Reklama

Reklama

Hněv Titánů

  • USA Wrath of the Titans (více)
Trailer 7

Deset let po porážce obludného Krakena se Perseus pokouší uchýlit ke klidnému životu jako rybář a otec malého syna. Jenže mezi bohy, oslabenými nedostatkem lidské oddanosti a dlouho vězněnými Titány, pod vedením zuřivého Krona vypukne velká válka. Zeus, který byl zrazen Hadem, je zajat a unesen do podsvětí, a tak se Perseus musí ještě jednou stát hrdinou, aby nalezl Dia a zmařil snahu Titánů vládnout na Zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 7

Recenze (1 121)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie sa nesie presne v duchu prvého dielu, preto hodnotím rovnako. Nečakal som žiadnu rozprávkovú atmosféru, dramatické zápletky ani srdcervúce herecké výkony. Popravde po prvom diely ma už nič neprekvapí. Všetko je opäť tak nejak priemerné, okrem trikov, ktoré zhltli nemalé peniaze. Mnohé sú veľmi dobré, potešili ma obrí kiklopovia, ale ani najlepšie triky nezachránia očividnú priemernosť. Dobrou správou je, že lietajúci kôň Pegas i Bohovia dostali o čosi väčší priestor, ale pre mňa stále nedostatočný. Božie schopnosti a možnosti ostali nevyužité, čo najviac zamrzí u Poseidona. Po nadupanom traileri som ani nič iné, ako poloprázdny blockbuster neočakával. Účel film splnil, ale k nezabudnuteľnému zážitku to má ďaleko. 60%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Minimálně nějak takhle měl vypadat první díl. Perseus už má vlasy a začíná vypadat jako polobůh, trikově je film na mnohem lepší úrovni, nestvůry jsou propracovanější a ani dějově snímek úplně nestrádá. Liebesman se prostě ukázal v mnohem lepším světle, než Leterrier, který s podobnou látkou naložil jako Homer Simpson s toxickým odpadem. Hněv Titánů má své chyby, ale je to zábavná jednohubka, která si na nic nehraje a proto k ní mám blíž, než k prvnímu dílu, který mi podupal klasiku. Takže - je zde několik much, ale jak jsme říkali na střední škole, když jsme si na xeroxu vyráběli falešné bankovky - slepej by to z dálky nepoznal. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Diova noho! Ve srovnání se Soubojem Titánů je jejich Hněv potěšujícím skokem vzhůru. Když to vezmu kolem a kolem, vadila mi na filmu vlastně jen jedna věc – anglický nápis na hrobu Perseovy ženy. Jinak chválím snad všechno – od zábavného děje, který je vlastně několikanásobným mytologickým rodinným dramatem, přes špičkové efekty (měl jsem pocit, že všechny ty chiméry a kyklopové byli skuteční), herce (duo Fiennes-Neeson, krásná Rosamund Pike, bezvadný Bill Nighy), režii (patlal Letterier by nikdy podobně atmosférické scény, jako je ta v lese kyklopů nebo jedno závěrečné usmíření, nenatočil), hudbu (jednoduchý, ale úderný hlavní motiv) po účes hlavního hrdiny, který konečně vypadá "dobově". ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sequel ako sa patrí. Desať minút príbeh a zvyšok len omáčka a akcie. Nie že by mi to vadilo, veď prvý film bol predsa rovnaký, ale niekedy už ma unavujú tieto filmy na efekt. Po trailery som myslel, že to bude fakt lepšie ako prvý diel, ale ten ukázal doslova všetko a tak už sa nebolo moc na čo tešiť. Aj keď treba priznať, že niektoré akcie sa podarili a kamera je tiež lahodná. Čo sa týka zmeny režiséra alebo predstaviteľky Andromedy, či hudobného skladateľa, tak tie mi moc nevadia. Dvojka ma výhodu v tom, že to nieje Remake, takže väčšinu bude baviť viac asi tento diel. Celý film je v podstate len jedna akcia s prestávkami, ale našťastie je film dosť krátky a tie bitky vás ani tak neomrzia. Oblúbený soundtrack: Wrath of Titans. 65% - 3* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Proč, proboha, stále a dokola ona řecká mytologie? Je to zbytečné, matoucí a škoda. Obecně lze říci, že již první film zprznil řecké báje maximálně (dvouhlavý Kerberos?, Pegas se měl zrodit z Medusy aj.), remake je doprznil (černý Pegas? to snad ne!) a volné pokračování už použilo jen jména. Kromě toho podezírám tvůrce, že labyrint si vypůjčili z filmu Vetřelec vs. predátor. Perseus jako hlavní hvězda by měl být sympatický kulturista....a to je asi vše, co mi vadilo. Jinak oddechová akční jízda s řadou povedených triků (jen občas byly hodně počítačové). Kromě samotného armagedonu se mi líbila lesní scéna s kyklopy, při které jsem si vzpomněl na StarWars6. Jízda mezi stromy byla efektní. Z hlediska zábavnosti mnohonásobně lepší, než nepodařený remake. Jak se u tohohle může někdo nudit....? ()

Galerie (103)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel ve studiích poblíž Londýna a dále se přesunul do Surrey v jižním Walesu a na Kanárské ostrovy, konkrétně na ostrov Tenerife. (POMO)
  • Severoamerické tržby dosáhly 83,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 302 milionů. (NIRO)

Související novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (více)

Reklama

Reklama