Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Elysium (2013) 

Velké zklamání. Do parádního vizuálu (krásně ušmudlaná Země v kontrastu s vypucovaným Elysiem) zabalená stupidní báchorka o tom, jak jeden obětavec přinese chudákům na Zemi rovnoprávný přístup k bezplatné zdravotní péči. Spousta patosu, velkých gest, černobílých postav, předvídatelnosti a klišé. Holčička byla vážně otravná - ne však jako hlavní záporák, nájemný zabiják - ten měl raději úplně mlčet (příšerně otravný akcent, který měl podtrhnout jeho nesympatičnost). Vážné scény působily směšně a motivace jednotlivých aktérů "děje" často nepochopitelně. Ukázkový film pro americké publikum. Jediný, kdo ve filmu exceloval, byla Jodi Foster - ta si svou arci-bitch vážně užila a já s ní. Škoda, Elysium vypadalo z ukázek vážně slibně

plakát

Equalizer (2014) 

Žádná zběsilá jízda, spíš zabýčený pochod vpřed. A to k tomu sedí. Denzel super, Fuquovi to šlape dobře a Marton Csokas si u mě po šaškování v Amazing Spider-Manovi napravil reputaci. Jen to má trochu podivný scénář a Washington působí jako příliš mocný hrdina, který každého sejme pod dvacet sekund, nemá nikdy s ničím problémy a žádná překážka nestojí v cestě příliš dlouho. Pozitivní dojmy přetrvávají.

plakát

Equalizer 2 (2018) 

Neměl jsem nijaká očekávání a film mě vcelku bavil. Stejně se ale nemohu zbavit názoru, že mi jednička nepřišla zase jako taková pecka, aby bylo nutné točit pokračování, a film podle mě celkově trpí údělem většiny sequelů, které se krčí ve stínu jedničky a působí vedle ní více či méně zbytečně. Denzel Washington je ovšem stále stejně skvělý a bavil mě i Pedro Pascal, zbytek castu je tam jinak v podstatě jen do počtu. Příběh mi přišel hodně předvídatelný a dějová linka s polepšeným černošským mladíkem mě tam nudila, protože mám pocit, že toto jsem viděl stokrát jinde. Finále ve větru velmi dobré. Za mě spíše lepší 3 *.

plakát

Equilibrium (2002) 

Kurt ukazuje, že není takový matlal s kamerou, ale umí skvěle zachytit moment atmosféry a to velice přidá na kvalitě filmu. Akce nechybí, pointa je velmi zdařilá, ale hlavně konečně pořádně propracovaná. Kurt ukazuje, že natočil přesně to, co chtěl za tak malý rozpočet. Kurte pokračuj, bude z tebe hvězda

plakát

Exit Humanity (2011) 

Krásná idylka, která by klidně mohla být jen vyprávěná jako nekonečný příběh odrostlejším dětem před spaním. Tady její vizuální stránka jen atmosféře ubírá a nutí diváka dílo porovnat s většinou zombie filmů.

plakát

Exmanželka za odměnu (2010) 

Svižný děj a zajímavý nápad naprosto schazuje nezáživná a znuděná Jennifer Aniston (vůbec se jí nedivím), při předhození totální taškařice a takřka zahození všeho dobrého a srozumitelného, udělala vlastně dobře. Butler to tak nějak přežvýkal, chvílema byl vážně skvělý. Zkrátka on jediný tak nějak udržel celé dílo nad propastí. První akční romantika u mě nějak neuspěla.

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

Nikoho nepřekvapí, když Ridley přijde s působivým vizuálem. Bohužel mě tak nějak nepřekvapí, když ho v posledních letech nepodpoří kvalitním příběhem. Mojžíšova cesta je víceméně známá a je podle mě dost škoda, že všechny biblické rány a přechod moře Ridley tak nějak undeifikoval (znebožštil) a přesunul do roviny "to se fakt mohlo stát". Škoda že Ridley nevymlátil víc ze vztahu Mojžíše a Ramsese, že se nevyvaroval dějovým lapsům (viz Mojžíš najednou jedním střihem se octne ve stájích Ramsese), že nevyužil potenciál všech postav (hlavně Sigourney řekne snad dvě věty) nebo že to více nezkrátil. Ještě to není exodus Scotta, ale ještě dva takové filmy a budeme svědky zániku krále.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Film si snad ani nezaslouží komentovat. Co Sly už nějakou dobu slibuje, vyšlo na světlo světa a začaly se lámat ledy. Expendables jsou jako většina "Stallonových " filmů béčka už podle názvu, ale takhle nabitá 80.léta musejí zůstat ve vaší mysli několik desítek let a jedno shlédnutí prostě nemůže stačit. Hláškující Postavy z řad akčnáků jsou k nezaplacení, akční scény praskají ve švech a já si pořád přál víc a víc a přesně jako v Rambovi 4 brutální scény nejsou jen brutální, ale jsou totálně brutální. Kdybych film měl hodnotit z pohledu hloubkové myšlenky a srovnávat to tak nějak se světem, 3* by byly zasloužilé. Jenže tohle je průlom týmových béček a troufnu si říct, že sakra tak lehce nebude nahrazen. Dvojku však radši ne, nedokážu si představit ten dílový rozdíl.. Opravdu však tento film budu POSTRÁDAT !

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Hory postav, které ani nedostávají prostor. Prostě nacpat do 103 minut všechny "legendy" je nadlidský úkol. Nemám Simonovi za špatné, že se o to pokusil, dávám mu za špatně, že většina scén a úšklebků je prostě nucených. Pár dobrých hlášek (I am back), pár špatných vtípků o Chuckovi nezachrání ani převeliká akce, která je místy naprosto příšerně sestříhaná. Oproti jedničce dosti slabší a nemyslím si, že by se dvojka poučila z předešlých chyb, spíše je jen amatérský zaplácla. I přes perfektně zahraného záporáka musím hodnotit průměrně.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Hanozpěvy mě připravily na nejhorší a hle, ono to bylo super. Až s vychytanými titulky na konci mi došlo, že scénář napsal SS, takže je mi vše jasné. E3 má nádech něčeho z předchozích slavných sérií tvůrce, jeho rukopis je čitelný, což je ku prospěchu věci. Mám ráda jeho styl kombinace brutality, nekompromisnosti s emocemi a morálkou, vše v nezbytném testosterovém hávu, tak typickém pro akční žánr. Každý z elitních borců dostal kus prostoru, jenž nepostrádal dynamiku, napětí a jemu vlastní charakteristiku. Celkově jde o zralý přístup a nadhled, čímž obojím Sly bohatě disponuje, nebojí se předhodit světu a otevřít tak vlastní hodnotové JÁ. Za Banderase a pohledy na střílející tank musím tu čtvrtou přihodit.