Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (383)

plakát

Babovřesky (2013) 

Tak jsem to konečně viděl! Fenomén letošního jara/léta, o kterym tolik všichni mluvili. Očekával jsem sračku. Očekával jsem velkou sračku. No a protože jsem očekával velkou sračku, asi jsem byl povznesen natolik, že mi to ve skutečnosti ani moc nevadilo. Opravdu, comeback Saxány bylo něco daleko, daleko horšího, než takhle stupidní letní komedie. Troškovi nebudu vyčítat, že používá laciný humor, moc dobře ví, proč to dělá. Vždyť kinosály byly zaplněné, takže Babovřesky asi něco reflektují. Joo, humor byl tak stupidní, že jsem se nad jehou trapností a stupiditou sám občas od srdce zasmál se slovy: "Bože, to je píp píp píp"... Ale nejhorší na celém filmu není ani tak pokleslá úroveň humoru, ale spíš nekonečně dlouhá stopáž a to, že se během těch 133 minut vlastně nic neděje. Děj je rozházený, hraje si na šíleně bláznivý a v konci se tahle propast rádoby zacelí. Ale nutno uznat, že ve filmu je i jedna opravdu velmi překvapující chvíle, kdy jsem tak koukal a říkal si, jestli to fakt Troška myslí vážně. A to, že Vám Troška vyrazí dech, ať už v tom dobrém, či zlém slova smyslu, můžeme považovat za docela dobrý úspěch. Sečteno, podtrženo, Babovřesky byly nehorázna kravina, ale těšil jsem se na větší kravinu, když jí tak hanebně vychvalovala půlka národa...

plakát

Báječný svět shopaholiků (2009) 

Určitá variace na Devil Wears Prada, ale z trochu jiného úhlu. A mě se to líbilo, přišlo mi to vtipné. Hlavně mám taky trochu slabost pro Shoping. Bydlet ve městě jako je New York, se stálým, nadprůměrně dobrým platem, tak je ze mě shopaholik raz dva! Jsou tu vtipné momenty - oživlé figuríny, vnitřní myšlenky atd. Je to jednoduchý film, který nenudí, netáhne se a není extrémně dlouhý, takže se na něj někdy klidně podívám znovu. Dalším plusem byla krásná hlavní představitelka a samozřejmě stylová zelená šála, která je vážně moc hezká a ta kvalita je vidět už na pohled! :D

plakát

Berlín, Berlín (2002) (seriál) 

Berlín, Berlín jsem poprvé sledoval, když běžel v televizi a bylo mi asi takových 13 let. Byl jsem přesně ve věku, na který je tento seriál zaměřen. Aspoň tehdy jsem si to myslel. Tehdy se mi na tom líbilo, že tam byla nevšední otevřenost mně ještě ne tolik známým tématům sexu, lásky atd. Takové německé Prcičky, jen o kapánek inteligentnější s daleko větší škálou emocí a humoru. A to je vlastně i důvod, proč jsem se k tomuto seriálu teď vrátil. Připomenout si, co se mi na tom vlastně líbilo. Teď po těch cca 5 letech to vnímám zas úplně jinak, hlavně se u toho šíleně bavím, protože Berlín, Berlín nemá žádný prvoplánový scénář, je vážně humorný, ale umí být i vážný a řeší závažná, láskyplná témata lidských životů (no a co, že se některá utápějí v patosu?)! V tomhle případě je mi úplně jedno, co si o tomhle seriálu myslí ostatní. Byl součástí mého dospívání a tím se automaticky stává součástí mého bytí, protože tvoří jednu z těch milionů částí, které rozvíjeli mou osobnost do podoby, která je známá dnes!

plakát

Bídníci (2012) 

Připomeňte mi příště, že až se budu dívat na nějaký film s Hugh Jackmanem, mám si nejdřív zjistit, jestli bude zpívat nebo ne, protože jeho zpěv byl asi jeden z nejhorších filmových zážitků, co jsem kdy přetrpěl (snad horší než Pierce Brosnan v Mamma Mia)! Bídnící jsou rozbředlá a roztahaná nuda, kterou jsem prozíval! Jediný aspekt, kvůli kterému se vyplatí na film podívat je nadlidsky přirozená a vrcholně úžasná Anne Hathaway, která mne už nejednou přesvědčila o svých hereckých, nyní i pěveckých kvalitách! Ale ta je tam jen zhruba 30 - 45 minut, pak to vypněte a dál už nekoukejte!

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Zhlédnul jsem Black Books v rekordním čase jednoho dnu. Jedná se prostě o perfektní sitcom. Válel jsem se smíchy, dusil jsem se smíchy, umíral jsem smíchy. Humor je ve všech sériích vyrovnaný, lehce se odchylují spíš jen některé díly. Břitký britský humor u mě jednoznačně vede a Black Book je skvělým důkazem toho, že za La Manchem sitcomy fakt umí. Jediným mínusem je nízký počet sérií. Je až trestuhodné, že u tak skvělého seriálu vznikly jen tři řady.

plakát

Bojovník (2015) 

Gyllenhaal v luxusní formě, samozřejmě nejen fyzické, ale především herecké. Film jako takový je bez debat jedno velké klišé, sledujeme hrdinův propad na absolutní dno, ze kterého se jako fénix z popela znovu zrodí a klestí si cestu zpátky na vrchol. A vlastně mi ta předvídatelnost byla úplně ukradená, Southpaw je skvěle natočený, a na to, že box bytostně nesnáším, mě záběry z ringu zcela pohltily.

plakát

Bolt - pes pro každý případ (2008) 

Prvních deset minut bylo vážně nadupaných akcí, že jsem myslel, že se nám vrací rodinka Úžasňákových ve zvířecí podobě. No, sice se to nakonec ubíralo trochu jiným směrem, ale ten mi nevadil. Když to beru jako pohádku pro děti, ukazuje to hodnoty, které jsou na světě skutečně důležité. Ti starší si můžou aspoň odpočinout u telky!

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Ani nevím, co vlastně napsat, krom toho, že je to sakra povedená akční trilogie se skvělým Damonem! Hrozně napínavé, neskutečně akční, prvotřídně zrežírované... Část v New Yorku byla nervy drásající... A už nic nenapíšu, protože mi došla slova! :D

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Škoda původní trilogie. Tenhle film není úplně špatný, ale s těmi původními má pramálo společného, přinejmenším akčnost, překvapivost a gradaci. Tady jsem se mírně nudil a téměř to nerozsekla ani závěrečná honička. Renner mi nevadil ani trochu, ale přiznejme si, že trilogie o Bourneovi stála především na skvělém Damonovi, bez kterého to ztrácí potřebný šmrnc. No a o otevřeném závěru nemluvím, protože už mě občas dost rozčilujou komerční záměry tvůrců o další natahování skvělých filmových děl. Ano, tenhle film byl poněkud zbytečný. Dozvěděli jsme se sice, co se stalo po posledním filmu, ale tato odpověď mě ani zdaleka neuspokojila a nepřišla mi ve výsledku ani dostatečná. Já upřímně doufám, že pokud se rozhodnou natočit další díl, zapojí do toho i Damona a celé to už jednou provždy uzavřou, než se z toho stane totální břečka!