Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (68)

plakát

Anna Karenina (2012) odpad!

Evidentně jsem viděla jiný film, než zde přítomní ostatní, nebo mám jen k tomuto druhu filmového zpracování hluboký odpor. Pro pána co to bylo??? Divadlo, fraška, parodie? Vydržela jsem tu podívanou pouhých 10 minut a ještě teď mám pocit, jako bych spolkla pelyněk.

plakát

Argo (2012) 

Afflecka zrovna za Pana Herce nepovažuji a že je i režisérem jsem zjistila až u tohoto filmu. Tak nějak nevím... Asi bych to shrnula jako nemastné-neslané. Tuto dobu z filmového hlediska vůbec nemusím. I přes skutečnost, že se jednalo o reálný příběh, mám pocit, že se to dalo zfilmovat s vícero "příchutěmi". Tři hvězdy jen za Alfleckovu odvahu sedět na dvou židlích : herecké a režisérské zároveň.

plakát

Atlantis (2013) (seriál) 

Je zvláštní, že se v průběhu celého seriálu zcela zapomnělo na to, že všechno začínalo v současnosti - ve 20. století. Tak nějak jsem čekala, že sem tam prokmitne vazba na "začátek" . Minimálně alespoň na konci 2. serie, kterou tvůrci tak zoufale uťali celý seriál (že by jim došly finance?... protože zájem diváků zas tak špatný nebyl) a nechali tak doslova a do písmene otevřený konec. Jinak ale to byla příjemná oddychová podívaná a jelikož mám slabost pro tématiku řeckých bájí, dávám 4 *.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Mimořádný... Nejvíc výstižné slovo pro tento film. Mimořádný ve svém scénáři, zpracování, kostýmech, maskách... Mimochodem, občas jsem jen těžko hledala toho samého herci v jiné době a jiném převleku-výborný nápad a skvěle zpracovaný. Nicméně hodnocení "mimořádný" nevystihuje podstatu hodnocení pro většinu diváků. Rozvětvené dějové linie mohou spoustu diváků odradit, zejména ty, kteří mají rádi přímočaré a snadno "vstřebatelné" filmové děje. Pro mě to ale byla filmová lahůdka, takže si tento film ukládám mezi své filmové poklady a určitě se k němu budu ráda vracet. Atlas mraků není film pro jedno zhlédnutí, skrývá v sobě hluboké poselství a myšlenky, které by si člověk měl připomínat každý den... tuším, že nás to učili už na hodinách fyziky: Zákon akce a reakci, v tomto zpracování fungující přes různé časové linie v různých momentech lidského života, čímž ukazuje, jak je život ve své složitosti vlastně v podstatě jednoduchý. Takže doporučuji tento film hlavně pro středněškolskou mládež jako názornou ukázku 3. Newtonova zákona :)

plakát

Avatar (2009) 

Avatar v 3D.... Kdo ho neviděl, neuvěří, jaká kouzelná podívaná to je. James Cameron to pochopil. Pochopil, jak přimět diváka, aby zatoužil usadit se před filmovým plátnem a sledoval jeho svět plný kouzel a mimořádnych filmových triků. Prostě vytvořil Avatar v 3D. On ten film je sám o sobě bez efektu 3D mimořádný, svým zpracováním a poselstvím pro lidi. Ukazuje nám všem, o kolik jsme my, civilizovaní zhýčkanci, ochuzeni. Ukazuje nám zrcadlo ryzích hodnot, které jsme už dávno někde mezi zapálením prvního ohně a první LCD obrazovkou, jako lidstvo, ztratili. A ukazuje to velmi srozumitelným a jednoduchým způsobem. Tento film má nadčasové poselství a to poselství pochopíte, až se budete stále hlouběji a hlouběji nořit do děje a osudů hlavních hrdinů. Pochopíte, že jsme možná už dávno lidstvo jako celek, ztratili svou duši. A možná pochopíte ještě víc.... Takže milí peciválové, kteří jste svázáni pupeční šňůrou se svým compovým a netovým královstvím, odtrhněte nos od obrazovky svého miláčka a jděte na tento film v 3D formátu do kina. Ten zážitek vážně stojí za to!!! Pzn: Doporučuji si na tento film zajít do Imaxu, neboť oproti jiným kinům, Imax disponuje technologií DMR ( technologie digitálního remasteringu ), kde se technikou 3D promítá obraz dokonaleji (48fps) na rozdil od jiných kin (24fps).

plakát

Batesův motel (2013) (seriál) 

Napínavé, zvratové s neutuchajícím nábojem. Moje sympatie s hlavními hrdiny jsou velmi autentické, jelikož osudové stavy "když se to.., tak se to..." a nejlépe v řetězové reakci, důvěrně znám :) ... Pokud bych se měla rozhodnout, určitě bych dala přednost tomuto seriálu oproti Hitchcockovské klasice. Prostě čtyřrozměrný koncert : herecký - scénáristický - režisérský - kamerový... co víc si přát :)

plakát

Bílá královna (2013) (seriál) 

Intriky, láska, zrada, romantika .... kdo by odolal. Škoda, přeškoda, že další serie už nebudou. 15.století a počátek vlády Tudorovců by rozhodně za další shlednutí stálo. Mimochodem, možná jste si nevšimli, ale v seznamu herců na csfd chybí jméno hlavní představitelky 29leté švédské herečky Rebeccy Ferguson, která prý je velmi vzdálenou příbuznou Sarah, vévodkyně z Yorku. Nemohla jsem tomuto seriálu vytknout ani chlup, takže za pět hvězd. Na tento seriál sice nepřímo navazuje seriál Tudorovci, ale je tam zhruba 100 letá díra... jak říkám, škoda,že se další díly nenatočí :( Hups... uz Rebeccu doplnili :)

plakát

Bitevní loď (2012) 

Když pominu všudypřítomné tarzanovské bušení na hrudi amerických hrdinů (a fakt to někdy příšerně bouchá do očí), tak mi zbyde sci-fi se vším, co mám ráda: kosmické koráby, mořské koráby, bouřlivé meziplanetární akce a k tomu banda chlapů, na které je radost pohledět. Trochu směs Armagedonu (banda nepravděpodobných hrdinů v podobě tlupy staříků) a Dne nezávislosti s lehkým nádechem Transformers. Kdo si počkal na úplný konec filmu, tudíž projel závěrečné titulky k poslednímu, dostal jako bonus závěr filmu, který otvírá dveře k možnému pokračování, jelikož ten přeslazený předtitulkový konec si tvůrci fakt mohli odpustit. A pak... Jen tak mezi námi, kdyby se mi nevrátili z dobrodružné výpravy kolegové, určitě by mě zajímalo, jak to snimi dopadlo a rozhodně bych si k tomu přibrala mnohem větší společnost, než byla původní posádka.

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Spadnout hned na začátku prvního dílu seriálu na konec pohádky o Sněhurce, vzbudilo sice mírné rozpaky, ale poté už následovala super jízda pohádkovým i reálným světem. Každý díl znamenal jiný pohled na pohádky, které důvěrně známe.... Stejné a přeci jiné... Prostě pohádky z jiného úhlu pohledu, které mají díky zlé čarodějce dohru i v reálném světě. Tento seriál musí zaujmout každého, kdo má rád pohádky trochu "jinak", nebo ještě lépe, je ochoten připustit i pohádkovou realitu. Jelikož patřím přesně do této skupiny diváků, dávám pět hvězdiček a netrpělivě čekám na další díly :)

plakát

Byzantium (2012) 

Zajímavý, baladický příběh o upírech "trochu jinak". Tedy klasické kousnutí a následné proměny jaksi vzaly za své, ale přesto to mělo něco do sebe. Herečka Saoirse Ronan je zřejmě prototypem tklivě baladických postav a její herecký výkon je rozhodně více než obstojný. Na můj vkus je to ale opravdu trochu moc roztahané, avšak místy vypravěčský styl mi seděl. Takže dávám lepší 3 hvězdy.