Reklama

Reklama

Byzantium

  • Česko Byzantium: Upíří příběh (více)
Trailer

Eleanor a Clara, dvě tajemné mladé ženy,  hledají útočiště v chátrajícím pobřežním letovisku. Uprostřed zbytků laciného luxusu a polorozpadlých hotelů se pokoušejí sehnat peníze a ubytování. Clara si začne vydělávat jako prostitutka a brzy se setká se stydlivým a osamělým Noelem, který jim poskytne útočiště v opuštěném penzionu jménem Byzantium. Clara, která vždy myslí na budoucnost, ho promění v dům neřesti. Mladší Eleanor, věčná školačka, najde spřízněnou duši ve Frankovi a prozradí mu své tajemství. Narodila se v roce 1804, ačkoliv je jí 16 let a Clara je její matka, přestože je jen o několik let starší. Přiznává, že k tomu, aby zůstali naživu, potřebují pít lidskou krev. V malém, poklidném městečku začínají umírat lidé. A minulost, před kterou dívky tak dlouho prchaly, je pomalu dohání. Zvítězí láska nebo věčný život? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (303)

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Vypadal jsem jako vyoraná myš, když jsem toto dílo viděl. Nemohu říci, že jsem viděl něco, co překračuje kvalitu pomalu všech filmů, ale film mě bavil. Sice divadelní hru neznám (možná dobře, možná ne), ale film mě dozajista pohltil, jak už nápadem, že neexistuje žádný první upír, který šíří své upírství dál, tak i nehty a bratrstvím, toto určitě filmu nemohu zapřít a i příběh musím pochválit, který mistrně zvládl můj oblíbený Neil Jorden, z něho vždycky jsem jako svišť. A jako bonus beru hudbu, která je taková vážná, ale mě nadchla. Nevím, co se zde zdejším uživatelům nelíbilo, asi čekali další tradiční upírárnu se spoustou krve. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ja nepoznám nikoho, kto by mi dal pozitívne referencie na tento film. Preto ma hodnotenie až 59 percent trochu šokuje. Nezáživný príbeh o dvoch blbých ženách, ktorý naozaj nestojí za to si pozrieť. Nulový príspevok a takmer žiadna hodnota. Upírskych somarín sme tu mali už viac než dosť a s radosťou sa neviem dočkať, kedy tá vlna odíde. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jordan, režisér jednoho z mého nejoblíbenějšího vlkodlačího fláku Company of wolves natočil další upířinu s kterou má bohaté zkušenosti. Bohužel nakonec mě to moc nevzalo. To co musí každý pochválit je ta výprava která je prostě úchvatná. TY kostýmy a prostředí je naprosto dokonalé. A celkově i to uchopení příběhu je naprosto nádherné a režie je parádní to prolínání stoletím je fakt jedno z nejlepších co jsem ve filmu viděl. Tak ale proč jenom 2*? Jsouto sice skoro 3 ale je tu tolik hluchých míst a je tu i hodně scén které prostě po minutě zmizí a jsou naprosto zbytečné. A ani herci nejsou nijak extra přesvědčivý. Je to škoda protože takhle jsem u filmu s otevřenou hubou dlouho nebyl. Škoda režisér mohl film trošku zkrátit. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

vďaka bohu a pánu jordanovi za to, že 80% filmu ukazoval kolosálne cicky gemmy aterton, spolu so zelenými očami krásnej saoirse a gabikou marcinkovou navlečenou do kurvičkovských šatočiek sa táto vizuálne skvostná upírska ságička pozerala i napriek pomalšiemu tempu celkom príjemne; a v druhej polovici to dostalo aj patričné dramatické obrátky, takže napokon i napriek mojej prvotnej skepse nešlo o sklamanie, práve naopak - ženské interview s upírom sa síce nekoná, no jordan ešte stále vie, ako na to; ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Dva filmy v jedno. Eleanořin melancholický příběh takřka pro fanoušky Twilightu (vyprávění o dospívající dívce, první lásce a snaze oprostit se od despotických rodičů by snadno fungovalo i bez onoho upírského motivu) a život Clařin, který je nositelem jakéhosi náznaku epiky. Ostatně, takováhle dvoukvaltová, dělená narace není v Jordanově kinematografii novinkou (Hra na pláč, ono i to Interview s upírem), tentokrát ji však zvládl méně obratně. Eleanořina linie je příliš roztahaná, Clařina zase chaotická. Snad kdyby se trochu minutážní zvrátil poměr mezi nimi... P.S. Gemma Arterton je vážně kus. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku v lokalitách County Cork a County Dublin a ve Velké Británii v Jižním Sussexu. (Terva)
  • Saoirse Ronan (Eleanor Webb) ve filmu skutečně hraje spletitou klavírní sonátu Op. 2, č. 3. od Ludwiga van Beethovena, jelikož prošla intenzivním dvanáctitýdenním klavírním rychlokurzem. (Kritiq)

Související novinky

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

11.08.2012

Dívku s prapodivným jménem brzy uvidíme v upírském hororou Byzantium a adaptaci sci-fi románu „twilightové“ Stephenie Meyer The Host. Pak se objeví v historickém dramatu Mary, Queen of Scots, který… (více)

Proboha, ještě jedna Sněhurka?!

Proboha, ještě jedna Sněhurka?!

14.02.2012

Letošním soubojem Sněhurky (Mirror, Mirror) a Sněhurky a lovce to neskončí. Po pestrobarevné komedii a akční fantasy přijde trocha kung-fu. Studio Walt Disney se snažilo projekt, předtím známý jako… (více)

Reklama

Reklama