Reklama

Reklama

Circle: Uzavřený kruh

  • Česko The Circle (více)
Trailer 1

Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson). SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE. Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE? Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (571)

emma53 

všechny recenze uživatele

Takovým filmům dávám zelenou. Je to neotřelé, má to myšlenku a vynikající pointu. Jó, jen si vykřížkovávejte reklamy a za moment máte zavirovaný PC, ani nemrknete okem. Antivirovou ochranu si musíte zajistit jinou antivirovou ochranou.....a podobně. Už v tom prťavým křížku to mají zabudované ty chytré hlavičky. Škoda, že tam měl Tom poměrně malou roli, ale takhle jsem mohla alespoň zaregistrovat fakt, že Emma umí hrát, položila se do toho se vším všudy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vyzkoušet se má v životě všechno, a tak se Tom Hanks pokusil si zahrát zápornou postavu. Pevně budeme všichni věřit, že ve svém životě naposledy. Myšlenku snímku chválím velmi pozitivně, ačkoli se nejedná o nic nového na scéně. Velký problém mám ovšem se zpracováním. Snímek zcela ignoruje nějaké filmové šablony. Celý snímek je pouze úvodem do určité problematiky. Ani přes dlouhou stopáž se nedostalo na pořádnou zápletku ani na závěr. Snímek končí stejně jako moderní seriály současnosti, jejichž cílem je navnadit diváky na další díl, který zákonitě musí následovat. Tak kdepak jej najdu? Vzhledem k tvorbě Jamese Ponsoldta nelze předpokládat, že se zde pokoušel o nějakou geniální satiru na současný vývoj společnosti. Bohužel to celé myslel s největší pravděpodobností vážně. Při některých dialozích a vývoji děje, jsem si tedy musel nahlas opravdu postesknout, jak moc je to zlé. Přitom úvodní minuty vypadaly více než nadějně. Jen po nich zákonitě mělo následovat něco, co by mělo potenciál diváky nějakým způsobem oslnit. Snímek se o nic takového snad ani nepokusil. Takhle to nevidím na více než pěknější hvězdičku. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

110 minut čiré nudy okořeněné o několik praštěných jedinců, kteří až moc příliš lpí na životě "on-line". The Circle až na překvapivě civilní Emmu Watson nenabízí nic co bychom už neviděli v mnoha předchozích snímcích zaobírající se tímto ožehavým tématem. Film se neustále "potácí" v začarovaném kruhu vysvětlování o úžasných technologiích, nicméně ve finále zjistíte, že se zde téměř nic neděje, vyjma jednoho zoufale předvídatelného zvratu. Výslednému dojmu také moc nepomáhají toporné herecké výkony téměř všech zúčastněných, mezi něž se překvapivě řadí také Tom Hanks. Ale abych snímek The Circle jenom nehanil, musím uznat, že bravurně vykreslil onu zkorumpovanost lidí, kteří na veřejnosti podobné chování odsuzují a haní jej. Bohužel, to však na filmový koktejl čítající tak dlouhou stopáž vážně nestačí ani zdaleka. „Knowing is good, but knowing everything is better.“ ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film nám ukazuje aktuální téma a dost možná i to, kam se svět za pár let dostane. Pomalu se vlastně začíná už teď. Všichni budeme sledování, každý o nás bude všechno vědět, kameru budeme moci vypnout jenom když půjdem na záchod, a na to budeme mít pouhé 3 minuty :-O. A ještě s tím vším souhlasíme a dobrovolně se necháme sledovat. No doufám, že tato doba nikdy nenastane, že budeme mít alespoň trochu soukromí ve svém životě. Film hodnotím 3,5*. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je už jenom kvůli Forrestu Gumpovi brán jako zdroj kvality. Emma Watson si zase vybudovala kariéru jako chytrá emancipovaná žena. A společně se pouští do thrilleru který by měl být především hodně chytrý. Circle opravdu není hloupý film. Akorát se o něm nedá, říct, že by zcela naplňoval potenciál. A v některých případech je naivní hrající si na něco víc. Herci jsou fajn (Bill Paxton v poslední roli a je to o suché oko) ale zápletka se trošku loudá a opravdu nejde o vyjímečný a převratný film. Především nějak nešokuje v rámci technologie a opravdu nejde o sci-fi jak se tvrdí. Prostě takový neutrální film. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. 4. 2017 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)
  • Natáčelo se v Kalifornii (USA). Jeden z videohovorů Annie (Karen Gillan) se pak natáčel ve Skotsku. (BMW12)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama