Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Ze začátku si musí divák zvyknout na "pravidla hry", ale jakmile se to podaří, je Hannibal opravdu atraktivním seriálem, který si jde svou cestou a podává skutečné "delikatesy" (však víte, jak to myslím). Jak Hugh Dancy, tak Mads Mikkelsen jsou ve svých rolích opravdu skvělí, případy jsou občas brutální, ale to tak nějak sedí k celému vyznění seriálu, té krve tam bude vždy dost. Psychologie vztahu Willa a Hannibala je výborná. EDIT: Za třetí sérii, která byla ze tří čtvrtin naprostá nuda, snižuji o jednu hvězdičku.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Chudáci současní režiséři... Když natočí film precizně podle předlohy, jsou jim vytýkány dlouhá stopáž, malá dynamika příběhu a nuda. Když se rozhodnou film natočit trochu podle sebe a přidat tam něco navíc, hned se objeví kritika, že už to vlastně není podle předlohy a že si režisér přimíchává vlastní fantazii a že bla bla bla... Proboha živýho, tak už se rozhodněte, co chcete. Druhý Hobit je výborný film. Jasně že v něm není všechno podle předlohy, vždyť knižní Hobit není zdaleka tak rozsáhlý jako prstenovský epos. Sám Peter říkal předem, že se ve filmech objeví i linky, které přímo v Hobitovi nebyly. A vůbec mi to nevadí. Vzhůru na bitvu pěti armád!

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

1. díl 90%, 2. díl 85% a 3. díl 90% Kdyby byly všechny české seriály/minisérie takovéhle kvality, tak by se na tu televizi koukalo hned jinak.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Pokud hledáte recept na kvalitní, propečený a skvěle okořeněný blockbuster roku, už dál nehledejte. Máte ho tu.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Původně, po návratu z kina, jsem dával Kapitánovi čtyři hvězdičky. Nějak se mi to však rozleželo v hlavě a nyní musím jít o stupínek níže. Došlo mi totiž, že za prvé vím předem, jak to dopadne (normální dedukce), tím pádem všechno napětí odpadá. A za druhé, vlastně nic se tam nestalo.

plakát

Lásky čas (2013) 

Comedy made in Britain. Komu se líbila Láska nebeská, pro toho je to povinnost. A pro ostatní vlastně taky...

plakát

Medvědi grizzly na Aljašce (2013) (TV film) 

Trochu drsnější než jiné "pohádkové" dokumenty, ale stále parádní. Exkluzivní záběry, skvělé příběhy, nervydrásající scény, obdivuhodný klid průvodců a kameranů, když kolem nich prochází medvědi jeden větší jak druhý. Je to takové klišé, ale BBC prostě umí.

plakát

Metro Manila (2013) 

Až si budete příště stěžovat, že tramvaj přijela o minutu později, až se budete hádat s někým kvůli prkotinám nebo až budete nadávat titulkářům, jak to že ještě nemají hotové titulky, tak si vzpomeňte na Oscara a jeho rodinu. Pak vám dojde, jaké jsou to hovadiny...

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Podle hodnocení bych se na Movie 43 asi nepodíval, ale byl jsem zvědavý, jak to že ulovili tolik slavných herců a hereček. Teda, je to šílená slátanina, pobavily tak dva, maximálně tři klipy, jinak je to opravdu šílenost. Především linie s třemi kluky hledajícími onen film je tragická, ti herce viděli z letadla maximálně. Kontroverzní určitě, kvalitní ani náhodou.

plakát

Mrazivá noc přichází (2013) 

Je škoda, že se o postavách nedozvídáme víc. Proč dělají, co dělají, jakou mají motivaci a jaký je jejich příběh. Takhle totiž sledujeme jen skupinu postav, které se snaží přežít a shrábnout trochu peněz. Nádech mrazivé atmosféry tu je, Walter White opět záporná postava, ale to je tak vše. Bohužel.