Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (127)

plakát

Arvéd (2022) 

kazdemu se to asi libit nebude, o cemz vypovidaji i mistni hodnoceni, ale za me jeden z nejlepsich filmu posledni doby ... ma to trochu lynchovskou divnost, trosku zmateny casovy roviny jako memento, zajimavej vizual riznutej prvorepublikovou burzoazii, protektoratem a 50. lety ... skvele herecke vykony, atmosfera, nemam, co bych vytknul

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tarantino jak má bejt a ještě lepší. Kňouránci, kteří tu nadávají, že to bylo moc dlouhý a moc násilný si asi spletli dveře sálu, když šli na romantickou komedii, ne?

plakát

Zločin v Polné (2016) (TV film) 

Parádně natočené a velmi důležité. Čas vysílání se mi zrovna trefil do toho, že čtu Čapkovy rozhovory s Masarykem. Navíc v době, kdy po více než sto letech budižkničemové jako AB Bartoš snaží opět získat politické body na tématu antisemitismu.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Bavilo mě to moc a nevím, co bych tomu vytknul. Po pročtení místních intelektuálně onanistických komentářů jsem jen protočil oči. Art je moc artový, diCaprio moc dicapriový, Iñárritu moc iñárritový. Jasně, Trautenberku. Oceňuju syrovost, krásné záběry jak akční, tak přírodu, metafyzická rovina k propojení s indiánským světem sedí jak prdel na hrnec. Překvapil mě i komentář, že takových filmů moc nevzniká, mám pocit, že současný western ani nemůže vypadat jinak. Vzpomeňme třeba oskarový True Grit nebo Dead Mana. Holt sluníčkový Terrence Hill, který si nikdy neušpiní oblek a moncla nemá ani po deseti ranách do obličeje, už to asi nikdy nebude. Se stim smiř.

plakát

Malý princ (2015) 

Krása nesmírná. Parádní naroubování příběhu knížky, který už byl zpracován tolikrát, že by sám o sobě byl nuda nebo klišé, na příběh z uspěchané současnosti. Vizuálně jsem se tetelil blahem, kombinace 3D, klasické animace a hlavně loutek vyšla na výbornou. A dokonce jsem se dojal, což se mi stane opravdu výjimečně. Všem škarohlídům: není to vůbec depresivní, možná příliš realistické, když se kouknete na svět klem sebe; klidně na to běžte s dětmi, já tam byl se čtyřmi ve věkovém rozpětí skoro 4 až 14 a všem se to moc líbilo. Jediné, co mě trochu štve, je že jsem šel na dabovanou verzi (kvůli dětem) a když jsem pak viděl hlasy herců v titulcích, tak mě trochu zamrzelo, že jsem je neslyšel. Každopádně jsem to asi neviděl naposled, takže ještě budu mít možnost. Už jenom kvůli lišce to musím vidět znovu ;)

plakát

Mise (1986) 

Po třetím shlédnutí v rozpětí 20 let musím říct, že čím dál lepší a lepší. Skvelé herecké výkony, scénář, výprava, jen ta hudba od mistra mistrů mě místy až rušila. Ale to je čistě subjektivní a dá se to přejít. Zpráva o bolestné lidskosti je na prvním místě a byla předána hluboko do duše.

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Moc pěknej seriál, hlavně dobovej "feeling", herecký výkony a celkový prostředí evokující civilní scény z Twin Peaks. Přišlo mi, že to ke konci už trochu ztrácelo dech, ale i tak si to těch pět hvězd zaslouží. Jo a googlil jsem, jak je to s tím skutečným příběhem, většina stránek se shodla na tom, že je to jen reklamní tahák. Spekulovalo se tam taky o druhé sérii, která by pojednávala o Sioux Falls - mnohokrát zmiňované historce z minulosti.

plakát

Velká nádhera (2013) 

Název filmu je úplně vystihující. Viděl jsem včera, nechám to ještě odležet, možná si to pustím ještě jednou. Nemá smysl to nějak rozpatlávat, asi to každému nesedne, ale mě to bavilo od začátku do konce, jak formou, tak obsahem. Nechalo to takový hřejivý pocit z krásy života.

plakát

Alois Nebel (2011) 

I na druhé shlédnutí musím říct, že je to super film. Nejvíc mě dostávaj místní recenze o tom, jak je to rozvleklý, když přesně to zapadá do celé atmosféry filmu, děje, Krobotova herectví, ponurosti kraje, historických událostí, bezvýznamnosti obyčejných lidí, kterými zmítají dějinné události i vyčůranost ostaních lidí. Ale místní diváci mají asi rádi exploze barev, jednobarevné nepříliš hluboké charaktery a akční děj, u toho zas usínám já.