Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako okopírované podľa Vajdovho krimi thrilleru Stalo sa za bieleho dňa (1958). Netvrdím, niečo tu bolo odlišné, ale tie hlavné body boli rovnaké - vraždy dievčatiek v červených šatičkách, tajomný obor, ježkovia, čierne auto, práca na benzínke.... Len s tým, že táto verzia bola taká typicky americká - plochá a nevýrazná bez výraznejšej psychologizácie postáv (ako tomu bolo u Vajdu) a so slabou dramatizáciou udalostí okolo pátrania. Jednoduchá hra na efekt pre konzumného diváka. Na druhú stranu uznávam, že Nicholson to hral parádne. Jeden herec však celý film nezachráni. Slabší priemer. 55/100 ()

cross 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavě natočený a velmi, ale velmi pozvolně vyprávěný thriller, kterému až na pár okamžiků chybí prakticky jakákoliv významější akce či napětí. Jack Nicholson si hlavní roli střihnul s nebývalou přesností a určitě také potěší sice krátký, ale o to výraznější výstup Benicia Del Tora. Ale pozor, nečekejte thriller v právém slova smyslu! ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

i ta rozvláčnost se mi líbí. a muž, který si stojí za svým slovem, a to tak, že je ochoten kvůli splnění přísahy obětovat všechno si u mě nezaslouží než obdiv. a jack nicholson ho ztvárnil skvěle. a co taky nezahrál skvěle, že? čest je velmi důležitá vlastnost. ale ještě důležitější vlastností je si tuto čest uchovat a vědomě si ji uchovávat. čest je jediná vlastnost, kterou pokud někdo trpí, tak se na toho člověka můžeme spolehnout. kvůli ničemu jinýmu ne. škoda, že ji moc lidí nezná. a vlastně ani nikdy neznalo, protože křivost je od věků přírodním útvarem, zatímco rovnost je potřeba vytvořit. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Budú spoilery. Zaujímavé by bolo vidieť The Pledge bez znalosti predlohy. Chcel by som totiž vedieť, či by film pôsobil viac nejednoznačne. Bol by hlavný hrdina skôr popletený starec a menej oddaný detektív so smolou v poslednom prípade kariéry? Ja sa obávam, že nie. Príbeh predostiera túto dilemu. Ale načo, keď všetky odpovede máme? Temný koniec nabáda myslieť si, že Jerry Black sa nikdy nedozvedel pravdu o horiacom aute. A že kvôli tomu ostal sám, obklopený iba spochybňovaním vlastného úsudku. No ako (bývalý) policajt predsa musel zistiť, že sa udiala nehoda v bezprostrednej blízkosti. Potom by si už len dosadil mŕtveho šoféra do chýbajúcej skladačky. Takže psychologicky vyšperkované, to áno, podľa mňa však samoúčelne. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dal som sľub. Si už dosť starý na to, aby si vedel, čo to znamená.“ Toto ma rozhodilo (hlavne záver), ale keď som to pred rokmi videl prvýkrát na DVD, hrozne ma to nudilo. Na Pennovu komorne tichú Prísahu zrejme treba vek. Nečudo, že názory na ňu sa rôznia: od nudnej dôchodcovskej kriminálky k zaujímavému počinu, ktorý však zostal v prostriedku cesty, až k majstrovskému trileru, ktorý vyčerpáva dokonalým výkonom Jacka Nicholsona, perfektnou atmosférou a scenárom, ktorého posledné minúty vám nedovolia zaspať. Výborné herecké výkony vedľajšákov (Aaron Eckhart, Patricia Clarkson, Lois Smith, Benicio del Toro, Mickey Rourke), nádherná kamera a všeličo ďalšie. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama