Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (589)

plakát

Seveřan (2022) 

Neskutečná nuda. Zatímco Barban Conan dokáže svou atmosférou vtáhnout i dnes, baví v záběrech, protože prostě kamera.. u Northman jsem se nedokázal zbavit dojmu kamerové nudy. Prostě nijaké. U toho rádoby animálního přechodu dospělosti otec-syn/král-princ jsem vybouchl v smích a pak mi bylo za tuhle šíleně nezvládnutou scénu trapně. Trochu mi to připomínalo nějaký skrytý fetish režiséra. Ještě obojky a bylo vymalováno. Wtf. Možná to tak v severských bájích skutečně je, ale kurva tohle bylo naprosto mimo. Mladej si usere jakože vlk a má to být jakože divoký? Hele, sorry, na papíře možná, na plátně fakt ne. Zatímco Arnoldovi Conana věříte aniž by se snažil- stačí jeho pouhý pohled, tak Skarsgardovi nevěříte ani nos mezi očima. Nahoněná muskulatura a chodící jako narvaná napjatá opice nosící melouny z Vás tvrďáka prostě neudělá. A právě tohle přehrávání jeho postavu hluboce sráží. Nevěřil jsem nikomu nic. Viděl jsem pouze herce, co si hrají na seveřany. Casting naprosto mimo. Pokud se mě zeptáte na jedinou charismatickou postavu, tak vám neodpovím. Žádná totiž neexistuje. Totálně přepálená stopáž, která nudí. Nevtáhlo mě to ani na vteřinu a to jsem se skutečně těšil. Vyumělkované. Šíleně. Jakože syrové a špinavé. Jakože.

plakát

Medvěd (2022) (seriál) 

Dělám 24 let v gastru, takže nemůžu jinak. Kde "Boiling point" selhával, The Bear vyniká. Krásný.

plakát

Tři tisíce let touhy (2022) 

První polovina bavila velmi. Příběh Sáby a Šalamouna mě skutečně přenesl do pohádkového světa a ostatní dva skvěle sekundovaly. Vizuál to mělo fantastický. Přenos příběhu do Londýna nebyl dobrou volbou, ztratila se ona kouzelná atmosféra, krásný vizuál a vůně orientu. Vztah dvou hlavních aktérů bych také oželel. To poselství lásky je samozřejmě krásný, ale působí to značně.. tak nějak.. uměle. Rozhodně ne film pro davy. Elba skvělý. Tilda je skvělá herečka, jako ženský objekt touhy mi ovšem nic neříká. Což taky na pozornosti nepřidá. Tudíž sledovat její příběh, po třech předešlých, mě prostě nebavilo- obzvlášť, když mi hned u první Sáby spadla brada z její krásy.

plakát

Reacher - Koláč (2022) (epizoda) 

"Velkolepé" finále ala 80/90's Hollywood B-klišé se mi líbilo velmi. Připomnělo mi to Komando. Odvolávající se na tyhle oldschool časy je důvod proč to funguje. Tvůrci se toho nebojí a to mě baví.

plakát

Wanna: Čáry máry podfuk - Zázračné hubnutí (2022) (epizoda) 

Neskutečně jsem se bavil a velký podíl má na tom fakt, že se jedná o prostředí teleshoppingu, které je samo o sobě groteskní + přidejte k tomu typicky italskou náturu všech zúčastněných a vyjde vám komediální klenot. Wanna je sice ostrá jako břitva, ale rozesmála mě jako dlouho nikdo.

plakát

'83 (2021) 

Typicky rozmáchlá Indie pokud jde o životopisné snímky. Já to mám rád a sem tam si to s chutí naservíruji.

plakát

Hluboce pod vlivem (2022) 

Magická hlubina je kult, který zbožňuji. Filmů o free-divingu existuje hrstka, a tak tohle vítám. Tohle není milostný příběh o lidech, ale o lásce k potápění. Free-diving je krásný sport (životní styl) s přesahem. Hlavní mužská postava je vybrána vskutku na výbornou- toho hnusáka mu věříte beze zbytku.

plakát

Il Paradiso all'improvviso (2003) 

Už dlouho jsem se tak nenuceně sympaticky nenasmál. Leonardo má ve svých typicky italských komediích neskutečná "děla". Holt ví, jak přilákat.

plakát

Duna (2021) 

Blade Runner mě od něj minul. Duna mě nadchla. Esteticky podmanivé, minimalisticky pojaté. Krása, která mě svým příběhem a atmosférou vcucla. Nemám výhrad, sedlo mi to dokonale. Rejža měl v tomto případě menší výhodu- a to sice v tom, že původní Lynchovo hrůzu nebylo těžké překonat. Zatímco se původní Blade Runner stal kultem a tím pádem měl Villeneuve velkou šanci, že v porovnání s originálem pohoří (a pohořel), tak s Dunou, nezatížen originálem, mohl jen bodovat. Zde to šlo pouze vylepšit- a tudíž odpouštíme i "chladné postavy" a naplno si užíváme audio-vizuální pastvu. Také se mi líbí jasně rozpoznatelná inspirace arabskou kulturou. Druhou část vyhlížím s nadšením.

plakát

Denní směna (2022) 

Vypnul jsem to po 6,5 minutach. Netflix produkce- jako přes kopírák, bez ohledu na obsazení. Bullshit