Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (523)

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Nejsem fanda předešlého dílu. Tento beru jako samostatný snímek a opravdu povedený. V krásném prostředí jsem se kochala i nápaditým příběhem a příjemným humorem. Velmi osvěžující.

plakát

Skleněný (2019) 

Ano, část v léčebně byla trochu delší a místy natahovaná, přesto nechápu, jak může tolik rozdělit publikum a někdo hláše nudu a jiný je spokojený. Je to jedno z nejlepších zakončení trilogie, je to odvážné a dobře vypointované, a finále pro mě bylo tak zatraceně působivé právě proto, jak skvěle se dávkovali informace a rodinné interakce v léčebně. Je tam hned několik zajímavých myšlenek. Po letech se nám dostává hned několik odpovědí ... jedna z těch zajímavých je i ta na otázku: Ale proč bychom takoví byli jen my? Je to neskutečné osvěžení, mít komiksový příběh bez neustálé přehnané akce, komorní, s pohledem do mysli postav a ještě se smrtí, která je tak neskutečně konečná. SPOILER: It's been an origin story all along. Za to, plus za to, že se nepřesunuli k mrakodrapu, a za tak přísné komentáře házím ještě hvězdu navíc.

plakát

Coco (2017) 

Netradiční mexické prostředí a skvělý příběh. Dojemné až na půdu, a tak neotřelé, že nemohu jinak, než dát plný počet.

plakát

Frankenstein (2011) (divadelní záznam) 

Děkuji za existenci National Theatre Live, díky které jsem měla možnost již podruhé zažít Benedicta Cumberbatche i na divadle. I když jsem viděla variantu, kde měl méně prostoru a byl Frankensteinem, i tak si dokázal ukrást svůj prostor pro sebe. Johny Lee Miller byl jako Monstrum geniální. Co mě ale vždy fascinuje, jak může vypadat divadlo, jak velkolepě působí velká scéna, a co vše se dá použít v kulisách. Skvělé. Brilantní. Spektakulární.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nemám ráda, když se moc překrucují skutečné události, ale tady vše odpuštěno. Odprostím-li se od toho, že není možné hlavní dějovou linku brát jako biografii, pak nemohu jinak, než být nadšená, dojatá a ve finále ráda, že jsem zaskočila do IMAXu. Skvěle provedené hudební scény, natáčení alb i klipů a to vše kolem je vystavěno přesně tak, aby nám slza ukápla. Rodinná smíření, spokojený vztah a umírání, to je prostě sázka na jistotu. Skvělé.

plakát

Ostré předměty (2018) (seriál) 

Já neměla pocit, že je to nějak zbytečně natahované. Každý díl byl něčím zajímavý a flashbacky pomohly zamotávat hlavu i rozmotávat příběh. Je pravda, že by na některé detaily mohl být kladen větší důraz a mohlo být malinko víc průběžně vysvětlováno finále, ale celkový dojem mi to nekazí. Po Temném případu a Sedmilhářkách další skvělá volba HBO. Ponurá a mrazivá atmosféra, pochroumané postavy a skvělé herecké obsazení. Na jednu stranu detektivka, ale více psychologické drama.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Hezké polozakončení osudů všech hrdinů i celého lidstva. I když člověk zná zákonitosti komiksového světa, i tak je závěr filmu úžasným zážitkem a nezbývá, než se těšit na pokračování.

plakát

Upgrade (2018) 

Sice to není dokonalý a bezchybný film, ale byl to takový zážitek, že jdu do plných. Bavila jsem se vlastně od začátku a říkala si, jaká je v jednoduchosti krása, jak tak jednoduchá zápletka nepotřebuje nic složitého, jen všechno hezky řemeslně udělané a já budu spokojená. Audio i vizuál, obojí skvělé a vlastně docela netradiční. Naprosto parádně vytvořený pohyb těla ovládaného čipem, jehož nepřirozenost ještě umocnilo umístění kamery. Vše hezky šlapalo. Trochu sci-fi, trochu detektivka, pomstička a bude závěr, který čekáme a vážně by mi to ke spokojenosti stačilo. Ale v závěru se z toho jednoduchého příběhu vyloupne i něco navíc, něco, co pro mě nebylo očekávané a najednou sedím a nejsem jen spokojená, jsem vyvalená a nadšená. Naposledy jsem tenhle pocit měla u Ex Machina. Doporučuji. (PS: Pořád jsem si říkala, že na můj vkus je tam moc krve a násilí a až teď koukám, že jsem od mistra krváků ani nic jiného asi čekat nemohla. :D)

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Každá dějová linka příběhu mi přinesla něco a nebyla pro mě zbytečná. Pobavila jsem se, nasmála se, obávala o osud rebelů, nechybělo mi dojetí. A pokaždé budu věřit, že se lidé mohou změnit, že může zvítězit dobro. Ale je dobré si připomínat, že to někdy prostě nejde. A další poučení.... za jiskru, co dokáže zapálit plamen, bude vždy stát za to zemřít.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Celou dobu si říkám, příliš dlouhé, chladné... všeho až příliš... ale nemohu se zvednout a odejít ... už to jistě bude končit ... a pak se něco zlomí a je to ono .... oblíbený BR má silné pokračování .... paráda.