Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (204)

plakát

Doma u lemurů (2007) (seriál) 

Od tvůrců Království surikat (Meerkat Manor), přichází další přírodovědný seriál známější na Animal Planet také pod českým názvem "Lemuří ulička", nebo Lemur Wars (Austrálie), Lemur Kingdom (USA). 20x20min. V rezervaci Berenty na jihu Madagaskaru studuje Alison Jollyová již čtyřicet let chování lemurů. Zdejší lemuři si zvykli na přítomnost lidí. Turisté z celého světa, kteří je sem přijíždějí pozorovat, bydlí v bungalovech přímo v rezervaci a stravují se v místní jídelně. Některé skupiny lemurů se toho naučily využívat - počkají, až turisté vstanou od snídaně, a vtrhnou do jídelny, kde se postarají o nedojedené zbytky. Znalostí Alison Jollyové a toho, že lemurům nevadí přítomnost lidí, využil filmový štáb, jenž se proslavil seriálem Surikatí království. V rezervaci Berenty navázal na svoji předchozí práci a natočil životní příběhy dvou znepřátelených skupin lemurů kata, půvabných zvířat žijících složitým sociálním životem. IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1227645/ Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Lemur_Street

plakát

Pozemšťan (2007) 

Mám trochu podezření, že víc něz filmem jako celkem, jsem byl spíš pohlcen myšlenkou/obsahem, ale k čertu s tím, tohle bylo fakt po čase zase něco, co mě přilepilo do křesla a nepustilo a ještě několik dní jsem to nemohl dostat z hlavy.

plakát

Cow and Chicken (1997) (seriál) 

Zásadní, ujetý a značně originální animák, který má jenom jednu "vadu": Absolutní, geniální a nepřekonatelný dabing Charlieho Adlera (dabuje krávu, kuře a Červeného), staví tento animák do role "pouze-pro-anglicky-rozmějící". Mama had a chicken / Mama had a cow / Dad was proud / He didn't care how.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

I po posledních sezónách, kde seriálu docházel dech, stále za 100%. Nekonečný seriál by z toho asi nechtěl nikdo, ale i tak mi Dex a jeho banda chybí. :-/

plakát

Constantine (2005) 

Po opakovaném vzhlédnutí a vychutnání všech napoprvé nepovšimnutých drobnůstek, jako byly vychytávky v kameře, soundtrack a cinické hlášky hlavního hrdiny upravuji na konečný plný počet. No a taky mě nějak nahlodala myšlenka, že tohle byla doposud nejlepší role Keanu Reevse, nejenom mezi těmi ďábelsko-drakulovskými snímky. Asi mi k tomu všemu dopomohl dobrý český dabing, což je poslední dobou dost vzácný úkaz.

plakát

Zmizení (2005) 

...k těm chválám tady ještě zmíním (podle mě) dost odvážný a až skoro agresivní střih a zajímavé dialogy v trošku hůře srozumitelné americké angličtině, které rozhodně nemají moc společného s běžnými americkými blockbustery.

plakát

Podraz (1973) 

No aspoň už vím, že skoro žádný z těch novodobých podfukářských krimi v sobě nemá nic, co by tu už v 70tých letech nebylo. Osobně se mi tenhle Newman-Redford film líbil víc, než ten druhý, jistě víte který.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Povinnost už jenom za tu "dokumentární" kameru, bezstřihové scény s délkou kolem 5 minut.

plakát

Bingo! (2000) 

Pro Kelly Macdonald mám slabost již z dob Trainspottingu, pro skotsko-wellsšký anglický přízvuk také a pro lehce hořko-komediálně-pohádkovo-sladké-až-dramatické příběhy jakbysmet.

plakát

Warriors (1979) 

Tenhle kousek je vážně působivý. Kamera - komixové prokládání střihu - rádio vypravěčka - nástrahy - atmosféra - realičnost. Na svojí dobu absolutní špička, které ani dnes neubral zub času nic na kvalitě. Takové gangy new yorku o sto let později.