Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (570)

plakát

Dorian Gray (2009) 

Jeden z dobře zpracovaných filmíků na námět knihy O.Wilda, s perfektní atmosférou starého,ponurého a špinavého Londýna.Myslím že provozování sexu s kýmkoliv,kdykoliv a kdekoliv není přesně to,co autor, jako zkaženost myslel,ale to je asi úhlem pohledu.Hodně dobrý je v tomdle filmíku C.Firth a díky němu a té krásně ponuré atmosféře se dá skouknout jistě vícekrát ,což se o mnohách filmících z poslední doby říci nedá.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Nelze brát tento film jako samostatný.Na Potterovskou ságu je třeba se dívat jako na velký seriál o mnoho dílech a potom je velmi dobře srozumitelný a koukatelný i pro nečtenáře.Mám pocit že každý kdo jde skoukat Harryho Pottera,čeká nějakou velkou bombu. Proč? Ať už točil Cuarón,Yates nebo Columbus,každému se podařilo vytvořit velice životaschopné a krásné dílo,které pokračuje čím dál temněji.Je tady napětí,humor a vše podstatné,co je i pro nečtenáře důležité.Přečetla jsem pár recenzí a mám dojem že tento film se dostane mezi nejrozporuplnější.Téměř každý hodnotící nadává a porovnává s knihou, ale pokud je mi známo,hodnocení knih je na jiných www-stránkách! A film samotný je "pouze"podle knihy a né kopie knihy. Inu, ať tak či onak ,pro mou maličkost je i tento potterovský film skvěle zvládnutým počinem.A říkejte si a pište si cokoli chcete.

plakát

Jezdci Apokalypsy (2009) 

Taky jste byli tak zklamaní??Celou dobu to připomínalo už dávno hrané filmy-prostě nic originálního.D.Quaid je jediné,co se dá hodnotit a tím závěrem to úplně po.........!

plakát

Jménem krále (2009) 

Celkem milé překvapení.Na jednoduchém příběhu ze 13 století z doby vlády krále Přemysla Otakara II mně nejvíce zaujaly interiéry.Jsou tak krásně strohé až jsou autentické.K.Roden, jako Oldřich z Chlumu,je perfektní a dokázt postavit šlechtice před spravedlnost,byla v té době věc nevídaná,ale né nemožná.Doplněno dobrou hudbou a neopomenutelnou kostýmní výpravou je to dobrý filmík na nedělní odpoledne.Do kina bych se ale nehrnula.je to spíše televizní zpracování.Jako motivace ,pro děti školou povinné a učení historie,to není špatné.Alespoň že víme,od kdy se učíme žít mezi vlky!

plakát

Kniha mého srdce (2009) (pořad) 

Ty dve * jsou za počin.Mám za to že hodnotit knihy by bylo záhodno každých 10 let a pokaždé by vyhrála jiná.Hodnocení podle žánrů by také nebylo na škodu,jinak je neobjektivní..Podle výsledků hodnocení je zřejmé,kdo se zůčastnil a taky které knihy jsou čtené ať už povinně či se zájmem o knihu jako takovou, no a pokud se stane kniha dobrou předlohou k natočení filmíku,pak má o přívržence postaráno.

plakát

Kocour v botách (2009) 

Francouzské filmíky moc nemusím,tedy pokud se nejedná o ty historické,no a pohádky jako je tadle už vůbec ne.

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

Teda na hodnocení tohodle filmíku mě vážně baví ta rozmanitost ."Nasral mě každej,kdo dal odpad"! Já na tendle filmík koukala už dvakrát a pokaždé jsem se smála,jako už dlouho né.Možná je to tím že jsem opravdu zralejší ročník.Málokdy čtu komentáře druhých,většinou koukám jen po hodnocení uživatelů,leč tentokrát sem udělala vyjímku a četla.Je fakt že na Oscara to není ale na to, jaký sračky se občas natočí a "odpaďáci je hodnotí kladně,se na todlenc určitě dá koukat bez jakékoliv újmy a já vůbec nemám pocit že bych umírala nudou,byla znechucená nebo přišla o dobrý vkus.A co se týká hlášek,tak už jsem jich kolem sebe hezkých pár slyšela,prostě se ty takzvaný trapnosti ujaly.Jo a vážně už nikdy nebudu říkat že něco nejde,protože tady se našlo pár blbců,kteří to o sobě neví,ale na ty sere Bílej Tesák.Takže každýmu,komu je více jak "40" todlenc vřele doporučuji.A já si du pustit Divokýho Billa ať mám lepší "Pocit".

plakát

Lov na Gluma (2009) 

Pokud todle dělali amátéři-klobouk dolů.Docela solidní kopírování na jakýsi kratičký spin-off.Skouknout to jde,ale originál je originál.

plakát

Peklo s princeznou (2009) 

Málokdy dávám nízké hodnocení pohádkám.Tady však nemohu jinak a to jsou ty 3 * za interiéry za pana Nárožného a za spícího čerta Elrebuba v podání M.Formana.Vím ,že dnešní pohádky často sklouzávají do jakýchsi moderních kolejí ať už slovnímy výrazy,chováním hlavních protagonistů nebo třebářs kostýmově.Marně však hledám jistou dávku laskavosti,kterou by každá pohádka mít měla!Málokterá dnešní pohádka se zavděčí jak dospělým,tak dětem ale věřím že dnešní děti stráví ledacos.Třeba se z této pohádky za pár let stane trhák,ale bohužel já jsem ovlivněna pohádkou klasickou a laskavou,takže mi promiňte, tadlenc je pouze za slabé 3*!

plakát

Pohanský rituál (2009) 

Zahrávat si se smrtí je mnohokrát omílané téma.Tadydle v tom filmíku ale hodně nepovedené,nudné a celkem předvídatelné.Nečekejte žádný zázrak,je to na jedno nudné skouknutí a dost.