Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Ant-Man (2015) 

Ant-manova síla netkví v bombastické akci, jakou známe od Avengers či Iron Mana, ani v historickém zasazení, z kterého těžil Captain America, Ant-Man sází na relativně jednoduchý příběh, skvěle technicky provedený, okořeněný humorem a se spolehlivými herci. Proč ne?

plakát

Apokalypsa (1979) 

Jak nazvat toto monumentální dílo? Použil bych větu: "Co se povedlo u Kmotra, nepovedlo se tady..." Ačkoliv byl Kmotr co do stopáže stejně dlouhý, tam mi to nevadilo. Kdežto u Apokalypsy mi všechno připadalo zbytečně protahované. Film neměl spád, neměl dynamiku. Výjimkou nebyly desetiminutové scény o ničem. Ještě ucházející byla první půlka, kdy filmu dodával energii Duvall. Ovšem při cestě dále po řece jsem začínal přemýšlet o tom, zda by nebylo lepší zkrátit Apokalypsu klidně o půl hodiny... Viděna prodloužená verze!

plakát

Archer (2009) (seriál) 

Phrasing! /// 1. série 80 %; 2. série 90 %; 3. série 95 %, 4. série 90 %; 5. série 90 %; 6. série 100 %, 7. série 90 %, 8. série 70 %; 9. série 60 %

plakát

Arsénova jedenáctka (2007) 

Ani zprasený a monotónní dabing gólových akcí nezkazil dojem z dokumentu o nejlepším klubu na světě :)

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Za letící tank hvězda dolů. Chtěl jsem dát původně čtyři, s tankem by to byly tři, ale nějak jsem si uvědomil, že to byl vlastně dobrý film. Až na ten tank..

plakát

Atlas mraků (2012) 

Hodně dlouho jsem nebyl takhle rozpolcený při hodnocení některého filmu. Vizuálně je to bezchybný film, který útočí na veškeré naše smysly. Bohužel minimálně dvě linie mě naprosto odpuzovaly od dalšího sledování (důchodci, skladatel, ze začátku Soul) a rychlé střídání příběhů mi taky nepřidávalo na zájmu. Na druhou stranu příběhy, kde hráli hlavní role Halle Berry a Tom Hanks, byly povedené. Uvědomuji si, že Atlas mraků vyžaduje více shlédnutí, ale na to momentálně nemám sílu, protože při té délce a skutečnosti, že mě to prostě tolik nevtáhlo, je to docela těžké. Tak snad někdy v budoucnu tomu dám druhou šanci.

plakát

Auta (2006) 

Miluji animáky, kde je použita personifikace nějakých předmětů či živočichů (auta, ryby apod.). Plno vtípků, narážek a komických situací, slušivý soundtrack. Co víc dodat?

plakát

Avatar (2009) 

Trochu jsem se bál, protože příval superlativů a neustávající vodopád chvály mi vnuknul trochu skeptičtější přístup k Avataru. Byly to však neopodstatněné pochyby. Avatar a James Cameron mě uchvátili pestrostí, originalitou a dynamikou svého světa. Neuvěřitelné zpracování všeho, co se hýbe, co mluví, co žije. Jistě, příběh nebyl ničím novým, ale byl zabalen do tak lákavého kabátku, že nebylo možné uniknout. Avatar je uchvacující film, předpovědi se potvrdily. Pro mě však filmem roku 2009 zůstali "Pancharti".. 90%

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Filmy založené na komiksech z velké většiny nestojí na brilantně vykreslených charakterech ani na precizně promyšleném scénaři. Jde o zábavu, o efekt, o sympatické hrdiny, které hrají oblíbené herci, o vytržení z kontextu všedního světa. Nepatřím mezi fanatické vyznavače komiksů, přicházím s nimi do styku jen v podobě filmů, ale Avengers mě i na podruhé pobavili. Ať už to byly scény typu Thorovo kladivo nebo akční sekvence, snímek neztrácí na tempu a pořád je na co se dívat. Pokud chceme vidět "týmovky", pak se nelze vyhnout tomu, že se film zabývá všemi postavami ne tak detailně, ale každé dává prostor. Možná bych se na Age of Ultron díval jako na rozehrání událostí pro další díly, které mohou být sakra zajímavé. A stejně, v čem hraje Scarlett, to musí mít úspěch. :)

plakát

Až tam nezbyl žádný (2015) (seriál) 

Od první minuty jsem tušil, že budu dávat plný počet. Skvělý casting, výborné prostředí, gradující napětí, odpočítávání. Ale druhá polovina finále byla v porovnání s celou minisérií slabá, vyvrcholení jako by přišlo na konci druhého a na začátku třetího dílu. Flashbacky v závěru vyloženě rozmělňovaly skvěle gradované napětí. Škoda závěru, jinak paráda.