Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Hudební
  • Krimi

Recenze (584)

plakát

Vremja sobirať kamni (2005) 

Nejde o klasický válečný film, nejsou zde žádné bojové scény, jelikož se jedná o dobu těsně po skončení 2. světové války v průběhu zhruba jednoho měsíce - květen až červen 1945, kdy jeden německý mladý leutnant Ohnesorg - minér, hraje Aleksandr Lykov, jede do SSSR zjišťovat a likvidovat zaminování různých prostor - továren, budov, území. Hlídá ho ruský kapitán Demin, minér, kterého hraje Vladimir Vdovičenkov. Film zobrazuje válkou rozjitřené vztahy nejen těchto dvou hlavních protagonistů ale i vztahů obyvatelstva, nemající daleko k lynčování. Třetí významnější úlohu snímku, tlumočnici, hraje Olga Krasko. Tu si možná budete pamatovat jako Klaudii, dceru Arazima v Četnických humoreskách.

plakát

Krasnaja kapella (2004) (seriál) 

Tento sice poněkud rozvleklý ale jinak vcelku zajímavý šestnáctidílný seriál o sovětské rozsáhlé celoevropské výzvědné síti v době 2. svět. války byl natočen k 60. výročí vítězství ve velké vlastenecké válce. Děj, který se zdá jako by zcela vymyšlený, se však zakládá na skutečnostech podle již odtajněných dokumentů a materiálů z vojenského archivu, které měl scénarista Andrej Gorlov možnost prostudovat. Režie: Aleksandr Aravin.

plakát

Švédská zápalka (1955) 

Sáhnout po Čechovovi není nkdy chyba. Film je docela dobrý, ale ten náš TV film z r. 1982 se mi jeví přece jen lepší.

plakát

Magma (1983) (TV film) 

Nějak zlvášť jsem neporozuměl názvu tohoto filmu, zdá se mi to příliš násilná metafora.

plakát

Admirál Ušakov: Hrdina Černého moře (1953) 

Dosud neznámými taktickými manévry se Ušakovovi dařilo vyhrávat námořní boje proti značným přesilám. Hlavní roli admirála Fjodroa Ušakova ztvárnil Ivan Pereverzev a roli knížete Grigorije Potěmkina, což byla svým rozsahem v podstatě druhá hlavní, hrál Boris Livanov.

plakát

Moskevské nebe (1944) 

Čerstvý absolvent letecké školy poručík Strelcov nastupuje na podzim 1941 u stíhacího pluku. V hlavní roli Pjotr Alejnikov.

plakát

Pjatyj okean (1940) 

Lovec z tajgy, výborný střelec, ale jinak poněkud svérázný se pokouší stát se pilotem, avšak to vyžaduje určitou disciplinu.

plakát

Bojevoj kinosbornik 2 (1941) 

Jinak též Pobeda budet za nami, seriya 2 . Obsahuje tyto krátké filmy: Vstreča, Odin iz mnogich, U staroj ňani, Sto za odnogo a Slučaj na telegrafe. Filmy jsou velmi krátké - asi 12 maximálně 15 minut a ten poslední sotva 2 minuty. Nejsou to dokumentární snímky z války, všechny jsou hrané.

plakát

Bílé noci petrohradské (1934) 

Jeden talentovaný houslista dostal, ještě co by nevolník, volnost od svého velkostatkáře a pokouší se dostat do Petrohradu.

plakát

Odnaždy letom (1936) 

Dva kamarádi se chtějí stát profesionálními řidiči, tak si postaví z náhradních dílů a odpadového materiálu automobil a odjíždí do Moskvy. Po cestě zažívají různá dobrodružství.