Reklama

Reklama

Doma u lemurů

(seriál)
  • Česko Lemuří ulička (více)
všechny plakáty
Velká Británie, 2007, 20x30 min

Hudba:

Brollyman

Hrají:

Franklin Ojeda Smith (vypravěč)

Obsahy(1)

Jsou nám představeny dvě rivalské tlupy lemurů kata, žijící na Madagaskaru. Seznamujeme se s Elektrou, vůdkyní tornádovců, která je dnes svolná k páření. Samci předvádějí svou formu námluv, o Elektru bojuje dominantní Blesk, který se s ní i spáří. Hřbitovnický samec Miltn se s ní ale po útrapách spáří také. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a netradiční dokument o lemurech, který byl vysílan na Animal planet pod názvem Lemuří ulička. ()

Kibernet 

všechny recenze uživatele

Ten český dabing na Barrandově mi trochu brání to brát tak vážně, jak byl nejspíš koncipován původní komentář. Jinak příjemná oddechová záležitost, pokud se nepokoušíte skutečně sledovat děj a rozlišovat jednotlivé lemury (tedy spíše lemurky) podle jmen přidělených štábem. ()

ric 

všechny recenze uživatele

Od tvůrců Království surikat (Meerkat Manor), přichází další přírodovědný seriál známější na Animal Planet také pod českým názvem "Lemuří ulička", nebo Lemur Wars (Austrálie), Lemur Kingdom (USA). 20x20min. V rezervaci Berenty na jihu Madagaskaru studuje Alison Jollyová již čtyřicet let chování lemurů. Zdejší lemuři si zvykli na přítomnost lidí. Turisté z celého světa, kteří je sem přijíždějí pozorovat, bydlí v bungalovech přímo v rezervaci a stravují se v místní jídelně. Některé skupiny lemurů se toho naučily využívat - počkají, až turisté vstanou od snídaně, a vtrhnou do jídelny, kde se postarají o nedojedené zbytky. Znalostí Alison Jollyové a toho, že lemurům nevadí přítomnost lidí, využil filmový štáb, jenž se proslavil seriálem Surikatí království. V rezervaci Berenty navázal na svoji předchozí práci a natočil životní příběhy dvou znepřátelených skupin lemurů kata, půvabných zvířat žijících složitým sociálním životem. IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1227645/ Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Lemur_Street ()

Reklama

Reklama