Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Spy Game (2001) 

Skvělý špionážní thriller, ve kterém se dokonale střetává akce s nadupanou konverzačkou. Jasná ukázka toho, že Redford je sic stařec nad hrobem, ale pořád dokáže skvěle zahrát toho nejchytřejšího. Brad snad zklamat neumí, tohle je jeho šachová partie, ve které by porazil i Kasparova. Při poměrně nízkém hodnocení jsem čekal "segalovku" na "kurýrův" styl. Moje představa však hned na začátku zmizela a já upřeně zíral na povedenou "kůlovku".. P.S. abych nezapomněl, Catherine vypadá docela dobře.

plakát

Kiss Kiss Bang Bang (2005) 

Skoč do toho po hlavě, aneb Robert jako ho neznáte. Rozválcoval a převálcoval i Kilmera, který je kupodivu výborný. Naprosto lacinné, avšak velmi výstižné vtipy dokazují, že Shane Black má řemeslo v malíku a nepotřebuje nikterak velký rozpočet. Jeho akční a komediální scény nemají chybu, ovšem kriminální zápletka je strašně ostřílená a sesumírovaná, tudíž z komára vzniknul velbloud, který je sotva schopen pohybu. Za skvělé obsazení ještě 4*

plakát

Big Hit (1998) 

Film, který prostě odsypává, žádné zbytečné omáčkování. Jasně, jednoduše, výstižně + skvělý Mark. Perfektní vtipná jednohubka.

plakát

Zelená zóna (2010) 

Klasická americká přesnídávka oblečená do neprůstřelného kabátu. Takřka podobné Bournovkám, jen s rozdílnou atmosférou a konečně pro mě přijatelným prostředím. Irák, ten já prostě můžu. Matt Damon samozřejmě válí, také mě mile překvapil Greg. Greengrass to bere "na plný kotel" a stále přidává další a další akční scény, které dokonale zachycuje perfektní kamera. Temuto filmu dávám ještě 4* za ponurou atmosféru, válečné/akční prvky, střídající se den a noc a samozřejmě za Matta. Nechci však Paula přechválit. Je sice ve svém žánru mistrem řemesla, ale měl by se začít pohybovat někde jinde. V jiných ideách, neboť pokud bude příští film na stejné "brdo", budu se nejspíš muset hodně přemlouvat, aby to byly ještě aspon 3*. Zatím však, již 4 zmíněné má rozhodně zasloužilé.

plakát

Zvláštní dny (1995) 

Všudypřítomná špína a hnus a výborný nosný nápad s "ukladačem myšlenek" jsou to, co dělá z jinak naprosto průměrného trhilleru lehce nadprůměrnou podívanou. Já si ale opět už poněkolikáté musím postesknout nad propásnutou příležitostí. Kdyby se tvůrci místo tradičních žánrových klišé s "překvapivým" odhalením zloducha a tradičních lapálií těch "hodných" zaměřili na psychologičtěšjí rozvinutí linie okolo onoho playbacku, mohli bysme mít na světě parádní psycho-thriller. Takhle ale původní nadšení, když si po první půlhodině uvědomíme, jak košatý a nápaditý příběh se z toho může rozvinout, pomalu stále padáme až do natahovaného, předvídatelného a nudného konce.

plakát

The Courageous Heart of Irena Sendler (2009) (TV film) 

V rámci televizních filmů, rozhodně jedno z nejvydařenějších válečných dramat, které může slabším povahám dokonce i orosit oči. Ovšem, i přes poměrně krátkou stopáž, dokáže chvíli nudit a vaše oči musí chvílemi sledovat, co se děje ve vašem pokoji. Ikdyž jsou zrovna právě plné slz.....

plakát

Chyť mě, když to dokážeš (2002) 

Řeknete si, pcha, dobrodružná komedie a ještě od Spielberga, to bude trapas. On to trapas byl, ale v dobrém slova smyslu. Spielberg nám všem vytřel zrak a ukázal, že to jde i bez dinosaurů a německých vojáků. Když prolomil tu svojí dinosauří bariéru, bál jsem se, jestli si skutečně vybral vhodného kandidáta na hlavní roli. Samozřejmě se trefil, Leonardo je jak z pohádky, nic mu nedělá problém, některým scénám se určitě rád sám zasměje. V těch 132 minutách jsem čekal nějakou tu mezeru prázdna, která vážně nenastala a já s podivením sledoval tu krásu filmařiny. Už jsem čekal, že tam vpálím plný počet, ale děsně odfláknutý závěr mě poměrně zaskočil, skoro i ponížil. Stevene, bud rád, že jsem nešel ještě o krok níže.

plakát

Gattaca (1997) 

Gattaca je doslova ztělesněním žánrové podstaty sci-fi a jde v každém ohledu o vysoce nadstandardní snímek, kde jsou skvěle sladěny a vyváženy všechny ingredience, ze kterých se skládá dobré umělecké dílo. Nápaditý scénář využívající nejnovějších vědeckých objevů a domýšlející, kam tyto poznatky a nové technologie můžou společnost dovést. Citlivá, vysoce profesionální režie, která bez laciných efektů dokáže vyvolat silné emoce, herecké obsazení, které nemá žádné viditelné slabiny a přináší spoustu skvělých hereckých výkonů. Celkový dojem: 80 %. Je až s podivem, s jak malým rozpočtem mohl vzniknout tak výjimečný film.

plakát

V moci ďábla (2005) 

Místy velice děsivý příběh, kde známé "podle skutečných událostí" atmosféru ještě umocní. Tvůrci se samozřejmě detailněji věnují straně kněze a vymítání, než aby to celé zpochybňovali. Soudní přelíčení je efektně prolínáno záběry rituálu a života obhájkyně a to tak, že jsem si ani jedinkrát nepomyslel, že nějaká scéna nadbývá nebo nudí. Sám jsem po shlédnutí zůstal nestrannáý, ačkoli výkon Jennifer Carpenter nutil k opaku. Postavu Rose ztvárnila tak věrohodně, až to místy děsí. Celkově je to velice slušný horor i povedené soudní drama.

plakát

Pokojný bojovník (2006) 

Když se Victorovi nepovedli přihlouplí Jeepers Creepers, zkusil změnit polévku i ingredience. Konečně mi to pořádně zachutnalo a docela bych si rád ještě naběračku přidal. Zkrátka, po tomhle se ještě chvíli olizovat budu. Za jasnou předvídatelnost a opětovnou nucenou snahu nacpat německé herce do americké přesnídavky, musím jednu hvězdu ubrat. Na druhou stranu neškodné, jednoduché, koukatelné a bez zbytečných patvarů.