Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Hledám Amy (1997) 

Já si připadal jako na tobogánu trychtýř v libereckém aquaparku. Prvníh pár minut strhující a napínavá jízda, která může nabídnout nečekané objevení. V průběhu mého vzrušení se pak ale dostávám to toho takzvaného trychtýře, ve kterém jen jezdím stále dokola, bez nápadu, bez akce a bez pocitu nadšení. Jen nudně čekám na spadnutí do té příjemné vody. Smith si mě zatím nezískal, a pokud to bude pokračovat, moje apatie se bude stále zvětšovat.

plakát

Hlídač (2009) 

"Tak to snad teď vyjde", naparoval se Seagal. A ona opět spadla klec s celou oponou. Chudákovi dědovi to už asi nedojde, že když na to neměl před 20ti lety, tak v tomhle seniorském věku na to tuty nemá. Nesmírně stupidní režií, která mě doslova iritovala, jen dokazuje, že lepší už nikdy nebude. Takhle otřepanou kostru dlouho ve skříni neudrží. Abych však jen nehanil, za jednu věc ho pochválím. Řekne se "akčňárna", tak se tam prostě řeže, střílí, mlátí (sice nepřátelé se chovají jak pytle brambor) a to je to, čím aspon trochu Seagal dokázat nadchnout. Sra*ka je to strašná, ale přece jen jsem si to na to poměrně zvyknul.

plakát

Hluboko v gangu (2006) 

Vždyť to bylo jasné, že svýho syna zachrání a opět se s ním štastně shledé. Taky je všem známo, že američtí hrdinové prostě neumírají, mají proti smrti imunitu. Hall se chtěl pyšnit, že natočí cool hustou akční pecku, ve které je ale akce jako hub v zimě. Takové lacinné béčko, ve kterém nemůže chybět honička, gangy, zlodějství a v poslední řadě trochu střílení. Na jednu stránku dobře, na druhou se na to člověk těší, že aspon něco se tam bude dít, když děj je takřka zbytečný a více než jednoznačný.Prostě Amerika.

plakát

Hněv Titánů (2012) 

Worthington už konečně vypadá trochu autenticky. Ovšem jen další řada z Hollywoodských reprasálií, kdy postaví více lidí před ještě větší zelená plátna. Po vizuální i audio stránce film vypadá lépe než jeho původní představitel, ale z takového prasáckého scénáře prostě víc vymačkat nepůjde. Lituji Liama, že musel své utrpení snášet i podruhé. Liebesman by bez svých kouzelníčků a magických soubojů film neutáhl ani na 50%. Doufám, že se titáni hněvali naposled.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Popravdě řečeno, ještě že už je celá sága za náma. Mám pocit, že kromě Společenstva prstenu jsou ty filmy stejné furt dokola. Toho "mečování" tam už na mě bylo přespříliš. Ale jako popcornovka na zabití času je to zase docela fajn. Snad mě všichni skalní příznivci neutlučou... 50%

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Závidím lidem, kteří si teď mlsně olizují rty a plesají jako nejnáruživější fanoušci, pro mě je však film Hobit je důkazem Cimrmanovy světovosti. Tvůrci v něm tak důsledně aplikovali jeho slavnou frustrační kompozici, že se nezabývá žádnými vedlejšími, natož pak hlavními motivy - vystačí si pouze s mostky, výplněmi až vycpávkami, nejčastěji však vykrádačkami úspěšných sekvencí předchozí trilogie. Dychtivý divák tak téměř tři hodiny prožívá intenzivní střídání pocitu očekávání a pocitu zklamání. Nevím, věru, co vytknout dříve, zda mátožnost postav, zdlouhavou popisnost, trikovou skřetí zbytečnost nebo opakování profláknutých efektů. Gandalfovo stálé: "Utíííkejte!" má pro mě tentokrát hořkou příchuť doporučení. Přesto dávám 70%, protože stále doufám, že jsem jen nebyl správně naladěn a později, jak je u Tolkiena i Cimrmana zvykem, mi význam díla dojde.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Film mě vyloženě nezklamal ani jako celek neohromil. Typická Jacksonovina, což je v podstatě škoda, protože už ty jeho rádoby husťácký do nekonečna natahovaný scény nudí. Navíc Hobit je v podstatě pouze o akčních scénách. Škoda. Přesto se tu najde několik plusů: nádherná příroda Nového Zélandu pořád funguje jako magnet; úžasně udělané animace měst; asi nejlepší digitálně vytvořený drak (bomba); Orlando Bloom mi připomněl, že čas ani špičkoví maskéři nezastaví. Skoro každý film se točí s cílem vydělat nějaké ty penízky, ale na Hobitovi už je to patrné až příliš!

plakát

Hodina pušek (1967) 

Nezáživné, nudné, unavném naprosto zbytečné.

plakát

Hodina života (2008) 

Bohužel, už si nemůžu vzpomenout kdo mi poradil shlédnutí "tohoto". Ten dotyčný má štěstí, protože ho někde potkat, asi ho stáhnu z kůže. První část filmu zařadila na druhý stupen a přihodila občas nějaký ten gag, tudíž jsem si říkal,že se na to na průměr vytáhne. Poté ale přišla nudná střední část, která jen ukazuje na Coleovu ničemnost se něčemu přizpůsobit. Za (nazvěme to třeba konec) přidávám jednu ušmudlanou a vnucenou hvězdu. Zkrátka komedie, která spíše naštve, než aby člověka uvolnila po stresujícím dni.

plakát

Hon (2012) 

Babovřesky by se měli co učit, jaký je to žít v malém městě. Dánove prostě umí, to už všichni víme, ale že nasolí zase takovou pecku, u který tlukot srdce překračuje na mezi epileptického záchvatu, to čekal málokdo. Emocionální bomba, skvělé herecké výkony, jak hlavních, tak i vedlejších herců, námět i kamera ... a prej, že to bez hudby nejde v dnešní době. Film, který filmové nadšence posadí na prdel a rodiče zvedne z pohovky ke svým malým ratolestím, které hned proplesknou, jen aby se neřeklo.