Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (523)

plakát

Sladký život (2024) 

Mám pocit, že Tomáš Hoffman je sázka na jistotu a oceňuji jeho přístup, že česká komedie nemusí být trapně třaskavá. Umí najít laskavý příběh a podat ho citlivě i s humorem. Našla bych spoustu chyb, ale úplně se mi nechce. Drhlo mi trochu ženské obsazení (Jenovéfa Boková ale skvělá) a vadil mi pocitově zvláštní věkový rozdíl. Nejhorší byla asi volba většiny hudby. Ve vysledku ale odcházíme z kina dojaté a vlastně spokojené, že jsme dostali, na co jsme měli náladu.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Už dlouho jsem na žádný film nešla s takovou obavou a už předem tak trochu dojmem, že to nebude nic pro mě. A už v prvních dvou scénách bylo jasné, jak jsem se bála zbytečně. Ocenila jsem, že nebylo potřeba se moc vykecávat a mít nějaké plané projevy. Mlčenlivý Žižka byl skvělý. Výborné bylo, že se našel čas na chvilku oddechu u záběrů na nádhernou krajinu. Povedlo se tam myslím dostat to důležité a ostatní se klidně mohlo stát. 😄

plakát

Skleněný (2019) 

Ano, část v léčebně byla trochu delší a místy natahovaná, přesto nechápu, jak může tolik rozdělit publikum a někdo hláše nudu a jiný je spokojený. Je to jedno z nejlepších zakončení trilogie, je to odvážné a dobře vypointované, a finále pro mě bylo tak zatraceně působivé právě proto, jak skvěle se dávkovali informace a rodinné interakce v léčebně. Je tam hned několik zajímavých myšlenek. Po letech se nám dostává hned několik odpovědí ... jedna z těch zajímavých je i ta na otázku: Ale proč bychom takoví byli jen my? Je to neskutečné osvěžení, mít komiksový příběh bez neustálé přehnané akce, komorní, s pohledem do mysli postav a ještě se smrtí, která je tak neskutečně konečná. SPOILER: It's been an origin story all along. Za to, plus za to, že se nepřesunuli k mrakodrapu, a za tak přísné komentáře házím ještě hvězdu navíc.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

A je to tady, mnohem vtipnější a pestřejší, než první díl, čímž si u mě Ant-Man rázem získal pobyt na výsluní. Je dokonalým kontrastem k miliardáři, který je nedotknutelný, ať by provedl snad cokoliv. Scott Lang si musí hezky všechno odsedět a vybojovat. Snaží se být dobrý táta, dobrý podnikatel a je zatraceně dobrý Ant-Man i s rozbitým oblekem. I zápletka má několik úrovní a padouch je opět skvěle vykreslený. Hlavní charakteristikou filmu ale je, že je hodně, ale hodně vtipný. Do teď ráda cituji některé fórky.

plakát

Aquaman (2018) 

Jsem až překvapená, jak jsem nadšená. Sebeironizace a celkové přehánění, to bylo něco, co mě pobavilo. Vše bylo zabaleno do tak kouzelného vizuálu, že jsem se usmívala ještě dlouho poté. Laskavý příběh s ekologickým přesahem (vmetení lidského odpadu zpět na pevninu bychom si zasloužili). A to chodící ego, které umí být i pokorné a nejisté? Vražedná kombinace.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Hezké polozakončení osudů všech hrdinů i celého lidstva. I když člověk zná zákonitosti komiksového světa, i tak je závěr filmu úžasným zážitkem a nezbývá, než se těšit na pokračování.

plakát

Black Panther (2018) 

Perfektně vykreslené charaktery postav, super vystavěný příběh, chytrá myšlenka a znovupřipomenutí, že ani padouch není černobílý a žádný hrdnina není bez chyb. Hezké, chytré, dobře zpracované. Přes všechny snahy jsem si ale celý tento svět nějak nedokázala oblíbit, i když kombinace staré africké kultury a ukrytého moderního světa je bezva. Kocouří oblek v kombinaci s bylinou mi nepřijde dostatečně "věrohodný". T´Chally se mi mnohem víc líbí, když je bez kostýmu... myslím, když je jako politik a rázný obhájce zájmů své země.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nemám ráda, když se moc překrucují skutečné události, ale tady vše odpuštěno. Odprostím-li se od toho, že není možné hlavní dějovou linku brát jako biografii, pak nemohu jinak, než být nadšená, dojatá a ve finále ráda, že jsem zaskočila do IMAXu. Skvěle provedené hudební scény, natáčení alb i klipů a to vše kolem je vystavěno přesně tak, aby nám slza ukápla. Rodinná smíření, spokojený vztah a umírání, to je prostě sázka na jistotu. Skvělé.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Možná slabší 4 hvězdičky. Jako celek už to nepůsobí tolik soudržně, jako jednička a odcházela jsem z kina trochu zklamaná, ale nemůžu být pokrytec, smála jsem se často jako pitomá a vykouzlení úsměvu se cení. Celkově tomu navození pocitu rodiny a soudržnosti něco chybí. V podstatě vše drží na super a netradičním hlavním hrdinovi a na spoustě vtípků a popkulturních odkazů. Je to ale svěží vítr do často přehnaně korektních vod filmových blockbusterů a "bezzubých" superhrdinů.

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Tři čtvrtiny filmu neskutečně hutná atmosféra. Pak se ale vše zvrhlo do obrazů a událostí, které nejde úplně pochopit a je nutné se chytat vysvětlení nejen v názvu filmu, ale i v různých drobných odkazech během filmu. Kdo má ale odvahu vše pustit znovu a zaměřit se na detaily? Pro milovníky podobného žánru jistě lahůdka a jedno z toho lepšího. Skvělé herecké výkony.