Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Western

Recenze (27)

plakát

Láska (2012) 

Na film o kterém člověk ví, že bude smutnej musí bejt správná nálada. Já ji měl, ale plno lidí na MFF KV ne a mohlo se stát, že v průběhu usnuli nebo odešli. Je zajímavý, že ve filmu se toho moc neděje, ale je to natočený tak, že mi zůstal hrozně dlouho pod kůží a líbil se mi čim dál tím víc a musel jsem o tom furt přemejšlet. Odehrává se to celý vlastně pouze v bytě a aniž by to bylo nějak okatě znázorněný, je jasný, že ty dva se mají fakt moc rádi a my můžeme sledovat jak se postupně jejich život s přibývajícím časem mění až to pak v jednu chvíli přestane bejt únosný.

plakát

Ve stínu (2012) 

Na český film jsem už nechtěl jít po několika zklámáních do kina, ale tady jsem rád,že jsem udělal vyjímku. Perfektně zahraný a natočený. Děj trošku složitější, ale to se od klasický detektivky dá očekávat. Jsem rád, že Ondříček natočil trochu něco jinýho než doteď a dal si s tím práci. Je to totiž vidět. Jiní režiseři za dobu natáčení tohoto filmu, což bylo 6 let, natočí třeba 7 filmů a nedá se na ně koukat. Několik věcí jsem se i dozvěděl, ale utvrdil jsem se v tom jaký jsou komunisti SVINĚ a komunismus SVINSTVO.

plakát

Země bez zákona (2012) 

Film na kterej jsem se těšil mě rozhodně nezklamal,už jenom kvůli T.Hardymu,kterej se postupně stává mým oblíbeným hercem. Podle mě na sebe strhával veškerou pozornost i když mnohem víc prostoru dostal LaBeouf, kterej mě štval postupem času víc a víc. Ten tam byl fakt naivní blbej chlapeček (asi to zahrál dobře:-). Škoda že víc prostoru nedostal Oldman. Pěkná, jednoduchá napínavá podívaná, kde se tu a tam objeví klišé,ale je to natočený tak,že se tomu člověk zasměje a jede se dál. Rozhoduju se mezi 3 nebo 4 hvězdičkama a ta hudba to vytáhla na 4.

plakát

Katyň (2007) 

Film Katyň je tezky hodnotit vzhledem k udalostem ktere se cca pred tydnem staly. To cloveku bezi mraz po zadech kdyz si uvedomi co se stalo v roce 1940 a pak o 70 let pozdeji. Udalosti ktery se staly v roce 1940 a v roce 2010 u prilezitosti vzpominky na zavrazdene polske dustojniky je samo o sobe tak silny tema ze clovek ten film dokouka snad i kdyby byl kreslenej. Sam o sobe film podle me byl prumernej, s nevyraznymi hereckymi vykony. Jedine postave ktera mela nejakou hlubsi myslenku (myslim Jiří, kterej prezil masakr a pak se vratil do Krakowa) sem to moc neveril. Nepresvedcil me. Ve filmu klidne mohlo byt pouzito vic dobovych zaberu. Davam tri hvezdy ale furt premejslim jak se asi clovek citi kdyz ho vyvedou z auta a on zjisti ze bude za 5 vterin popravenej.

plakát

Antikrist (2009) 

Komentar se mi pise hodne tezko. V teto chvili obdivuju vsechny recenzenty ktery o tomto filmu dokazou napsat smysluplnej clanek. Vezmu to postupne. Osobne se mi nejvic libila hned uvodni cast s nazvem "prolog", ktera dohromady s hudbou byla super natocena. Celej film pak provazi krasny zabery na oba hlavni herce, aby vas vzapeti zase vystrasilo prostredi v kterym se oba nachazi. Ta vlhkost a takova vlezlost lesa a chaty vas postupne pripravujou na konecny, docela drsny vyvrcholeni filmu. O nasili o kterym se v souvislosti s timto filmem mluvilo bych nebral tak vazne (tolik ho zase nebylo), ale spis to bylo natoceny hrozne uveritelnym a syrovym zpusobem. Nejakej hlubsi dojem to na me ale neudelalo. Sem proste rad ze sem to videl. Takze za 3 hvezdy.

plakát

Přísaha (2001) 

Sean Penn ma rad Ameriku, krasnou prirodu, zapadly mesta atd. Alespon z tohoto filmu a z filmu Utek do divociny to je jasny. A asi i Jacka Nicholsona. Po svem rezijnim debutu Krizovatka smrti ho obsadil i do tohoto filmu. A ze vsech zminenych filmu se mi Prisaha libila asi nejvic. Celej film je pekne udelana napinava detektivka. J.Nicholson hraje detektiva a prisahal ze svuj posledni pripad pred odchodem do duchodu vyresi. Zacina mu to ale nejak lezt na mozek a kdyz uz je hrozne blizko chyceni pachatele tak... Ve filmu si hodne znamych hercu zahralo treba jenom 5 minut. Jack Nicholson hraje svuj standard a vsechny ty hvezdy okolo mu tak pekne sekundujou. Tuto + konec = 4hvezdy.

plakát

3 sezóny v pekle (2009) 

Po dlouhe dobe jsem zasel do kina na cesky film, protoze jsem na nej od vsech slysel vesmes pozitivni reakce. Po dlouhe dobe jsem z kina po shlednuti ceskyho filmu odchazel spokojenej a rad ze sem na nej zasel. Kdo ale doposud nevidel tak od filmu necekejte nic prevratnyho. Nejvic se mi libila kamera a atmosfera zachycena v kavarnach, v bytech a celkove ve stare Praze. Mene uz prvni polovina filmu. Protesty a pozy hlavniho hrdiny mi prisly nejaky kycovity a moc nauceny. Mozna se na tu roli K.Hadek moc nehodil. Na druhou stranu dobre zachycenej pocit a rozcarovani po nastupu Komancu k moci, ze to sakra takhle preci nemelo bejt. Nebylo to spatny ale vic jak tri hvezdy dat nemuzu.

plakát

Angel Heart (1987) 

Film u kteryho vas nejvic prekvapi mala ale hodne vyrazna role Roberta de Nira. Vybornej Mickey Rourke a predevsim ten konec. Ze zacatku to vypada jako klasicka detektivka ale postupne jak Harry Angel odkryva tajemstvi pripadu a hromadi se kolem nej mrtvoly, dostava film takovej tajemnej nadech. Zvlastni atmosferu toho filmu podtrhuje jeste vyborna muzika.

plakát

Kat (2004) 

Film u kteryho sem prekvapive vydrzel az do konce i kdyz sem uz od zacatku vedel jak to asi dopadne. To se ale stane asi nekdy kazdymu. Sice sem pak furt premejslel proc tomu tak bylo ale na nic sem neprisel. Asi to bylo tim ze sem chtel prijit na to proc tu vzal roli Roy Scheider, a kde ze uz sem videl predstavitelku Travoltovi manzelky. Videl sem ji v Mulholland drive a je to kocka. Kazdopadne mi zklamal Travolta, kterej toho moc nepredved, mnozstvi vsech moznejch klise, ktery se do jednoho filmu daji narvat a celkove vlastne celej namet a jeho zpracovani. Po skonceni filmu sem sel spat a zase sem si nadaval proc sem to jenom dokoukal.

plakát

Osudový dotek (2004) 

O tomto filmu sem toho slysel uz hodne a po shlednuti mi rozhodne nezklamal. Asi nebudu jedinej kteryho zaujala podobnost se Sveraci kazajkou. Donnie Darko sem este nevidel (ja vim,je to ostuda), takze s tim nemuzu porovnat. Navrat zpatky do minulosti a jeji ovlivneni pro lepsi budoucnost uz bylo zfilmovane hodnekrat, ale jak je videt, kazdej pohled a styl ma neco do sebe. Na tomto druhu filmu se mi libi ze clovek furt musi davat pozor a postupne odkryva tajemstvi spolecne s hlavnim hrdinou. Zde prakticky neznami herci dokazali zahrat opravdu dobre, ale neubranim se srovnani s A.Brodym a K.Knightley prave ve Sveraci kazajce, kterym sem to veril vic. Myslim ze z atmosfery toho filmu se taky dalo vytezit vic. Kazdopadne po shlednuti filmu sem si rek ze sem videl peknej film a po dlouhym vysvetlovani "urcitych nejasnosti" moji pritelkyni si zatim stojim.