Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (14)

plakát

Hanna (2011) 

Tak tenhle film jsem chtěl vidět hlavně kvůli soundtracku od Chemiků. Ano, samozřejmě scénář je naprosto nesmyslný a běčkový, ale dívá se na to velmi dobře... Asi jako na na delší videoklip... A moje oblíbená andělská Cate Blanchett v ďábelské roli.

plakát

Hezké sny (2007) 

Prolínání snů a reality je moje oblíbené téma. Tady jsem ovšem trochu v rozpacích. Připadá mi, že potenciál snového světa zde nebyl plně využit, dokonce ani ta Penelope Cruz mi nepřipadala nijak neodolatelně přitažlivá. Film vede k zamyšlení - i když působí na jednu stranu jeho příběh trochu ploše, otevírají se v něm dvířka i pro jiné (hlubší) interpretace. A tak je ještě šance, že tomuto filmu dám ještě někdy šanci.

plakát

Letadla 2. světové války (2002) (seriál) 

Mělo by se to jmenovat spíše Americká letadla 2. světové války, protože z devíti dílů je sedm věnováno nejslavnějším americkým letadlům druhé světové války. Jeden díl pak ve velké zkratce shrnuje britská a jeden díl německé letadla. Japonci, Sověti, Francouzi, Italové a ostatní asi žádná letadla neměli :-) Ale dokument sám o sobě se mi líbil. O každém probíraném letadle obsahuje informace o vzniku, jeho použití na frontě a také rozhovory s letci, kteří s danými letadly létali. Já jsem byl s dokumentem spokojen. Kdo se však o danou problematiku více zajímá, asi se toho moc nového nedozví.

plakát

Prosíme přetočte (2008) 

Rozjezd na výbornou, bláznivý humor, který mám tak rád. Ale pak mě přišlo, že trochu přešlapuje na místě a ztrácí tah. A konec byl možná trochu moc "hollywoodsky" šťastný. Celkově určitě velmi příjemný filmík. Hlavně Jack Black je ve své roli úplného pošuka perfektní.

plakát

Bitva v Ardenách (1965) 

Postavy na mě působily dost schematicky a ploše, stejně tak dialogy. Tanků si užijete nadmíru, ale nesmíte zkoumat historickou věrnost. I když jsem se vyloženě nenudil, nijak zvlášť mě to nevtáhlo.

plakát

Na pokraji slávy (2000) 

Celkem příjemný film, pár velmi vtipných momentů, ale místy to trochu ztrácelo tempo. Hlavní hrdina je příliš sladký, zato Kate Hudson jako Peny Lane je opravdu kouzelná.

plakát

Denní hlídka (2006) 

Stejně slabé jako Noční hlídka. Možná kdyby tam bylo více té nadsázky a absurdity, která se tam místy objevuje, mohla by to být místo slabé scifi slušná komedie.

plakát

Dějiny násilí (2005) 

Dějiny násilí oplívají silnou atmosférou a výbornými výkony v hlavních i vedlejších rolí. Je to více psychologické drama než akční film. Ale když už dojde na akci, je Cronenberg ve svém živlu - s gustem vám ukáže každou prostřelenou nebo rozmlácenou hlavu v detailu. Film také obsahuje dvě velmi otevřené sexuální scény, které ale nejsou samoúčelné. Přes to vše je tento film na Cronenberga usedlý a bližší main-streamu než jeho předchozí tvorba. Ale dá se také řící, že je vyzrálejší. Má mnoho podobného s jeho následujícím filmem - Východní přísliby.

plakát

Noční hlídka (2004) 

Zklamání. Vizuální hrátky na mě působily samoúčelně a nesourodě, emocionální náboj velmi malý. Asi i proto, že hlavní hrdina nebyl ani příliš charizmatický ani sympatický. Hlavní myšlenka filmu, která vysvitne v samotném závěru, je zajímavá, ale celkový dojem už nespasí.