Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 1
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (300)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Strávila jsem dnes 4 hodiny běháním po nákupech a hledáním fešných letních kousků? Jsem schopná si vyzkoušet třeba 30 podprsenek a ani 1 si nevybrat? Ano, přiznávám svou vinu bez mučení. Proč? Protože začaly letní slevy přece! Co se hlavní hrdinky týče - je naivní, stále se šklebící a její vyhýbání se placení je trapné. Úspěch hned prvního článku značně nepravděpodobný a hlavní hrdina (sympaťák) by zasloužil lepší partnerku. Jenže to by pak nebyl americky romantický film, že? Tvůrci se jistě nesnažili o hlubokou duševní analýzu člověka, který trpí nutkavou potřebujou nakupovat a ničí všechny vztahy kolem sebe. Ale těch luxusních výloh a hadříků ukázaly sakra málo. Pár celkem ucházejících bitek při výprodejích se našlo, leč na můj zážitek z minulého týdne, když jsem nakupovala v Tescu Milky v akci a nějaký kravaťák s kufříkem v saku za tisíce mi je agresivně vytrhl z ruky, to zcela jistě nemá... Platinové kreditní karty nevlastním, nemám pocit, že by na mě figuríny mluvily, léčit se tedy nepotřebuji. Až to na měj přijde, všechny své zdroje zmrazím jako Rebecca...:) To byla snad jedicná vtipná scéna filmu. Za měsíc si na "the Girl with the Green Scarf" ani nevzpomenu...To už si budu totiž užívat červencových výprodejů!:D ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tento film sice pořád ještě spadá do průměrných komedií, avšak přecejen má aspoň mírně originální nápad. Napadlo vás vůbec někdy předtím, že takoví shopaholici skutečně existují? Nebo jaký je to pro ně pocit, když vejdou do obchodu? V dnešním světě má hodně lidí aspoň mírné sklony kupovat neužitečné věci...a o tom tento film vypráví, i když možná s trochu extrémnějším příkladem :) Já si ale i takového nápadu pro film docela cením. ~(3,0)~ ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Sympaticky prdlý film s opravdu krásným zeleným šálem. Navíc se zde najdou i takové doplňky, jako je Krysten Ritter, Kristin Scott Thomas, John Goodman či Joan Cusack. Isla Fisher je milá na oko a pěkně hraje, takže menší výstřelky se snadno odpouští. Navíc je tu i pohledný Hugh Dancy... Není to žádná hrůza, jak by se mohlo zdát. Je to velmi odpočinková podívaná na večer s vínem a kamarádkami. Pokud hledáte sofistikovanou zábavu, jděte jinam. Shopaholici jsou jen zábavní. ()

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Oslava povrchnej debility súčasnej spoločnosti a zároveň rádoby morálna sonda typu láska víťazí a úprimnosť nado všetko a blá blá blá... Striedavo ma zachvacoval smútok či sa mi chcelo zvracať. Akože jedna skurvená handra za 9000 korún? Akékoľvek šaty za dvadsať litrov? Tak dobre, raz a navždy drahé dámy a slečny- to podstatné je osobnosť a inteligencia, pokiaľ abstinuje jedno či druhé nebude to lepšie ani v predražených handrách. Keď ste tak tupé, že to dajme tomu v dvadsiatich neviete, zalezte do diery a ušetrite ostatných toho utrpenia kontaktu s vašou okúzľujúcou osobnosťou. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu ve mě zůstávají především pozitivní pocity (už jen to téma, v dnešní době né zas tak na nepováženou), a tak se mi hlavou honí, že asi ty 4* dám. Přicházím na CSFD a vidím ubohých 50 % ! Mé rozpoložení z filmu začíná býti značně vratké, říkám si, nedám tomu 4*, všichni to tu odsoudili, budu za blbce. A tak začínám přemítat, 3* by byly fér, 2* jsou přeci jen pro nezáživné filmy. V ten moment vidím vpravo od všech těch "slavných" a "oblíbených" na CSFD povětšinou 2*, a moje hodnotící ego se ocitá na úplném dně. Pouštím se do komentářů, vidím samou hanu - nuda, vřeštící, uječená ženská, nepřineslo to myšlenku, nic nového, revolučního, přitroublé dialogy. Můj vkus propadá depresi. Sahám po alkoholu. Nemám dát odpad ? Zavděčím se všem ? Nezavděčím. Co dál ? Nevím, jsem ztracen. Je ze mě lidská troska. Loguji se na svůj profil. Již s divným pocitem v žaludku a bolestí hlavy přecházím na tento film. Vpravo v hodnocení se to začíná červenat. Bloumám. Jsem opilý ? Snad ne. Zaostřuji svůj rozmazaný zrak. Opravdu, vidím větší počet vyskytujích se hvězdiček pohromadě. Začíná svítat naděje. Ano, skutečně to tak je ! Moji TOP hráči freddy, Enšpígl a lesumir shodně hodnotili 4*. Znovu a znovu přečítám jejich komentáře, pořád dokola. Jim se to líbilo ! A oni... oni... oni vyjádřili svůj názor, ačkoliv ostatní většina je jíného mínění ! Vše mi začíná pomalu, ale jistě, docházet. Tak o tom to přeci je ! Každý má právo na svůj názor, v tom je krása toho moderního světa. A včetně CSFD ! Prozřel jsem, hotová nirvána. Do hodnocení s pocitem vítězství nad masou dávám 4*. Cítím se šťastně. Slunce svítí, svět je zase v pořádku. Děkuji Vám, pánové. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • V jedné scéně se Rebecca na něco ptá své spolupracovnice, ovšem za dvě vteřiny se spolupracovnice v záběru již nenachází, jedná se tedy o nepovedený střih. (Pavlínka9)
  • Isla Fisher sa vrátila k natáčaniu filmu len štyri mesiace po narodení jej dcéry Olive. (Msscastillo)
  • Isla Fisher, která ztvárnila Rebeccu Bloomwoodovou, je ve skutečnosti jen o 14 let mladší než Joan Cusack, která si zahrála její matku Jane. (Pethushka)

Reklama

Reklama