější porci informací než zkratkovitý a lehce odbytý film. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal mnohem víc. Steve Jobs byl jeden z největších vizionářů uplynulých desetiletí a zasoužil si mnohem lepší poctu. Co mi vadilo nejvíce je velmi špatně vykreslený charakter Jobse, který byl asi brutální pedant, ale přijde mi, že ve filmu se vůbec nezaměřili na jeho nejsilnější stránky a co jsem nejvíc nepochopil, je fakt, že tvůrci filmu se vůbec nevěnovali nejúspěšnější éře v jeho kariéře, tedy od jeho návratu do Apple a uvedení iPhone, iPad apod. Tři hvězdičky dávám především z úcty k němu, ale toto měl být oscarový film a místo toho mám hodně rozporuplné pocity. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

I když jsem zapřisáhlým "Microsofťákem", který všechny produkty od Apple považuje za předražený šmejd, tak mě tento ucelený pohled na začátky firmy a životní příběh Steva Jobse velice příjemně překvapil. Režisér rozehrává na ploše čítající 128 minut velmi dobře odsýpající a dynamický příběh, kterému dominuje výborný Ashton Kutcher, jenž zde bez sebemenších sporů předvádí svůj patrně nejlepší výkon celé své dosavadní kariéry. A i když mě zpočátku od projekce odrazovalo hodnocení v modrých číslech, musím uznat, že tento film se řadí k těm počinům, které jsou z nepochopitelných důvodů podhodnocené. Je to veliká škoda, jelikož tento film by si zasloužil být v červených číslech. Nespatřil jsem na něm totiž nic, co by nějakým způsobem rušilo můj divácký zážitek. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • „Nesmierne si prácu Steva Jobsa vážim a mám veľa priateľov, ktorí ho poznali alebo pre neho pracovali," uviedol Ashton Kutcher. „Rozhodovanie, či túto rolu prijmem, však bolo ťažké. Stvárniť autenticky niekoho takého významného a známeho ma trochu desilo. Na druhej strane to bola životná výzva." (kacer4)
  • Sám Ashton Kutcher (Steve Jobs) patří mezi významné technologické investory. Skrze svůj investiční fond vstoupil v minulosti např. do firem Skype, Foursquare, Airbnb či FAB. (Degreet)
  • Na začátku filmu, když Jobs (Ashton Kutcher) spí na gauči na univerzitě, běží v televizi reklama s indiánem "Keep America Beautiful". Nejdřív je vidět záběr na obličej indiána a pak je vidět scéna s indiánem v kánoi, ta ale ve skutečnosti předchází záběru s obličejem. (VYFUN)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama