Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

A pak že to nejde! Když se sejdou vynikající herci, kteří mohou hrát výborně napsané postavy, s nadprůměrným scénářem a vtipnými dialogy, tak se i v Česku dá natočit dobrá komedie. Pro mě velmi příjemné, třebaže nečekané překvapení. Top postavy: Trojan, Issová, Novotný, Myšička.

plakát

Útěk z vězení - Vzkříšení (2017) (série) 

Ačkoliv jsem měl největší obavy z vysvětlení Michaelova osudu, hlavním problémem páté řady, resp. sequelu byl příběh, který na to navazoval. Protivní kamarádi, které Scofield dostal z dalšího vězení, bezmyšlenkovité pobíhání z jednoho místa na druhé, scény, které postrádají logiku, hraní na nostalgickou notu. To je málo, a je to škoda. Závěrečné dvě epizody potěšily a společně s úvodními dvěma patřily k tomu nejlepšímu, zbylých pět dílů však táhne hodnocení nezadržitelně dolů. 60 %

plakát

Vyšehrad (2016) (seriál) 

Chtělo by se říct, že vést po půli 2:0 je ten nejhorší výsledek... Výkon jde dolů jako Laviho trenky v blízkosti sličných dam.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Z traileru jsem nijak odvařený nebyl, ale zbyly nějaké poukázky do kina, tak jsem si řekl, proč to nezkusit, ohlasy jsou poměrně pozitivní a Guy Ritchie mě skoro nikdy nezklamal. A bum! Král Artuš je testosteronová jízda od začátku až do konce, s typickými Ritchieho prvky a stylizací, která do této nevlídné historické doby skvěle pasuje. Nikdo si na nic nehraje, minimum patosu je filmu ku prospěchu, stejně jako přímočarost, se kterou letí do cíle. Zážitek navíc podtrhuje skvělý hudební a zvukový doprovod, bez nějž by byl Artuš přinejlepším tříčtvrteční. Velmi příjemné překvapení.

plakát

Noční zvířata (2016) 

Příběh o dvou pomstách, z nichž jedna je brutální a druhá chladná a promyšlená. Do příběhu není lehké se ponořit, film se nesleduje snadno, jenže to byl zřejmě záměr, takže těžko něco kritizovat.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Kdyby to nemělo v názvu Vetřelce a neohánělo se to jménem Ridleyho Scotta, těžko bychom o tom utrousili víc než pár slov. U Promethea jsem pronesl, že v případě, že nám nadcházející díly osvětlí všechny dějové linky a konce, tak zvednu hodnocení. Nyní vidím, v čem byl Prometheus lepší, poněvadž Covenant jen stěží hledá rovnováhu mezi putováním za kořeny vetřelců a akčně-hororovou podívanou, navíc disponuje ukrutně nezáživnými postavami, vyjma Waltera. Je to škoda, přímočařejší zaměření na jednu část by bylo ku prospěchu věci. Nezbývá mi než věřit, že až díky dalším dílům docením kvality filmu. :)

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Marvel nakopává prdel DC i v roce 2017. Jen škoda, že jdou Strážci až příliš na jistotu, ale rád jim to prominu, protože smysl pro detail jim zůstal. Hodně silné čtyři hvězdy, 80 %.

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) 

Je to na hraně tří a čtyř hvězdiček. V tuto chvíli se klaním k vyššímu hodnocení, ale třeba časem dojdu k názoru, že si to film nezaslouží. Hlavní devízou Circle je téma, zpracování a Emma s Tomem. Souhlasím s kritikami, kterým se nelíbí scénář a gradování příběhu. Poslední půlhodina měla dostat více prostoru, více rozvinout, jak Mae uvažuje a proč dělá, co dělá. Zároveň sice tušíme myšlenkové pochody postav, ale jejich zobrazení je hodně povrchní a trochu nešťastné, odbyté. Nicméně nerozumím kritice tématu. Ve filmu jsou představeny jak výhody, tak nedostatky sociálních sítí, potažmo služeb, které sbírají data o svých uživatelích v takto gigantickém rozsahu. Část, ve které jsou výhody Circle oslavovány, je nezbytná pro pozdější fázi filmu, kdy nastane opak. Kdo to ze snímku nepochopil, tak jej zřejmě pečlivě nesledoval.

plakát

24 Hodin: Nezastavitelný (2017) (seriál) 

24: Legacy je jako šlehačka ve spreji. Vypadá podobně, chutná podobně a používá se podobně. Ale po chvíli zjistíte, že nedrží tvar, nechutná po smetaně a rozpouští se, protože je v ní především voda. Na pravou šlehačku ze smetany (původní "24") se nechytá, ale pokud máte chuť na sladké, vystačíte si i s ní. 60 %

plakát

Život (2017) 

Jo, souhlasím. Život si bere inspiraci z Vetřelce a Gravitace. Paradoxně mu to však ubližuje, protože divák tuší, co se bude dít dále, a říká si, že tohle už někde viděl. A lépe zpracované. Originálněji. Domnívám se, že Espinosa a jeho tvůrčí tým neměli ambice vytvořit kultovní biják, na který budeme vzpomínat i po čtyřiceti letech (ehm, Ridley?). Film je tudíž vcelku napínavá ryzí zábava, která si možna hraje na víc, než ve skutečnosti je, ale to až tak nevadí. Plusem je závěr.