Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (383)

plakát

Do Říma s láskou (2012) 

Asi nejhorší Woodyho film, co jsem od něj viděl. Postrádající děj, gradaci, jakoukoliv hlubší myšlenku. Postrádá to Woodyho typický humor, typickou jiskru. Takovou jiskru, jakou měla Barcelona, kouzlo Paříže, cokoliv tak typicky Allenovské. Woody si asi chtěl odpočinout a natočit srajdu, zatímco si bude užívat Římského slunce, uliček a atmosféry. Ale to všechno si užil opravdu jen sám, protože na mě se nepřeneslo nic z toho. A Penélope by neměla hrát Italky, protože má pořád ten svůj cool španělskej přízvuk, kterej se hodí do Barcelony, ale do Říma moc ne.

plakát

Frankenweenie: Domácí mazlíček (2012) 

Není to Burton v nejlepším kabátě, ale pořád je to víc Burton, než Alenka, či Temné stíny. Zde se objevuje jeho nezaměnitelný rukopis, takže tomu nechybí pořádná dávka šílenství a horrorových prvků. Jen mě dost mrzí, že nám do té tmy Tim nepřidal pár barviček, protože to je přesně to, co tomuto filmu chybí. Barva - duše, Timova duše. Ta, která dala barvu i brilantně temné Ospalé díře. Ale já v Timův potenciál věřím dál a vím, že ačkoliv si teď dával možná trochu oddech, jeho bezedná fantazie nám ještě ukáže, co všechno skrývá!

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Váhal jsem, jestli dát Hobitovi hvězdičky tři nebo čtyři. Ale rozhodl jsem se dát čtyři, protože ty tři by byly čistě z nějaké předpojatosti. Nejsem a asi nikdy nebudu fandou Pána prstenů, ale pravdou je, že Hobit se mi líbil asi víc, a to hlavně z důvodu, že se tady v 90% neobjevoval na plátně ten obludnej Elijah Wood. Ale i tak je Hobit jen Pán prstenů s jiným, vyblýskanějším obalem. Jede podle úplně stejné struktury, tudíž ničím zvláštním nepřekvapí. Překypuje nádhernými vizuálními a digitálními efekty, takže budete uchváceni z přeletů nad Roklinkou a dalšími scenériemi. Ale dle mého postrádá Hobit duši, jelikož jsem po skončení půlnoční premiéry odcházel s pocitem necelistvosti. Chyběla mi asi nějaká výraznější pointa, celkově jsem postrádal nějaké větší sdělení, něco... Ale bohužel Hobit hraje především na vizuál a efekty, ale krásné obrázky nezachrání předvídatelnou strukturu. Je to škoda, protože tenhle film má určitě velký potenciál a daleko větší možnosti, než měl Pán prstenů. Přesto se tu v mnoha případech utápí v nesmyslně dlouhých, neakčních dialozích, a přesto Vás nakonec postavy, které neznáte z LOTRa naprosto minou. Je to přesně tak, jak jsem říkal. Takovou šlupku jako byl Dark Knight Rises nepřekonal ani Hobit, takže Batman zůstává dle mého nejlepším filmem roku!

plakát

Hunger Games (2012) 

Drásačka na nervy roku! Ještě v životě se mi nestalo (a to ani u hororů), že by mi srdce tak divoce bušilo. Pokud jsem měl tep 150, vůbec bych se nedivil, ale tohle byla vážně síla. A to od začátku do konce, nervy drásající odporná reality show. Mělo to grády, mělo to všechno... Navíc jsem znalý původní knižní předlohy, kterou jsem si teda přečetl až po tom, co jsem viděl film. Knížka je samozřejmě lepší, ale to tak bývá vždy. Hunger games, vzhledem k tomu, že má skvělou předlohu, má opravdu na čem stavět a mě osobně hodně zasáhl. Určitě jsou i lépe zpracované knihy, ale Hunger games nestaví na přehnaných efektech a přeplácaném vizuálu. Naopak, provedení je spíše komorní, což prospívá samotné atmosféře.

plakát

Imaginaerum (2012) 

Ojedinělý hudebně filmový projekt! Bohužel trochu umírá na svou klipovitost, ve které se občas ztratíte. Poté si uvědomíte, že film nemá ani hlavu a patu, ale to jsem v tomto případě zcela ochoten prominout, protože místo stabilní příběhové kostry je zde vsazeno na poetičnost a o tom to vlastně celé je. Imaginaerum je fantazie, ta nejniternější fantazie hluboko v nás! Nightwish vždy patřili mezi mé nejoblíbenější kapely, vlastně hned na druhé místo, a tímhle mě vůbec nezklamali. Imaginaerum je, dle mého, jejich nejpovedenější album a tímto projektem jen ztvrdili svou pozici na světové hudební scéně a také opět dokázali svou nezlomnou jedinečnost! Imaginaerum je film, který se z vás nesnaží vyždímat emoce, ty ale přesto ke konci samovolně vyjdou. Nicméně se mi zdá, že za filmem se též odehrává ještě jedna příběhová linie, ta skutečných Nightwish a jejich věčný problém s výměnami zpěvaček...

plakát

Jump street 21 (2012) 

Původní seriál jsem neviděl, každopádně jsem tenhle film chtěl vidět už jen kvůli tomu, že v seriálu se proslavil Depp (který tu má mimochodem asi svou "nejtěžší roli" :D). A vážně jsem se skvěle bavil. Myslel jsem spíš, že to bude akční film, plný honiček atd. Ale to naštěstí vůbec nebyl. Naopak na mne dopadla příjemná sprška vtipů, které byly i na americký poměry vážně vtipný! :D Ch. Tatum, kterýho jinak nijak zvlášť nemusim, mě taky bavil a nijak nevadil. Sečteno a podtrženo, očekávám stejně vtipné pokračování!

plakát

Katy Perry: Skutečná tvář (2012) 

Z hlediska dokumentu to není nijak zvláštní, vlastně to má snad už typické prvky, které má každý dokument o nějaké hvězde. Růst slávy, vztah, rozpad vztahu, dopad rozpadu vztahu na vystoupení... Ale, vzhledem k tomu, že Katy Perry je mi vážně sympatická, například narozdíl od krajně nesympatické a dle mého názoru už i dost neupřímné Lady Gaga, jejíž hudbu mám sice rád, ale od Katy se liší právě tím, že Katy snad nemůže být někomu nesympatická. Je střelená, kreativní a nedovádí to do takových zbytečných a nechutných extrémů jako Gaga. A proto jsem jí po celou dobu dokumentu fandil a fandím jí pořád. Protože v mnoha lidech rozsvítila jejich ohňostroje a dodala jim inspiraci a úsměv na tváři. A ano, já věřím v tvou šílenost, protože to je důvod, proč jsi tak speciální! A ano, Katy umí zpívat naživo!

plakát

Kronika (2012) 

Film na téma "Jak unudit diváka k smrti"... aneb filmy točené hand camerou jsou už trochu out!

plakát

Madagaskar 3 (2012) 

Třetí pokračování animáku, jehož první díl musel milovat snad každý kvůli zpívajícím lemurům, mě překvapil velmi mile. Byl jsem zvědav, a proto jsem byl hned na premiéře. Bavil jsem se vážně skvěle. Trojka Madagascaru je nadupaná vtipem, který je sice dosti infantilní, ale ohledně (dovolím si říct) kultovních animáků jsem shovívavější a nepožaduju "suchý anglický humor", který potěší i toho nejzatvrzelejšího pesimistu. Trojka hýří barvami, akcí a nápadem. Od vcelku průměrné dvojky je to velký krok vpřed. Zvláštní, že ty trojky vždycky zvednou reputaci předchozího dílu, stejně jako Doba ledová 3 zlepšila reputaci nepovedené dvojce. Těžko říct, zda-li z vidiny zisku vznikne i čtvrtý díl. Pokud by byl ve stejném tempu, asi by mi to nevadilo, ale pokud toto byl definitivní konec týhle fajn zvířecí čtyřky, tak byl více než důstojný!

plakát

Návrat do Silent Hill 3D (2012) 

Původní Silent Hill je jedním z mých celkem oblíbených filmů, což se mi u horrorů běžně nestává. První díl je tajemný, mysteriózní a já jsem se vážně těšil, že když po šesti letech vyjde pokračování, dočkám se něčeho obdobného. Ale dvojka už nemá takový tah, tempo a dynamiku. Je nelogická a vlastně jsem k závěru vůbec nepochopil, co se stalo a proč a už vůbec jsem nechápal souvislosti s předchozím dílem a jednání postav. Mimo to je také škoda původního obsazení Alessy/Sharon, protože tahle digitálně upravená holčička byla jen a jen šeredná, nikoliv tajemná. Ale i tak jsem měl potíže s dýcháním a bál jsem se velmi, což je vlastně také jediný důvod a očekávání u horroru. Škoda toho, jednička se mne dotkla, dvojka mne děsila!