Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

salalala 

všechny recenze uživatele

Trochu neprávem zapomenutý počin doplácí na to, že je prezentován jako detektivka, ve výsledku ale jde o psychologické drama. Sean Penn rozhodně nikam nespěchá a je schopen vymyslet a zrealizovat fenomenální scénu, která funguje jen obrazem (sdělení rodičům, že dcera zemřela, kdy není slyšet vůbec nic, ale je tu úplně všechno; moment, kdy se malá holčička setkává s pravděpodobným pachatelem a divák vše sleduje skrz okno) a celkově výborně pracuje s postavami a s atmosférou, která je celou dobu tajemná a posmutnělá. Na druhou stranu ale volí opravdu extrémně pomalé tempo a záběrů na rybařícího hlavního hrdinu je přece jen až moc a celkově celá pasáž s přesunem do jiného města je dost zdlouhavá a vzhledem k tomu, že se v ní toho tolik neděje, až úmorná. Jack Nicholson v hlavní roli je perfektní a naprosto civilní, což je u něj trochu nezvyklé, jméno režiséra pak zajistilo přísun hvězdných účastníků i v těch nejmenších rolích (z těch asi nejvíce vyčnívá výborný Benicio Del Toro), což je moc fajn. Problémem je nicméně snaha o detektivní linii, která moc nefunguje a je lehce zbytečná, což je vidět v samotném závěru, který má k uspokojivému vysvětlení v rámci žánru hodně daleko a tím pádem malinko zklame. Kdyby The Pledge bylo psychologickým dramatem a rezignovalo na "masově" přijatelnější detektivní linii, bylo by hodnocení o hvězdičku lepší, takto to musí být za tři a 60 %. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Sean Penn je sice skvělý herec, ale režírování mu už tolik nejde, čehož důkazem budiž tento zdlouhavý thriller se sice standardně skvělým Nicholsonem, zato však pokulhávájícími ostatními věcmi, takže víc než napínavou honičku za vrahem malých holčiček čekejte spíše osobní souboj policisty ve výslužbě a vyvrcholení zašlapené do země před samotným závěrem. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

nenechajte sa pomýliť a nesledujte tento film ako nejaký thriller alebo nebodaj krimifilm, pretože to vôbec nie je, penn je príliš rozmýšľajúci umelec, aby natočil nejakú otrepanú žánrovú záležitosť, a Nicholson príliš dobrý a vyzretý Pán Herec, aby na staré kolená hral len tak v nejakom mainstreamovom pátraní po sériovom vrahovi. a kto si aj tak sadne pred toto dielko s pocitom, že uvidí napínavý thriller plný dejových zvratov, sledovania a vyšetrovania, skladania skladačky a odhaľovania profilu nejakého maniaka, tak hádam po prvých sekundách filmu, keď nesmierne lyrické obrazy podfarbujú titulky, v ktorých sa nám ako zdroj predlohy zjaví meno Friedrich Durrenmat, musí pochopiť, že nasledujúce dve hodiny budú o niečom inom. O snahe splniť sľub, na ktorého splnenie už nemáme fytické ani psychické predpoklady, o posadnutosti, o vyrovnávaní sa so starobou, o honbe za duchom, o honbe za svojim vlastným pokojom a o mnohom inom. jemne vykreslený psychologický film so skvelou kamerou, hudbou a veľmi dobrými vedľajšími roličkami (za všetky minimálne Del Toro a Rourke). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No spatny to nebylo, ale naka super kriminalka taky ne. Seana Penna mam rad, jenze jako herce, tohle byl prvni film, kterej jsem videl od nej jako rezisera. Jacka Nicholsona mam taky rad, jenze tady vypadal jak vyzranej vychlastanej dedek, aspon, ze to nemelo vliv na jeho vykon a opet hral skvele. A jeste potesi Benicio Del Toro jako vymastenej indian. Jinak pribeh je silene pomalej, furt se jen mluvi a vetsinou se film venuje samotne postave Nicholsona, misto aby se zameril vic na tu detektivni cast. Navic film v podstate nicim neprekvapi, proste to jen tak plyne, aniz by to nejak vyrazne nudilo a nebo naopak bavilo. A pak pride konec. Jedina originalni cast filmu, jenze me bohuzel nasral. Celkove to je slusny drama, ale nic extra. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

i ta rozvláčnost se mi líbí. a muž, který si stojí za svým slovem, a to tak, že je ochoten kvůli splnění přísahy obětovat všechno si u mě nezaslouží než obdiv. a jack nicholson ho ztvárnil skvěle. a co taky nezahrál skvěle, že? čest je velmi důležitá vlastnost. ale ještě důležitější vlastností je si tuto čest uchovat a vědomě si ji uchovávat. čest je jediná vlastnost, kterou pokud někdo trpí, tak se na toho člověka můžeme spolehnout. kvůli ničemu jinýmu ne. škoda, že ji moc lidí nezná. a vlastně ani nikdy neznalo, protože křivost je od věků přírodním útvarem, zatímco rovnost je potřeba vytvořit. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Loď, na které postava Jacka Nicholsona rybaří, se jmenuje "Sweet Lorraine" - Lorraine je jméno Nicholsonovy sestry a dcery (kterou má s Rebeccou Brousard). (HappySmile)

Reklama

Reklama