Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Proč to nemá pořádný příběh? Proč ty obrázky dohromady nedávají smysl, každý vypadá úplně jinak? Tenhle film dojíždí na svou amatérskost - snaží se předvést všechno, co nadšení filmaři dokážou, ale dohromady to působí strašně roztříštěně... Je pěkný, když se člověk naučí pracovat v After Effectech, naučí se klíčovat - jenže to neznamená, že se to budu snažit dát do většiny scén. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že to co dokázali tvůrci tohoto díla je obdivuhodné. Pro mne znamená Tolkienův svět mnoho, a rozhodně bych nepodporoval jeho hanobení, čehož jsem se z počátku obával. Ale musím uznat, že jsem mile překvapen. Samozřejmě, že se to nemůže rovnat s originálním zpracování, ale tím jak se to tomu blížilo jen doufám, že se tito nadšenci pokusí vstoupit do Středozemě ještě s dalším povedeným kouskem. 65% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

II Rozpočet £3,000 II Pekné že sa fanúšikovia do takéto niečoho pustili, škoda že príbeh o niečo viac nevystužili, je to dosť ploché a k lepšiemu hodnoteniu to vytiahne len veľmi pôsobivý súboj Aragona proti škretom, ktorý je na úrovni za ktorú by sa nemusel hanbiť ani vysokorozpočtové veľkofilmy. /55%/ ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotiti.. amatéři a přeci lepší než leckterý profesionál... Za um, se kterým se toho jako amatéři chopili přidávám jednu hvězdičku. Chyběl mi tam bohužel děj, respektive ten, co jsem měl možnost pozorovat by se dal popsat několika větami, jenomže co naplat - tenhto nešvar mnohdy postihuje i mnohohodinové filmy nebo mnohasetstránkové knihy. a potvzuje se stará pravda, že se sadou vrhacích nožů si člověk může ušetřit spoustu starostí... Nicméně udělat z Aragorna nějakého Supermana? To si mohlo ušetřit. Když je přesila tři na jednoho, dokonce ať nežeru v případě neschopných skřetů klidně i pět nebo šest na jednoho, to se dá s nějakým těžším zraněním i vyváznout - ale když jich je mnohem mnohem více? No neblbnětě lidi! Fanouškovství je sice skvělá věc, ale znereálňovat ještě více již nereálné, je opravdu moc. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Film nevysvětluje, jak se Glum dostal do Sauronovi mučírny, nebo jsem viděl tedy jiný film. Ale osvětluje dění před Frodovou cestou do Hůrky. Na dobrovolnický počin jde opravdu o dílo poutavé a umě udělané. Ovšem jde na něm znát, že moc toho zde opravdu k vyprávění není. Příběh není moc zajímavý, vlastně vše již znáte z vyprávění z Pána prstenů, postavy jsou stále ve stínu svých hollywoodských alternativ a jediné plus tedy spočívá v tom, že to celé trvá snesitelných 35 minut. Z hlediska nějakého amatérského projektu určitě čtyři hvězdy. Z hlediska filmu jako filmu: 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět nepovedené záběry. (griph)
  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)
  • Celý štáb filmu se skládal z dobrovolníků. Na jeho realizaci se podílelo asi 160 lidí a plných šedesát z nich vyrábělo počítačové triky. (Hwaelos)

Reklama

Reklama