Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (530)

Jordan 

všechny recenze uživatele

trochu matrixu, upírov a to všetko RUSKÉ, takže niekto to možno nezvládne, ale ten kto to zvládne, bude asi rád, že to zvládol. Niekedy ma rušil strih. A zo začiatku som si musel zvyknúť na herca, lebo po tom, čo som ho najprv videl v megakomediálnej role v "Chudobných príbuzných", stále som si ho predstavil v smiešnom slamenom klobúku, baloňáku a šľapkách a nie v odeve á la matrix. Ale zvykol som si veľmi rýchlo - asi preto, že to je dobrý herec. Lenže spôsob, akým sa režisér vyrovnal so žánrom sci-fi fantasy horor a americkými prvkami pekne po rusky, to je také kúzelné a šarmantné, že by ste si to mali radšej pozrieť, lebo inak neuveríte. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dost velký zklamání po těch pochvalnejch recenzích ve všech možnejch časopisech. Noční hlídka je hlavně o nudě a občasnejch dobrejch situacích, které bohužel zabíjí většina scén debilních a trapných (ženská co se mění v tygra, giganticky hypertrapnej hacker, nebo třeba boss zla co nosí síťovanej nátělník a vytahuje si meč z krku). Když na nás Bekmambetov vychrlí ty svý přetuněný rychlý jízdy kamerou řikáte si týjo, ale když to používá celej film tak už to začne bejt vážně otrava. Fakt nekecám těch "rádobycool záběrů" je tu jen o trochu míň než bullet timeů v House of the Dead. Jediný důvod proč se na Noční hlídku dá koukat je velice dobrý herecký výkon hlavního představitele a toho kluka. Noční hlídka je opravdu zklamání a dost mi to připomíná Underworld, taky cool nudná sračka. To už i Blade:Trinity je na tom líp. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Musím upozornit, že jsem fanoušek Lukjaněnkovy předlohy, a proto následuje spousta kritiky, byť film se mi vlastně hodně líbil. Přišlo mi jako strašná chyba, že snímek byl tak krátký (a to jsem viděl delší verzi) - většina postav byla jen tak nahozená, objevily se ve filmu jen na pár vteřin, bylo mi ohromně líto tak nevyužitého potenciálu obsaženého v knize. Navíc, ke konci mi dělalo chápání vazeb mezi jednotlivými postavami a vlastně vnímání děje docela problémy. Některé úpravy mi hlavně přišly proti duchu knihy (Anton a jeho syn), závěr je taky totálně překopán... A teď ty klady - vizuálně je film opravdu působivý, místy je to čirá exhibice (např. to létající auto, známé z ukázek, nemá žádný smysl), obrazová žranice kopírující to nejlepší z Jacksona, Finchera, Wachowských a dalších. Obsazení je typově přesné (snad jen Olga mohla být atraktivnější). Noční hlídka mohl být ráznou ruskou odpovědí na Pána prstenů - mohl to být film, který by kromě úchvatné vizuální síly obsahoval stejně silný obsah - na to už ovšem tvůrcům nezbyly síly (nebo chuť?). Škoda. I tak se ovšem na Denní hlídku (vlastně ne, Noční hlídku 2) těším... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nosíte tu slnečné okuliare, kričíte ako blázon a svietite baterkou. Nájdite si prácu.“ Podobne, ako OLD BOY, i NOČNÁ HLIADKA je riadne precenené dielko. Avšak napriek tomu je dostatočne „iná“ na to, aby som jej udelil vyššie hodnotenie (a určite nie iba za fajnovú krv). Po vizuálnej stránke zaujímavé, triky fajn, akcia tiež, dobré nápady... scenár zbytočne komplikovaný, ale bavilo ma to. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Bože, ony mi nestačí hvězdičky! Ani po vizuálně povedených trailerech jsem od Rusů nečekala nic víc, než slabou (a o poznání přeplácanější) verzi dnes již kultovního "Matrixu". Po zhlédnutí jsem si však uvědomila, jak moc jsem se se svými úvahami pletla. "Noční hlídka" mi totiž doslova vyrazila dech a okamžitě skončila v mé sci-fi topce, kde se bude hřát ještě pěkně dlouho. A to nejen díky vizuálním orgiím (Hollywoode, máš co dohánět), ale i všemu ostatnímu - od herců (Anton rulez!!!), přes senzační hudební doprovod, až po samotný děj a neskutečně vymazlené scény jako je boj s upírem či proměna Olgy zpět v člověka.:-)) ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • Představitel Antona, Konstantin Khabenskiy, se před tím než se stal hercem, živil jako noční hlídač. (Karlos80)
  • Snímek stál 4,2 mil. dolarů a jenom tržby v Rusku byly 464 206 725 rublů, což je asi 16,2 mil. dolarů. (imro)
  • Snímek překonal všechny ruské rekordy návštěvnosti kin, ale o rok poději jej porazil další domácí titul, Turetskij gambit (r. Džanik Fajzijev). (imro)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama