Reklama

Reklama

Tři dny Kondora

  • USA Three Days of the Condor (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V jednom z oddělení CIA, krytém jako historická literární společnost, pracuje mladý literární vědec Joe Turner. Spolu s dalšími pracovníky studují brakovou literaturu, aby odhalili, zda se někde neobjevují náznaky úniku informací ze CIA, současně pro její potřeby hledají nové informace a nápady. Když se Joe jednoho dne vrátí z nedalekého bistra, kde byl pro jídlo, nalezne všechny své spolupracovníky zavražděné. Pod svým krycím jménem Kondor informuje o šokující události centrálu a rychle pochopí, že o život jde i jemu... Napínavý thriller vznikl volně podle knížky Jamese Gradyho Šest dní Kondora (která vyšla i česky). Film vznikl na popud hollywoodské hvězdy Roberta Redforda, představitele hlavní role zaměstnance CIA Joea Turnera, který si za partnerku vybral Faye Dunawayovou pro úlohu fotografky Kathy a režií pověřil svého dlouholetého přítele Sydneyho Pollacka. Snímek patří do série politických filmů, jež vznikaly ve Spojených státech v 70. letech po tom, kdy byla odhalena aféra Watergate (jako známé tituly Pohled společnosti Parallax, Rozhovor, Všichni prezidentovi muži). Dodnes neztratil nic na své působivosti. Za pozornost stojí herecké obsazení vedlejších postav. Vedoucí pracovníky CIA Higginse a Wabashe hrají známá hollywoodská hvězda 50. a 60. let Cliff Robertson a významný divadelník John Houseman. Výraznou figuru profesionálního zabijáka tu vytváří bergmanovský herec Max von Sydow. Ještě upozorněme na výbornou hudbou skladatele Davea Grusina. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (424)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller ze " staré dobré poctivé školy " s vynikajícím Robertem Redfordem a krásnou Faye Dunaway. Potěší i Max von Sydow. Shlédnout snímek mnohem dříve, ocenil bych ho jistě mnohem více, nicméně by mu prospělo o něco málo svižnější tempo. Řemeslně odvedeno na " 1 " -čku, jak je u Sydneyho zvykem. Slabší 4*. zajímavý ( výstižný ) komentář : kinej ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Krásna Faye v podľa mňa nie veľmi hlbokej postave, sympatický Redford tiež nie úplne dotiahnuto napísaný a klasika v žánri špionážny thriller, ktorá už pred skoro 40 rokmi odhalila, že za všetkým je ROPA. film, ktorého čaro pomaly vyprchá, má zaujímavé dialogické momenty (záverečný dialóg higgins turner, predzáverečný dialóg jaubert turner) a dobrú, sústredenú réžiu. inak ale scenár nevykvitol do plnosti, komplexnosti a uveriteľnosti. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co mají zvláštní akce společného se slabomyslnou beletrií? Psanou holandsky. Vydanou ve Venezuele." Tak to se dám podat. Ale odpověď jistě existuje a mě celý to Kondorovo pátrání dost baví. Taky mě to na chvíli svádělo podat si přihlášku do CIA, protože hezky uklízejí své zaměstnance, ale asi by mě nevzali, protože mám plochý nohy. Nicméně Kondor je vynikající, opatrnej, sečtělej a pro mě je radostí se s ním občas proletět. A přitom bych nerad zapomínal na jedinečnýho vrahouna Jouberta a nedobrovolnou spiklenkyni Kathy, bez nichž by tomu něco chybělo. Ale ono nechybí, takže s vrahy komunikuju až po dokončení zakázky, agentům nevěřím a pošťákům v zájmu své bezpečnosti neotvírám. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi přišel hodně absurdní, taková dokonalost nesourodostí. Těsně před prvním finále jsem byl hlavně díky postavě Faye Dunaway už docela kyselej, no po špičce Maxe von Sydowa jsem skrze hutnou dávku komičnosti začal Pollacka podezřívat z malinkýho lišáctví. Když tomu nasadil korunu druhým finále, po kterým už žádná z postav nevěděla, jak se jmenuje a kolikátýho je, jsem musel sám uznat, že těch 84% je plně oprávněných, i když Redford špióní líp ve Spy Game. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nejspíš úplně první a nepřekonaný thriller s osamělým hrdinou, proti kterému se všichni spikli a on neví proč. Film nedělá z diváků blbce a nic zbytečně sáhodlouze nevysvětluje, aby mu to všechno společně s hrdinou došlo jako brambor v páře. Slušně zamotaná zápletka (ale ne nepřehledná), vynikající herci v čele s naprosto přesným Robertem Redfordem, krásnou Faye Dunaway a ledově chladným zabijákem Maxem von Sydow v roli, pro kterou se narodil. Zlatá léta sedmdesátá! 100%. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • V roku 1997 Asociácia dánskych filmových režisérov (Danske Filminstruktører) v mene režiséra Sydneyho Pollacka zažalovala Danmarks Radio z dôvodu, že osekanie filmu pre televíziu ohrozilo umeleckú integritu pôvodného filmu a že vysielanie filmu v redukovanej verzii obrazovky porušilo autorské práva spoločnosti Pollack. Prípad bol však neúspešný, pretože filmové práva v skutočnosti nevlastnil Pollack. (Arsenal83)

Související novinky

Redford prchá před LaBeoufem

Redford prchá před LaBeoufem

26.07.2011

Samozřejmě jen na plátně. První dobrá zpráva: Robert Redford se vrací k jednomu ze žánrů, který jej proslavil – když se řekne „polit-thriller“, každý si vybaví legendární Tři dny kondora. Nový film,… (více)

Denzel si hledá bezpečné bydlení

Denzel si hledá bezpečné bydlení

11.07.2010

V akčním thrilleru Safe House studia Universal si totiž zahraje vězně a zároveň korunního svědka, který je pod ochranou CIA. V rámci programu pro ochranu svědků je uklizen někam do Jižní Ameriky.… (více)

Reklama

Reklama