Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Jsem čaroděj Mrakomor, pan všeho nečasu!"
Bylo, nebylo jedno království, kde král měl syna a tři dcery. Princezny byly na vdávání, ale ženich žádný. Až jednou princ Velen během jediné noci, kdy mu starý král svěří péči o království, provdá své tři sestry kouzelným ženichům – Měsíčníkovi, Slunečníkovi a Větrníkovi. A sám se zamiluje do jejich sestry, krásné Večernice. Král ale nemá pro princův čin pochopení, a tak se Velen vydává do světa, aby našel své sestry i krásnou Večernici. V cestě mu ale stojí krutý vládce všeho nečasu, čaroděj Mrakomor, který chce Večernici jen pro sebe... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (461)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mírnyx týrnyx rozdal svoje sestry nějakým podivným okamašovaným úchylům, co přiletěli oknem. A pak se vychrápal z hvězdou, aby posléze v testosteronovém záchvatu vypařil zlého černokněžníka z podzemní kobky... Pak se vydá na cestu za záchranou své hvězdy. Kdyby mu celou dobu nepomáhalo tiro v kamaších, nejspíš by pro svou paličatost několikrát bídně zhynul rukou nesmrtelného únosce. Princ Velen je kopyto. Ale takový sympatický... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak naopak třeba tahle pohádka se mi líbí. Ostatně většinu z nich znám z knížek a ani tahle není výjimkou. Ale je přesně taková, jak má být - milá, kouzelná, tajemná, s ponaučením, poražením zla a vítězstvím dobra, s trochou tajemna a příjemnými herci. Zvláště Libuše Šafránková je v této pohádce neodolatelná a dobrá. Prostě jeden z dalších pohádkových pokladů české kinematografie. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Jedna z legendárních pohádek mého dětství. Ta kazeta byla hodněkrát přetočená. Nadčasová věc se skvělými herci, kterou si i dnes rád připomenu. Slunečník, Měsíčník, Větrník, čaroděj Mrakomor a samozřejmě krásná Večernice. Pobuda Lohniský, starý král Menšík a Kacafírek Filipovský. Havelkův chórus se svým mollovým zabarvením navozuje melancholickou náladu. Vše vrcholí šermířským finále na zřícenině hradu Krakovec. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jediná československá pohádka, kterou s chutí sleduji opakovaně a během projekce nepociťuji pocit bezmezné trapnosti. Krásná princezna, princ, kterému nelze nefandit, už jen proto, že nerozdíl od konkurentů není přihřátý slaboch a jeden z nejlepších pohádkových záporáků. Příběh který vyvrcholí soubojem na ostří meče. Snad jen toho leguána si tvůrci mohli odpustit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďalšia herecká epopeja a za takou Večernicou ako Šafránková sa vtedy oplatilo putovať. Brzobohatý bol skvelým záporákom, Menšíka ospevovať ani netreba. A aj tie triky na tú dobu boli celkom fajn. len ten Ďurdiak sa mi ako princ vôbec nepáčil. Ale celé to našťastie prebil ten príbeh a inak výnimočne dobrá hudba, na ktorú si len málokto spomenie, ale keď sa na ňu sústredí, tak je fakt výborne ladená do deja. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Roli Měsíčníka (hrál ho Alexej Okuněv) nadaboval Miroslav Masopust. (tytyna95)
  • Scéna, kdy princ (Juraj Ďurdiak) spadne se svými sestrami princeznami do rybníka, se natáčela jako poslední, a to z důvodu velmi drahých kostýmů, které se nesměly během natáčení poničit. Herečka Ivana Andrlová vzpomínala, že měli na nafilmování pouhý jeden pokus, neb na případné opakování scény neměli náhradní kostýmy. Naštěstí se scénu opravdu podařilo nafilmovat hned napoprvé. (Lynette)

Související novinky

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama