Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (64)

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Úžasný romantický film, který nepůsobí ani trošku vyumělkovaně, nepřirozeně nebo neadekvátně. Je to jako nádherná kapitola jednoho zcela skutečného života. A to, že je z prostředí náctiletých, mu podle mě na kráse jenom přidává.

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Jeden z nejlepších romantických filmů, co jsem kdy viděl. Místo typicky amerického patosu a kýče ukazuje život takový, jaký skutečně je - se spoustou průserů, překážek, nedorozumění, promarněného času, zklamání a věcí, které nejdou podle plánu, přesto neuvěřitelně krásnej. A mimochodem, opravdu nádherná herečka v hlavní roli.

plakát

Transcendence (2014) 

Jeden z nejlepších filmů, co jsem za poslední dobu viděl. Zajímavé myšlenky a poměrně velká odvaha nedržet se klasických holywoodských schémat. Vytknout bych mu mohl špatně zpracovanou a špatně zakomponovanou romantickou linku ... a pak to taky chtělo ještě o maličko víc odvahy na realističtější konec (ale to by jim nejspíš u sponzorů neprošlo).

plakát

Tak tohle je můj život (1994) (seriál) 

Po Firefly druhý seriál, u kterého mě nesmírně mrzí, že byl tak brzo utnutý.

plakát

Armageddon (1998) 

Skvělý a zábavný film, který ani náhodou není "Akční / Dobrodružný / Sci-Fi / Thriller" a už vůbec ne katastrofický, kdyby to někoho napadlo - je to komedie (nebo možná romantická komedie) s příběhovým pozadím katastrofy.

plakát

Asterix a překvapení pro Cézara (1985) 

Možná je to jen můj pocit, ale tenhle Asterix je jiný než ostatní. Namísto komediálního, přehnaného humoru obsahuje vtipné hlášky a místo jednoduchého pohádkového poflakování se konzistentní příběh s atmosférou, která se dá stěží nazvat pohádkovou. Scény z pouště, kolosea a mnohé další spíš vytváří atmosféru vážnou a místy velice hutnou (kterou beze všeho označím za tísnivou a tragickou), dialogy (i monology) jsou mnohem inteligentnější a mnohem méně jen pro děti a celkové vyznění je tak pro mě úplně jinde.

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Hodnotím jen první řadu, která byla skvělá, vtipná a hlavně originální. Druhá stála za prd, byla překombinovaná, scénáristicky nezvládnutá a zoufale nezajímavá (a taky řádově míň vtipná). Třetí jsem po informaci, že vypadla nejdůležitější postava ze všech, ani nezkoušel.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Tak jsem neodolal a zkoukl to taky, abych mohl posoudit. Dopadlo to mnohem lépe, než jsem čekal, až na drobné detaily to snad ani líp udělat nešlo. Akorát jedno mě neustále bilo do očí: Znáte to, jak vás občas zamrzí, že některý (důležitý) detail z knížky se do filmu nebo seriálu nedostal? Tady jsem jich našel desítky, možná i stovky.

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Spíš by se to mělo jmenovat Spartakus: Krev a sex, je to mnohem výstižnější. Obsah seriálu je zhruba 30% soubojů, 30% sexuálně explicitních scén a teprve zbytek obsahuje takové věci jako dialogy, příběh nebo charakterizaci postav. Což, abych se vyjádřil jasně, není špatně ... já ujíždím na historických válečných filmech a tahle trochu komiksová jízda splnila moje představy víc než dost. Přesto se nemůžu ubránit pocitu, že sexuální scény jsou někdy až příliš samoúčelné.

plakát

Útěk z vězení (2005) (seriál) 

První série je skvělá, napínavá, dobře promyšlená a hodně chytlavá. Kvalita bez většího kolísání vydrží zhruba do půlky série druhé, od té doby čím dál strměji míří dolů. Od třetí série průměrné až nudné, čtvrtá série je zoufalství. Dávám pět hvězdiček za základní příběhovou linii, která končí právě někde v půlce druhé série, a zde doporučuju přestat sledovat.