Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční
  • Drama

Recenze (234)

plakát

Ano, šéfová! (2018) (pořad) 

Smutná ukázka toho, jak tragický konec může vzít pořad, který prostě nechtějí tvůrci ukončit. Po mnohých řadách se Zdeněk Pohlreich nechal slyšet, že už s tímto končí, že na to nemá žaludek, nicméně se nechal přemluvit k dalším návratům. Jenže ve chvíli, kdy už toho opravdu nechal, se TV Prima radši pokusila vzkřísit mrtvolu, než aby takto úspěšný a oblíbený pořad důstojně nechala odpočívat v pokoji. Zkraje chvíli trvalo, než jsem si Pohlreicha oblíbila, ale pak mi nezbylo než obdivovat jeho schopnosti jak v oblasti gastromie, tak provozu, reklamy... zcela prosté logické uvažování, které ale nemá každý. Navíc má smysl pro humor, má jistý svůj styl, a v neposlední řadě je velice lidský - toho, kdo to potřebuje povzbudí, toho kdo by zasloužil nakopat do řitě, pomyslně nakopne. Je to prostě veliká osobnost a tu opravdu nedokáží nahradit dvě komické (nikoli zábavné) figurky, které mají rádoby zkušenosti z "velkého světa". Proč je to Santó a ne nějaký Honza nebo Kuba? Proč jsou to nesympatičtí lidé, naprosto neznámí a neznalí? Hnus. Milá TV Primo, laskavě uznej, že z Ano, šéfe není nutné dělat nekonečný seriál a vyrob něco nového, pokud možno dobrého. Ale to bychom jako diváci asi chtěli moc..

plakát

Čáry máry fuk (1995) 

Mno. Už po deseti minutách jsem začala uvažovat, jestli tenhle film stojí za to, věnovat mu čas. Takhle hloupé dialogy a ještě stupidnější texty jsem už nějakou dobu neslyšela. Ani předváděný humor není zrovna můj styl. Chtěla jsem tomu dát ještě šanci, ale dalších deset minut bylo až moc. Jdu dělat něco zábavnějšího. Třeba umýt nádobí.

plakát

Zrození šampióna (2009) 

Ani nevím, jak bych to řekla, ale asi slovy "velké překvapení". Až takhle dobrý film jsem nečekala. První polovina byla hodně dojemná, pak se přidaly i občas vtipné nebo veselé prvky. Sandra Bullock byla výborná, to bylo překvapení zdaleka největší, myslím že jí role sedla a vyjádřila ji skvěle. Nemenší úžasný výkon předvedla i druhá hlavní role Quinton Aaron, který tím ale asi dosáhl na zatím nejvyšší příčku své kariéry. Konec filmu potěšil, protože jsem do té chvíle netušila, že se jedná o skutečný, reálný námět a o to to bylo silnější. Tady s tím filmem jsem strávila moc pěkné dvě hodinky svého života :)

plakát

Madagaskar 2: Útěk do Afriky (2008) 

Pořád je to pěkné a sranda, když si člověk odmyslí to ječení a nešťastné pády. Tu ubohou starou babku si ale mohli nechat. Taky ubylo tučňáků a lemurů, což je pro mě mínus. Čeho si ale cením je, že i přes lví prostředí se nikdo nepokoušel neúspěšně napodobovat Lvího Krále (čemuž bych se dneska ani moc nedivila) a šlo si to vlastní cestou. Kdyby to šlo, dala bych tři a půl, ale na čtyři to asi nevidím.

plakát

Flashdance (1983) 

Pro mě překvapivě, se v tomhle filmu moc romantice nevěnují. Je tam od všeho něco a výsledná směs se na tak malém prostoru moc nevyjímá. Ale dokážu si představit, čím tehdy zaujal. Jiné hudební/taneční filmy co znám jsou horší i lepší. Flashdance bych hodnotila jako lepší průměr. Velké plus jsou pro mě taneční scény, na těch někdo dost makal a nejvíc ti, kdo je odtančili samozřejmě.

plakát

Madagaskar (2005) 

Z Madagaskaru je cítit, že byl určen pro podstatně mladší publikum, než jsem já. Usuzovat se dá už z množství různých krkolomných pádů typu amerických "cartoons" a taky z počtu výkřiků a neidentifikovatelných skřeků. Ale i tak si slušně udržuje tempo "moderních" animáků - vtip, nápaditost, pár postav co si zamilujete... bondovští tučňáci a pařící lemuři jsou teda nezapomenutelní... Naivita mínus, příběh plus. Výsledek, za mě velmi dobré. Prostě: I like to move it, move it...

plakát

Johančino tajemství (2015) (TV film) 

No, jak to říct slušně. Přišel jsem, viděl jsem a nevěřil vlastním očím. Nuda a trapný humor. Řekla bych, že první velká chyba byl už scénář, v těsném závěsu druhá - obsazení. Tohle tajemství si tvůrci mohli nechat pro sebe.

plakát

Svatojánský věneček (2015) (TV film) 

Trochu smutné pokoukání. Párkrát jsem se zasmála (třeba při představě, jak se utíkající prase s pláštěm na hřbetě stane vládcem smrti), ale spíš člověk nechápe stupiditu dialogů a směr, kterým se ubírá celý příběh. Bylo to chudé a nepohádkové. Princezna a trocha magie ještě dobrou pohádku nedělá. Navíc bohužel herecky vynikal jen Ivan Trojan a Vilma Cibulková, snaha trochu zanikla na malém prostoru vedlejších rolí. Celkový dojem je rozpačitý a asi už to nikdy znovu vidět nemusím. Škoda. Novým pohádkám vždycky ráda dávám šanci.

plakát

Počítání oveček (1981) (TV film) 

Zajímavé zachycení něčeho, co se v životě občas stává. Je tu pěkně zpracované, jak se nemocniční personál snaží Hanku vychovávat. Ale přes všechnu snahu tam Anežka řekla velkou věc, že totiž ať je strýčků a tetiček kolik chce, jednu mámu to nenahradí. Téma pěkné, dobře pojaté i zpracované. Herci výborní. Akorát to není film, na který bych chtěla koukat pořád.

plakát

Princ a Večernice (1978) 

Jako malý prcek jsem se vždycky těšila na konec, jak se tam ti tři švárové proměňují :) Pohádka moc pěkná, i když jsem jí plně začala chápat až když jsem trochu povyrostla. To mi pak došlo, že princ je vlastně pěknej blb a tím správňákem se teprve musí stát. Možná, když se na to kouknu s odstupem, chybí mi tam trochu vtipu. I když je pravda, že trik s Brzobohatým přišpendleným ke zdi, tam se zasměju vždycky, protože je to asi nejlepší scéna celýho filmu. Vzato kolem a kolem, mám tuhle pohádku ráda, řadím ji ke klasikám, ale jsou ještě takové, co mám o chlup radši.