Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jednom z oddělení CIA, krytém jako historická literární společnost, pracuje mladý literární vědec Joe Turner. Spolu s dalšími pracovníky studují brakovou literaturu, aby odhalili, zda se někde neobjevují náznaky úniku informací ze CIA, současně pro její potřeby hledají nové informace a nápady. Když se Joe jednoho dne vrátí z nedalekého bistra, kde byl pro jídlo, nalezne všechny své spolupracovníky zavražděné. Pod svým krycím jménem Kondor informuje o šokující události centrálu a rychle pochopí, že o život jde i jemu... Napínavý thriller vznikl volně podle knížky Jamese Gradyho Šest dní Kondora (která vyšla i česky). Film vznikl na popud hollywoodské hvězdy Roberta Redforda, představitele hlavní role zaměstnance CIA Joea Turnera, který si za partnerku vybral Faye Dunawayovou pro úlohu fotografky Kathy a režií pověřil svého dlouholetého přítele Sydneyho Pollacka. Snímek patří do série politických filmů, jež vznikaly ve Spojených státech v 70. letech po tom, kdy byla odhalena aféra Watergate (jako známé tituly Pohled společnosti Parallax, Rozhovor, Všichni prezidentovi muži). Dodnes neztratil nic na své působivosti. Za pozornost stojí herecké obsazení vedlejších postav. Vedoucí pracovníky CIA Higginse a Wabashe hrají známá hollywoodská hvězda 50. a 60. let Cliff Robertson a významný divadelník John Houseman. Výraznou figuru profesionálního zabijáka tu vytváří bergmanovský herec Max von Sydow. Ještě upozorněme na výbornou hudbou skladatele Davea Grusina. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (416)

nash. 

všechny recenze uživatele

I po letech zůstavá skvělým, strhujícím filmem s hrdinou, který k řešení své situace nepotřebuje svaly, hi-tech hračky ani kanonádu speciálních efektů... A pro mě jeden z osobních filmů. První "mládeži do 15 let nepřístupný", na který se mi podařilo proniknout bdělou ostrahou uvaděček do kina dlouho před vydáním občanky. A že se to tenkrát bralo vážně a přísně. Klukovský adrenalin, na který se nezapomíná, a který už dnes nidkdo prožít nemůže. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tri dni Kondora patria k filmom, pri hodnotení ktorých necítim potrebu byť objektívnym. Zaujal ma už pri premiérovom zhliadnutí, dojem som si vylepšil po prečítaní knihy s dvojnásobným počtom dní a z nevysvetliteľných dôvodov nemám problém si ho pozrieť, ak ho niektorá televízia uvádza v repríze. Bez väčšieho záujmu vnímam jeho nedostatky, ktorých časť má pôvod už v Gradyho predlohe. Beznádejné postavenie človeka, ktorý sa do niečoho nevedomky priplietol a je treba ho vo vyššom záujme likvidovať ma zaujímalo od Troch mužov na zabitie až napr. po Verejného nepriateľa. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Trocha černé vody odstartovala nelítostnou likvidaci a později i nekonečnou naháněčku skvěle hrajícího Roberta Redforda, kterému se likvidaci podařilo vyhnout. Téma bylo bezesporu velmi zajímavé. Jen si žádalo mnohem intenzivnější zpracování, a to zejména v úvodní a střední části. Závěr byl totiž vynikající. Celý snímek nenabízí nic příliš originálního. Klasická CIA pracující uvnitř CIA a jeden nevyhovující vyvrženec. Mužské oči jistě potěšila účast Faye Dunaway, která byla opravdu kočka a Robert tak nemusel moc dlouho oplakávat smrt manželky. Lepší dvě hvězdy. Přeci jen nevidím v tomto thrilleru pranic nadprůměrného. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel nascendi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kondor newyorkský (Gymnogyps newyorkianus) je kriticky ohrožený druh třídy CIA, řád civilní, čeleď knihomol. V současné době tento kondor pravděpodobně obývá oblast New Yorku a jeho přilehlého okolí a aby dostál pověsti jednoho z nejdéle žijících ptáků, bude se mít co obracet.. Špionážní thriller z post-Watergate období, místy napínavý jak guma od trenek nasraného doktora Bruce Bannera. S pečlivým scénářem nechávajícím diváka dlouhou dobu tápat spolu s hlavním hrdinou, přepečlivým Pollackem na režisérské židli a rytířem Antoniem Blockem hrajícím tentokrát na druhé straně šachovnice. Milostná odbočka a přerod na Bonnie a Clydea sice diskutabilní, ale i s ohledem na otevřený a nikterak optimistický konec nevidím důvod, aby u dveří Sydneyho filmu zvonil divně obutý pošťák.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dnes už možno nie tak zžieravé, ale v svojej dobe obraz hyenizmu štátnych a špionážnych zložiek bola viac šokujúca. Takéto filmy treba občas vidieť, aby sme si snáď nezačali myslieť, v akej bavlnke žijeme a kto je v skutočnosti nad nami. Pri hodnotení som musel vziať bohužial do úvahy velmi neuveritelnú milostnú zápletku, ktorá film tochu brzdí. Škoda, scenár je príjemne komplikovaný a vyžaduje sústredenosť. VIDENÉ ZNOVA: Asi treba tento film vidieť viac krát, aby ho divák docenil. Pollack podáva informácie veľmi pozvoľna, skutočnú tému filmu odhaľuje až na jeho konci, ktorý je možno viac doslovný, ako by sa patrilo. Napätie ale funguje dokonale. Znova som sa ale nedokázal dostať cez zbrklé milostné vzplanutie zo strany Faye Dunaway, chápem, čo nám tým chcel Pollack povedať, ale skúste si predstaviť, že vy by ste uniesli neznámu ženu a ako asi by prebiehala následná konfrontácia. Mimochodom, stále sa bojuje o ropu, tie ostatné suroviny, ktorým týpek zo CIA predpovedal nástup do 15tich rokov, si ešte na svoje dni slávy počkajú. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • V čase 1:36:50, ve scéně, kdy Turner (Robert Redford) a Kathy (Faye Dunaway) procházejí dveřmi na vlakovém nádraží, má Turner zdvižený límec kabátu. Jakmile oba projdou dveřmi, límec již zdvižený nemá. (Linejudge)
  • Natáčení probíhalo ve městech New York, Washington a New Jersey. (SONY_)

Související novinky

Redford prchá před LaBeoufem

Redford prchá před LaBeoufem

26.07.2011

Samozřejmě jen na plátně. První dobrá zpráva: Robert Redford se vrací k jednomu ze žánrů, který jej proslavil – když se řekne „polit-thriller“, každý si vybaví legendární Tři dny kondora. Nový film,… (více)

Denzel si hledá bezpečné bydlení

Denzel si hledá bezpečné bydlení

11.07.2010

V akčním thrilleru Safe House studia Universal si totiž zahraje vězně a zároveň korunního svědka, který je pod ochranou CIA. V rámci programu pro ochranu svědků je uklizen někam do Jižní Ameriky.… (více)

Reklama

Reklama