Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010) (seriál) 

Opět se potvrdilo, že HBO válí v navozování autenticity doby. Americká prohibice je tu skvěle zobrazená, kostýmy, interiéry i exteriéry působí věrohodně, hudba je stylová. Postavy jsou výborné, ať už můj oblíbenec Jimmy Darmody nebo Nucky, Eli, Margaret, Chalky, Gyp, van Alden, Al Capone a další. Takže jediný problém, který jsem s Boardwalk Empire měl, byla repetitivnost jednotlivých řad a jejich příběhů. Třebaže dochází k zavádění nových postav či k novým střetům mezi mafiány, de facto se celý seriál točí kolem stejných věcí pořád dokola. Pašování alkoholu, boj o moc, konflikty mezi mafiány. To se dá sledovat dvě, tři řady. Při čtvrté už vás to ničím nepřekvapí a popáté si říkáte, že je toho příliš. Chápu, že scénáristé měli do určité míry vymezené pole působnosti, přesto si tuhle poznámku neodpustím.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Problém celého filmu je v samotném námětu, který nedává smysl a v půlce filmu se tak jako tak rozpadne. Je to dobře natočené i zahrané (jo, Affleck!), Hans Zimmer jede jako vždycky, ale jednoduše už je takových superhrdinských filmů příliš. Pokud nejsou vtipné jako Deadpool, nepřinášejí nový mechanismus hrdiny jako Antman nebo nemají skvělé nové postavy jako Strážci Galaxie, zapadají do šera. Nálož komiksových filmů je obrovská a začínám mít pocit, že budou sami sobě nepřítelem - bude jich přespříliš, avšak originality pomálu, úspěšné taktiky přestanou mít efekt. Kdo se podívá po padesáté na to, jak jeden hrdina (a nebo celý tým) zachrání svět před zlořádem? BvS, průměrný mezi komiksárnami, nemá na Muže z oceli ani na Nolanovy Batmany a úspěch Justice League je pro mě zahalen tajemstvím.

plakát

Deadpool (2016) 

Ryan Reynolds se narodil pro roli Deadpoola, o tom žádná. Film hýří vtipem od začátku do konce (i po konci, trpěliví vědí), drží nastavenou hranici, a jakkoliv se objeví i opravdu absurdní momenty, k náladě celého filmu to pořád dobře sedí. Fanoušci komiksových filmů zaplesají, protože referencí na podobně snímky je v Deadpoolovi spousta. Nesmím zapomenout ani na to, jak skvělá marketingová kampaň Deadpoola provázela, špička. Teď už jenom čekat, jestli se ve dvojce objeví S. L. Jackson. :)

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Tak moc jsem se na Sicario těšil. Tak moc jsem po dokoukání zklamaný. Doteď vlastně nevím, o čem měl film být. Rozháraně mění perspektivy a zaměření na jednotlivé postavy. V podstatě se tam nic neděje a jedinou světlou stránkou jsou akční scény, které mají říz. Do kvalit mexické tequily má ale Sicario podstatně daleko... Jak u mě nadějně Villeneuve začal se Zmizením, tak poslední dva snímky mu reputaci v mých očích rozhodně nevylepšily.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Za odvahu tvůrců jít do takhle náročného natáčení, za DiCapriův, ale také za Hardyho výkon, za úžasné záběry krajiny, za strhující souboj s medvědem a za minimalistickou, ale údernou hudbu. Za tohle vše dávám plnou palbu.

plakát

Mamon (2015) (seriál) 

Místo šesti dílů by si Mamon vystačil bohatě se třemi. Seriál sráží nepříliš poutavě podaný příběh, (až na výjimky) nesympatické obsazení a nepřirozeně působící interiéry. V rámci Česka určitě nadprůměr, ale jinak nic zásadního HBO nevyprodukovala a Mamon (alespoň u mě) skončí v zapomnění.

plakát

Výchozí bod (2014) 

Strašně, ale strašně zvláštní film. Skvělé momenty střídá šeď a nuda, každopádně téma velmi zajímavé a třeba se podobné oblasti ještě někdo chopí a zpracuje ji poutavěji.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tohle že mělo tři hodiny? I damn sure liked it! Že je to klasická tarantinovka neberu jako negativum, ale právě naopak. Nechybí v tom nic, na co jsme zvyklí a co máme tak rádi. Herecké obsazení výborné, osobně mi utkvěl v paměti zejména výkon Daisy, fakt odporná ženská. A navíc hudba od Morriconeho. Co víc si přát?

plakát

Ronaldo (2015) 

Dokument postavený na postavě Ronalda postrádá jiskru a tempo, vlastně ani nenabízí nic tak exkluzivního. Přestože mám coby fotbalistu raději Ronalda než Messiho, tenhle snímek ničím nevyniká, byť pro fotbalové fanoušky je asi povinností. Nicméně dokument o Rooneym od BBC se mi zdál lepší.

plakát

Žízeň po životě (1956) 

Uhrančivý Kirk Douglas a působivé malířské umění van Gogha. Ani po 60 letech film neztrácí své kouzlo a svou sílu.