Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (133)

plakát

Happy Tree Friends (2006) (seriál) 

Nechápu, čemu se tam mám smát. Roztomilá zvířátka umírají hodně brutálními smrtmi. Už se klátím... napoprvé jsem si možná říkala "drsný, zvrhlý, originální" - to vše se seriálu upřít nedá - ale já pro tenhle druh "humoru" opravdu nemám pochopení. Navíc originalita tohohle seriálu spočívá v tom, že nikoho jiného už zřejmě taková s prominutím pí*ovina nemůže napadnout; a ještě ji dokonce i zrealizovat... Napoprvé jsem si říkala FAJN, je to něco nového. Zřejmě tahle nechutnost může pár úchylných jedinců bavit (tím se nechci nikoho dotknout :)) Ale druhá řada (pokud je) už fakt může bavit fakt jen zoofily zmixované se sadisty; není tam nic vyššího, žádná parodie, ironie, vtip, prostě jen hromada krve, střev a zvířecích skřeků.

plakát

Hercule Poirot (1989) (seriál) 

Nedá se svítit... Poirota miluju se vším všudy, kapitán Hastings se svým "Dobrý bože" mu krásně sekunduje (ovšem ne ve vyšetřování zločinů) a baví mě taky inspektor Japp z respektovaného Scotland Yardu, který je vždycky ale úplně mimo... nenudila jsem se snad ani u jednoho dílu. A. Christie je prostě bohyně a David Suchet se pro tuhle roli zkrátka narodil :)

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Jeden z nejlepších animáků, který jsem viděla. Technicky naprosto dokonalý. Je znát, že tvůrci mají všechno přesně odpozorované. Ryby vypadají jako opravdoví živočichové (děti po tomhle filmu už nikdy nezapomenou, jak vypadá klaun očkatý :)) a taky se tak pohybují. Celý podmořský svět je jako sen a divák jenom kulí oči, co je dneska možné. Námět je docela jednoduchý – malý Nemo tragicky ztratí matku a sourozence a jeho otec se o něj samozřejmě bojí. Nemo si začíná připadat jako ve vězení a začne rebelovat, na což samozřejmě doplatí a je unesen potápeči. Táta Marlin ovládne svůj strach a za pomocí věrné přítelkyně Dori podnikne strastiplnou cestu oceánem a synka najde. Je to film pro děti, není možno očekávat nějaké dramatické zápletky. Ale dojemný příběh okořeněný skvělými hláškami nevyznívá pateticky a sentimentálně. Pochvalu si zaslouží i český dabing. Film jsem neviděla v originále, ale Karel Heřmánek jakožto rybka Gill nemá chybu a Ivan Trojan alias Marlin taky! Hledá se Nemo je prostě filmem pro každou generaci a Oscara má naprosto zaslouženě. Jen mě mrzí, že není možnost shlédnout film ve 3D. To by byl úžasný zážitek...

plakát

Hodinu nevíš... (2009) 

Z tak mrazivého témata (které o to víc podporuje to, že jde o ryze pravdivý příběh) se dalo rozhodně vytřískat víc... + za celkem nečekaný a (Hynkovi) zasloužený konec.

plakát

H2O: Stačí přidat vodu (2006) (seriál) 

Nuda. I když musím uznat, že představitelka Cleo je docela kus... :D Ale nejsem chlap, takže tohle mě nedonutí se na to dívat pravidelně. Ovšem jednou za čas v noci je to příjemná oddychovka, rozhodně mě seriál ničím neirituje tak jako Hannah Montana.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Celkem pohodový, vtipný seriál, ale dle mého hrozně přeceňovaný. Čas od času se na něj podívám, zasměju se, ale rozhodně furt nestahuju epizody jak divá. Navíc teď tady budu asi hodně vyčnívat, ale NESNÁŠÍM postavu Barneyho! Jeho hláškám se směju fakt málokdy, (jo, legen...dary se už dá fakt smát jen z principu) připadá mi prostě jak kretén. Seriály tohohle typu zřejmě neumím dostatečně ocenit.

plakát

Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (1974) 

Perfektní film, viděla jsem ho snad 100x a pokaždé umírám smíchy. Exceluje Menšík, hlavně ve scéně, kde čerstvě po transfúzi radostně skáče po parku a křičí: "Jsem člověk, jsem člověk!..." :)) A mouka s ušima a jitrnice s nosem - to jsou nápady, škoda že se to nevyrábí i ve skutečnosti :D

plakát

Jídlo (1992) 

Úžasně nechutné!! Po zhlédnutí tohoto sympatického snímečku jsem docela ztratila chuť na obložené chlebíčky a jednohubky před sebou...perfetkní výběr na silvestrovský večer (a to naprosto bez ironie).

plakát

Jste to, co jíte (2006) (pořad) 

Když v pořadu figurovala jenom Cajthamlová, tak to bylo lepší, Havlíček mě silně irituje. možná je to hnusné, ale já se dívám jenom zásadně na díly, kdy jsou účastníci labilní, bez vůle a dietu naprosto nezvládají. Pak je to docela sranda, ale když se mám dívat na někoho, kdo úspěšně hubne, je to sice fajn a přeju mu to, ale co z toho mám jako divák....? A nechápu ten slogan "Jste to, co jíte - výživná show". Výživná? Wtf?