Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Jedna mezi oči (2012) 

Návrat ke klasickým osmdesátkám není úplně velký trapas, ale Hill by se měl uvědomit, že každá pohádka jednou končí. Ať je v hlavní roli princ,čarodějnice nebo Sylvester. Těžko hodnotit herecké výkony, které jsou snímek od snímku stejné. Rádoby plné nenávisti. Stallone podává svůj průměr a Mamoa se snaží jít v jeho stopách. Zbytečnost Slatera je všem jasná hned od úvodních minut. Průměrná dávka akce, která zůstane po pár dnech v zapomnění.

plakát

Jméno (2012) 

Tyhle situační sitcomové dialogy jsem nikdy neměl v lásce. Delaporte mě však možná přesvědčil, abych dal někdy nějakému sitcomu ještě naději. Vybroušené dialogy, emotivní výkřiky, dramatické myšlenkové pochody. Tohle všechno za pár korun. Do 110 minut nacpat tolik gagů a dát prostor všem (nesympatickým) zúčastněním umí poslední dobou málokdo. Film je to perfektní, ale bohužel pro mne, tohle běžné rozprávění o běžných věcech okořeněné tím nejlepším francouzským humorem občas střídají ty (pro mě) nudné scény, které prostě ubírají na tempu. Prosím všechny fanoušky, nekamenujte mne. Dám-li si to ještě jednou, třeba změním názor. Jedna hláška však zůstane nesmrtelná : "Heil Pepito". P.S. zajímavý komentář uživatele Fr

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Tak tady se Disney seknul a tentokrát ťal do živého. A hodně si u toho pustil žilou. Přál jsem Stantonovi úspěch i na jiném poli než na tom animovaném, ale ani on sám nedokázal zvrátit ve prospěch filmu tak pitomý scénář. Herci nehrají špatně, ale slova jim nevěříte. Kdo by taky mluvil takhle kýčovitě? Jedinou světlou výjimkou je tak zvládnutá animace. John Carter tak zůstane dalším z řady blockbusterů, kde nabitý rozpočet neznamená kvalitu.

plakát

Kontraband (2012) 

Povedená žánrovka, kterých se moc nevidí. Wahlbergovi pašeráka věříte, Beckinsale to bez triků a vlkodlaků sluší a Ribisi si magory užívá (s jeho hlasem mu moc jiného k hraní nezbývá). Akce i tempo jsou pevně určené a atmosféra příjemně houstne. Soundtrack je hodně macho a filmu neskutečně přidává "bicáky." Vytknul bych jen některé stereotypy ve scénáři a až příliš čitelného Fostera. Pašovat se dá všechno na jakoukoliv vzdálenost, jen jde o to jak a jestli se dá všem věřit...

plakát

Kronika (2012) 

Otravná, ale strašně moderní „Parkinsonovská“ kamera filmu nečekaně sedla, ale stejně tak otravné trio puberťáků hrajících si na Harry Pottera už nikoliv. Příběhová stránka stojí pouze na proměně zakomplexovaného outsidera, jeho příklonu k temné straně síly a touze po moci ničit vše, co mu přijde pod ruku. Jeho definitivní zhroucení a moment, kdy začne vybíjet všechny od kámošů až po despotického taťku bylo to jediné na co jsem čekal. A to se naštěstí vyplatilo. Závěrečná scéna má slušné efekty a doku kamera tentokrát opravdu pomáhá, nicméně Mr.Yoda by z výsledku dvakrát nadšený nebyl.

plakát

Kšeft na jeden den (2012) 

Film o tom, kde si starý páprda hraje na magnáta tu už byl. Nebo ne ? TO je fuk, tady to v podstatě skoro vůbec nefungovalo.

plakát

Méďa (2012) 

Kdyby Méďa nebyl plyšák, tak z filmu zbude jen naprosto nudné fádní béčko. Jenže to, že je Méďa plyšák, přeci z filmu neudělá trhák! Koukat se na to dá, ale s rezervou. Veselé na tom všem je jen to, že plyšová hračka mluví sprostě, hulí a souloží s ženskými. Ale to je trošku málo, protože většina děje je předvídatelná a únosců, kteří měli spadeno na Méďu, mi vzhledem k jejich roli, bylo vlastně líto.

plakát

Moje letní prázdniny (2012) 

Mel si na stará kolena ještě hraje na drsňáka. A vše mu kupodivu vychází. Pointa filmu je bezcílená, ale způsob provedení zahřeje nejen akční fanoušky, ale i rafinované gangstery. Ve výsledku film odsýpá, nemá zbytečně moc hluchých míst a sem tam se objeví i nějaký motherfucking, což určitě ocení nejen moje ucho. Gibsonovi sebeukájení je pak důsledkem právě oněch vysokých otáček, které zpříjemní jedno nudné odpoledne.

plakát

Muž na hraně (2012) 

Naivní pohádka o charakterním policajtovi, ve které realita odklusala do Neverlandu a logiku zajala zlá Baba Jaga. A překvapivě ani jedno není na škodu. Film je zábavný, napínavý i akční, Elizabeth Banks je klasicky skvělá a jako bonus beru fakt, že už pěkně dlouhou dobu jsem těm kladným, tak moc nefandil