Reklama

Reklama

Mrazivá noc přichází

  • USA Cold Comes the Night (více)

VOD (1)

Téměř slepý kriminálník si vezme za rukojmí živořící majitelku motelu s dcerou, které se mají stát jeho náhradníma očima v honbě za penězi v rukou zkorumpovaného policajta. Chloe žije se svou dcerou Sophií v chátrajícím motelu na opuštěném dálničním odpočívadle. Jako majitelka motelu je Chloe ve finančních potížích a tak tiše svolí k provozování prostituce v jeho prostorách. To vše pod dohledem Billyho, zkorumpovaného policajta, jehož láska k Chloe zůstává neopětovaná. Jedné noci u motelu zastaví Topo, téměř slepý kriminálník z povolání, s autem plným peněz, které má předat neznámému šéfovi. Následkem nehody však Topo přijde o řidiče a jejich auto je i s penězi předáno do policejní úschovy. Topo, který tak rázem nemá ani peníze ani průvodce, si bere Chloe a Sophii jako rukojmí. Z Chloe udělá svou novou řidičku a průvodkyni a společně se vydávají po stopách Billyho, který z auta ukradl Topovy peníze. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

anderson 

všechny recenze uživatele

Cranston sa poprvýkrát pokúsil využiť svoju "perníkovú" charizmu vo filme a ja si trúfam povedať, že mu to absolútne vyšlo. Podporu našiel navyše v presnej réžii a jednoduchom, ale údernom trilerovom scenári. O napínavé situácie núdza nebola a pokus o noirovú atmosféru rozhodne nevyznel falošne. (9.7.2017) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Je téměř slepý, ale touha po penězích, které jsou v rukou zkorumpovaného policajta,  ho donutí k radikálnímu řešení. Unese mladou majitelku motelu i s její dcerkou kvůli jejímu zraku a mohl by v tom být čert, aby se plán nepovedl. A velice chladná noc přichází. Snímek je menším thrillerem s příběhem, který asi ještě k vidění nebyl. Tedy s motivem takřka slepého únosce. Že je to Rus už u amerického snímku nemá šanci překvapit. Dějová šablona je zásadní a s příběhem pracuje vcelku dobře. Ale i tak tu jsou místy sekvence, které se svou podivnou scénáristkou nerozvážností přeci jen začínají krapet rozpadat. Kupodivu to ale vzápětí velice rychle nabere nový dech. Atmosféra je striktní a napětí přívětivé. Co chtít víc. Snímek je jakoby takříkajíc venkovské road movie v honbě za penězi, ale v nezjednoznačněnosti motivů postav je přeci jen těžší se patřičně dostat do děje. A tak se snímek jeví okázalým průměrem v takřka televizní atmosféře, kde asi vynikne nejlépe. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ke Cold Comes the Night jsem se dostal díky tomu, že mě hodně nadchly pozdější dva Perkinsovy filmy. A u tohohle se podílel na scénáři, takže... Takže bohužel zklamání, a to jen a pouze kvůli poslední třetině. Až potud výborná alternativní krimi a já měl připraveny čtyři pěticípé s pochvalným komentářem. Jenomže od návratu Topa ke Chloe (po přestřelce v autě) to najednou vypadalo, že scénárista, který měl tuhle část zrovna na starost, si při psaní šňupnul krapet víc koksu než je zdrávo. A v kombinaci s nějakou červenoknihovní telenovelou, na kterou ten večer čuměl po večeři se svou starou, mu malinko hráblo a zplodil tuhle nechtěně komickou vložku. Jinak si totiž tak trapný závěr neumím vysvětlit, při Billyho hysterickém výstupu s pistolkou mi bylo docela stydno. A i vzhledem k tomu, že představitelka Chloe mi byla sympatická jako podomní prodavačka vysavačů, čtvrtá hvězda zůstane pěkně u mne. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka byla v tomto případě sázkou na jistotu a i když kvůli ní (vedle očividně skromného rozpočtu) film působí až příliš 'průměrně', její celkové provedení na to dá rychle zapomenout. Ústřední trojice film spolu s povedenou hudbou a pochmurnou maloměstskou atmosférou film úspěšně táhne a díky střízlivé stopáži ani nemá šanci stihnout začít nudit. Z dojmů pak samozřejmě za vypíchnutí nejvíc stojí pouze zmíněná nálada, heterochromie hlavní hrdinky, Cranston s ruským přízvukem a nečekaně dobrý Marshall-Green, ale nakonec je Cold Comes the Night především příjemné překvapení. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Natočit za málo peněz dobrej film je sakra těžký.Takže vůbec nechápu,že v tý posraný zemi za louží dávaj šanci kdejakýmu nýmandovi.Tohle byl televizní film v každym záběru,a tohle tady vyjde na dvd.Jo holt v levnej balíčcích musej bejt levný sračky.Ať chcípnou všichni nenažraný distributoři na mor.20%. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama