Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Bright (2017) 

Bright Vás již na první pohled zujme kombinací filmů "End of Watch" a "Wolrd of Warcraft". Celá tato koncepce působí velmi svěžím a originálním dojmem, což jde v ruku v ruce s některými skutečně povedenými akčními scénami. Avšak i navzdory těmto kladům zde převládají atributy záporné, což je citelné zejména u nosné kostry příběhu, střihu a některých dialogů. Opravdu nechápu, co David Ayer na režisérské stoličce dělal, jelikož tento snímek se v poměrně negativním směru zcela vymyká jeho dosavadním kvalitním filmovým počinům. Doufám tedy, že se jedná jen o malé "zaškobrtnutí" na jeho jinak podařeném režisérském portfoliu

plakát

Broken (2006) 

Nějak se vůbec nemůžu rozhodnout, jak tento snímek zhodnotit. Vidím to bud na 2 nebo na 4. Jde o to, že je to dosti zajímavý příběh avšak s dosti odfláknutým dějem. Scénář snad ani není potřeba hodnotit, protože jsem za celou dobu slyšel kolem 20-ti vět, takže žádná sláva, al má to i svoje kouzlo. Vše je takové tajemné a dramatické. Velmi nízkorozpočtový kousek, avšak dosti povedený

plakát

Bronson (2008) 

Zajímavý příéběh vězně, avšak dosti nudně zpracovaný, neboť jsem každou chvíli koukal na čas a doufal jsem, že to již zkončí. Režie je dosti otřesná a nudné protáhlé scény si zaslouží nízké hodnocení

plakát

Bruno (2009) 

Toto je vážně nuda. Divím, že tak skvělý herec jako je Sacha Baron podstoupil tuto stupidní roli, která by se spíše hodila na nějakého céčkového herce. Určitě se snažil jít ve stopách Borata, ale věřte, že se mu vážně nepovedlo. Něco tak nechutného a úchylného jsem dlouho neviděl a snad dlouho neuvidím. Některým scénám jsem se lehce pousmál a proto to musím alespon z tohoto pohledu lehce ohodnotit.

plakát

Bullet Train (2022) 

David Leitch bohužel není Guy Ritchie, a tak tenhle film všude hrozně drhne, což je pro šinkanzen samozřejmě problém. Ne, že by to byla nuda, ale drtivá většina konverzací postrádá pointu a jedná se o pouhopouhé házení rádobyvtipných a rychlých vět do mixéru, ze kterého nakonec vyleze kyselý lák z okurek s trochou cukru. Závěrečná havárie vlaku je pak totální overkill, který ještě umocní chtíč po konci. Jinak to ale samozřejmě světlé chvilky má, pár povedených hlášek taky a nějaký ty close-combat výměny taky. Ale na piedestal prostě nepatří. Příjemná oddechovka, na kterou se rychle zapomene.

plakát

Bunny a býk (2009) 

Měla to být tutovka, naprostá revoluce. Skvělé kulisy, dobré glgy. To vše však schazuje nepochopitelný děj, ve kterém nejde opravdu o nic je zbytečně komplikovaný, který nakonci doslova lehne držkou k zemi a né se od ní odlepit. King má štěstí, že to to spadnutí bylo až ke konci filmového dění.

plakát

Burke and Hare (2010) 

Myslím, že se z filmu vytěžilo maximum. I Simon to vzal svérázně po svém. Bohužel, ani dva vykutálící v podání hlavních hrinů mě nepřesvědčili, abych přihodil 4*. Vše je tak jak má, děj ubíhá, britský humor taky krásně ladí. Jen těch postav je tam zbytečně mnoho nevyužitých.

plakát

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) 

Western, který si člověk bude pamatovat hodně dlouho jen díky skvělým hereckým výkonům a perfektnímu scénáři, protože co se týká westernových prvků, takřka nic nového ani kouzelného, co jsme už několikrát viděli.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Začátek je slibný, silná zápletka, co slibuje nejedno překvapení a vyšší potickou hru o "čistou rasu", kdy pokračuje sen nacistů.Jenže pak začne klasická marvelovská velkolepost, kdy vzduchem krom Kapitáná lítají i tuny železa a všeho možného i nemožného materiálu a film jde dolu. Jde dolu tak moc, že už ta akce ani nebaví. Vše, se jako vždycky povede a můžeme se těšit na další díl. Továrna na peníze pokračuje. 70%

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Varování před projekcí: vypněte mozek, protože scifi serepetičky zasažené do období ddruhé světové války (btw, kde vlastně ta druhá světová byla ? ani jsem neslyšel jedinný reálný zvuk druhoválečné zbraně) a upravené nacistické gesto je opravdu na pěst. První Avenger je totiž skutečně slátaninou první třídy. Nepostrádá vůbec nic, co by komiksovému spasiteli nemělo chybět - přihřátý kostýmek, neprůstřelný štít, charisma, ryzí srdce a samozřejmě i krásnou holku. Logika nás opouští zhruba po dvanácté minutě stopáže, stejně jako hlavního hrdinu opouští strach a naopak ho uchvacuje nezměrná touha natrhnout hlavnímu záporákovi zadek. Děj je stejně klišovitý, jako je hloupý. Vůbec nic nenasvědčuje tomu, že by se film odehrával v druhé světové válce, jak to sliboval režisér. Po Amerikovi náckové střílí serepetičkami, za které by se nemusel stydět ani IronMan a zatímco je ve Spojených státech nápad atomové bomby ještě v plenkách, červenohlavý lebkoun má plán, jak díky klonování a Thorově hněvu vyhladit celý svět. Hudba je naprosto příšerná. Nechápu, jak, Alan Silvestri, mohl dopustit takového zvěrstva. Celkově však film působí přesně tak, jak má - duchaprostí američtí hrdinové se po tisících hrnou k náborovému středisku a spojenci v Afghánistánu vítají posily. Co dodat, otevřete pivko a vychutnejte si tu komiksovou lobotomii. Je to vážně prča.