Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (532)

plakát

Svatební cesta do Jiljí (1983) (TV film) 

Výborný film podle skvělé knížky, co víc říci. Živelné scény s Libuškou a Pepíčkem střídají romantické chvilky, atmosféra 80' čiší z každé plastové skleničky včetně hudby. Tuhle komedii prostě můžu vidět stokrát a neomrzí.

plakát

Robin Hood (2010) 

Na Statečné srdce to nemá, ale dýchá mu na záda zdatně. Nechápu, co se lidem na tomto filmu může nelíbit, vše dává smysl, vývoj postav i jejich ztvárnění je výtečné, zdařilá režie a vůbec vše drží pohromadě jako toulec plný vynikajících šípů. Viděna verze 156 min.

plakát

Světla velkoměsta (1931) 

Smích a slzy v geniální kompozici. Vzpomínám na Miroslava Horníčka, který miloval Chaplina a který o něm v dokumentu "Na návštěvě u Horníčků" tak krásně a moudře promluvil a navíc vystihl skutečnou sílu tohoto tvůrce.

plakát

Mlýny (1994) (divadelní záznam) 

Fenomenální bžunda.

plakát

Tři dny Kondora (1975) 

Viděno 105x, prozatím. Udeštěná atmosféra pozdního podzimu v Novým Yorku včele s charismatickým RR. Co jiného člověk na plátně potřebuje...

plakát

Výletnice (2013) 

Silný a pěkně vykreslený příběh dívky, která je vržena do národnostních a politických třenic baltských slovanů s Rusy po válce.

plakát

Jméno růže (2019) (seriál) 

Hodnotím po celkovém shlédnutí. Zejména chválím prokleslení všech hlavních i vedlejších motivů a postav, které ve filmu jsou jen letmo postižené. Tady je na všechno čas a příběh se vyklene v mnohem pestřejší mozaice. Přidaná linie dcery je dobrá, dává smysl a její konání je v souladu s napsaným. I romantická láska k Růži je rozepsána pěkně a podle mě mnohem realističtěji a dojemněji vyzní, ve srovnání s filmem, kde po jednom koitu mladý mnich zahoří láskou. Herecké obsazení je podařené a celkové vyznění decentní, přesné a zároveň honosné.

plakát

Strom života (2011) 

Snad nejvíce nepochopený nejplnohodnější film americké kinematografie. Podle mě.

plakát

Zkáza Dejvického divadla (2019) (seriál) 

Velmi povedený seriál plný neotřelých situací a gagů. Dovedu si představit výhledově pokračování, třeba na zájezdu s divadlem.