Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Gag (2006) odpad!

Velmi nízkorozpočtové céčko, které se topí ve vlastních sračkách.Kamera otřesná, herecký výkony k pozabíjení a zápletka takka nulová. Možná se pan Mckinlay snažil tento výplod fantazie obohatit začáteční "vykrádačkou". To se mi jakštakš povedlo, ale nemůžu se koukat pořád dokola na počátečních pár minut. Rozhodně nedoporučuju.

plakát

Game of Death (2017) 

Buranský vesničani dostanou do pazourů hru smrti. A ten největší blbeček má u sebe ještě k tomu zbraň. Pizzař, který se snad minul účinkem a nejkrásnější ze slečen nedostane ani čas na hraní a ztratí hlavu. Když už se tvůrci otáčí litry krve, měli to alespoň dotáhnout do pořádného konce. Tyhle barevné atrapy mě nebavily. Bod navíc za scénu se "srnkou".

plakát

Gamer (2009) 

Já čekal, že Death race bude poslední věci na tento způsob, protože death race je vážně povedené. Za to tenhle paskvil je jen snůška stupidního scénáře, s děravou a nezáživnou režií. Čekal jsem alespon pořádný nášup akčních prvků, jak nám vesele předhazoval trailer. Když Gerard bojoval jako "gamer" pod ovládáním svého "playera", vše bylo podstatně "klidné" a rozhodně koukatelné, proto jsem se nesměle usadil a rozdělal si lahev piva. Ještě že jsem jí dopil, než skončila první polovina, neboť bych všechen obsah z úst vrátil zpátky do flašky, protože při vymanění z "pout" se ve filmu takřka nic neděje, jen se kecá o nesmyslech, kterými se Taylor snažil doplácnout těch 95 minut. Hodně slab béčko. Hvězda navíc, za alespon malou, sic perfektní akční scénu na začátku filmu.

plakát

Gangster Ka (2015) 

Nějak nevím, co si o tom myslet. Určitě herecké obsazení je povedené (všichni z podsvětí do svých rolí zapadají na jedničku), atmosféru to má také. Jenže těch vnitřních monologů je tam tolik, že jsem si připadal jak při rozhlasové hře, neschopnost vysvětlit cokoliv jinak než voiceoverem je až otravná. Příběh příliš zkratkovitý a snaha o dokumentární přesnost zbytečně sráží celkový dojem.

plakát

Gangster Ka: Afričan (2015) 

Na české poměry ucházející, oproti prvnímu dílu však dalece zaostává. Bjelac je celkem uvěřitelný. Čermák si hraje na něco, co není.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Čekal jsem, až někdo natočí pořádně tvrdou gangsterku z padesátých let ve stylu videoher Mafia II nebo z pohledu vyšetřování v L.A. Noire. Obojí Gangster Squad splňuje. Akce je super, jenže za drahými obleky, nablýskanými auty a prostředím Města andělů stojí laciný příběh, který ve finále nemá co nabídnou. Škoda. Palec nahoru alespoň za Emmu(škoda, že není alespoň polonahá), Ryana a Nicka Nolteho

plakát

Gangsteři (2010) 

Stejně jako Armored nebo Town, ani Takers nenabízí spestření svého žánru, ovšem dokáže zaujmout poutavou akční stránkou, rychlým střihem i hereckým obsazením se tolik nešetřilo, což je plus do režisérova rukávu. Jen věčná škoda některých "zápletek, které nemají delší duchaplnost, nějaké rozuzlení, popřípadě vysvětlení a následné navázání. Podle klišovitého konce to vypadá na dvojku, ale pozor, raději bych nechal tělem protékat pouze jeden akční nášup. Ten druhý, ten už bych spíše viděl na vyloučenou moč.

plakát

Gangy New Yorku (2002) 

Krvavý střet v rytmu elektra (!) otevírá filmový vrchol roku 02, v němž Martin Scorsese umocňuje rozmáchlé postupy svého staršího opusu s názvem Casino. Mamutí rozpočet Scorsesemu překvapivě svědčí, a přestože se vyhýbá okatě samoúčelným záběrům, dostatkem financí se netají v jediném okénku. Hereckému obsazení vévodí démonický Day-Lewis, jehož Butchera lze zařadit snad jen na úroveň De Nirovy proměny v Zuřícího býka - o to více zamrzí neproměněná oscarová nominace. Pod stínem jeho životního výkonu pak hraje řada zvučných jmen, která při stavění Ameriky stačí podávat více (DiCaprio, Broadbent) či méně (Diaz) přesvědčivý projev. Když v závěru padá opona za zvuku legendárních U2, minimálně u dvou třetin publika se musí zákonitě dostavit pocit nadšení. Ta hudba je prostě fantastická, za ní 5*

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Tohle je moderní seriál se vším, co k němu patří. Děj je našlapaný, celé to uhání dopředu a na konci se všechno smysluplně dohraje do konce. Vizuálně je to filmová paráda, samé kouřící továrny a cihlové domečky, do toho podholení gangsteři s gládama a vyhrnutýma nohavicema, co kopou jiné gangstery do hlav a celá tahle poválečná psychóza je prostě skvělá a stojí za to ukázat, co všechno válka dokáže udělat s obyčejným člověkem. Alespoň já v tom ten hlubší význam vidím. Za pochvalu stojí rozhodně i super-cool moderní soundtrack a extrémně sympatický hlavní hrdina. Žiletkové kšilty si rozhodně zaslouží dobré jméno. Je to rozhodně pecka, avšak mezi mé top patří trochu něco jiného. PEAKY FOKIN BLINDERS!!

plakát

Gattaca (1997) 

Gattaca je doslova ztělesněním žánrové podstaty sci-fi a jde v každém ohledu o vysoce nadstandardní snímek, kde jsou skvěle sladěny a vyváženy všechny ingredience, ze kterých se skládá dobré umělecké dílo. Nápaditý scénář využívající nejnovějších vědeckých objevů a domýšlející, kam tyto poznatky a nové technologie můžou společnost dovést. Citlivá, vysoce profesionální režie, která bez laciných efektů dokáže vyvolat silné emoce, herecké obsazení, které nemá žádné viditelné slabiny a přináší spoustu skvělých hereckých výkonů. Celkový dojem: 80 %. Je až s podivem, s jak malým rozpočtem mohl vzniknout tak výjimečný film.