Reklama

Reklama

VOD (1)

Když bývalý newyorský policajt na útěku Nick Cassidy (Sam Worthington) vstoupí do lobby hotelu Roosevelt v New Yorku, vyjede do jednoho z nejvyšších pater budovy a vyleze na římsu, ohrožuje víc než svůj vlastní život. Na nějakou dobu se zastaví celé město a to včetně několika velice nervózních lidí s velkým tajemstvím. Cassidyho rozhodnutí nevytvoří pouze mediální bouři, ale také zapeklitou situaci pro policejní psycholožku Lydii Spencer (Elizabeth Banks), která se ho snaží přesvědčit, aby neskákal. Čím víc se o to snaží, tím víc jí začíná docházet, že Cassidy má možná v plánu úplně něco jiného než sebevraždu. Že by to mělo něco společného se záhadným projektem, na němž pracuje jeho bratr? Nebo s tajným jednáním jednoho z nejvlivnějších obchodníků New Yorku (Ed Harris)? Během Cassidyho odvážného kousku začíná postupně zapadat jeden dílek puzzle do druhého. Z příběhu zkompromitovaného poldy, který se snaží dokázat svou nevinu, se stává něco zdaleka víc šokujícího. Najednou je v sázce mnohem víc než život jednoho muže stojícího na římse. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Filmová horská dráha. Začátek se rozjíždí velmi slibně, příchod do hotelu i vězeňský flashback předpovídají kvalitní thriller. Pak se ale začíná odkrývat chatrná (chatrná? ve skutečnosti spíš neskutečně blbá) zápletka a veškeré nadšení mizí. Spolu s ním postupně mizí i atmosféra, vážnost a v neposlední řadě též jakékoli spojení s realitou. Mizerné scény sice sem tam stále střídají scény kvalitní, avšak to, v co se film zvrtne v posledních cca. patnácti minutách, je do nebe volající. Zkorumpovaní poldové, nemrtví otcové, směšné prokázání neviny uprostřed ulice... Ouch. Ale snad úplně nejhorší byl ten páreček, se kterým by ve zlodějské zručnosti prohráli i Dannyho parťáci. Za případné spoilery se omlouvám, ale muselo to ven. Jo a účast Harrise byl taky jeden velký omyl; jeho "záporák" je totiž naprosto mimo. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Těm, kdo dávají nižší hodnocení, asi vadí, že je film děravý jak ementál. Spoustu věcí je tak trochu na vodě. Ale když od toho odhlédnu, tak příběh (jeho podstata) je výborný, provedení jakbysmet a navíc je film "vykrádačka", ty mám rád. Já si nemůžu stěžovat. Ačkoliv film má na víc. # Od začátku se nabízelo, že pointa bude podobná jako v Smrtonocné pasti 3, nakonec se z toho vyklubal mix Spojence a Telefonní budky. S obsazením taky spokojenost. Mj., až letos začínám brát herectví Liz Banks vážnějc. # příběh 7 | hudba 7 | humor 1 | akce 4 | napětí 4 | pustil bych si znovu 7 ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Summit Entertainment // Počet premietajúcich kín v USA: 2,998 // Otvárací Víkend USA: $8,001,932 // Už pekne dlho som nevidel film podobného žánru, ktorý by ma až takto zaujal. Trochu ma zaráža všeobecné hodnotenie, pretože film vôbec nieje zlý, práve naopak. Je napínavý, svižný, slušne spracovaný a mne ako obyčajnému filmovému divákovi spríjemnil večer. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Námět a příběh sice láká ale na mě to bylo dost natažený a mistama i nudný...napínavost mají jen scén když vykradají trezor. Celý film stojí nějaký chlap na římse zatím co jeho bratr se snaží s trezoru ukrást dyamant za jehož "fake" krádež měl hlavní hrdina Sam Worthington sedět. Na Phone Booth to nemá. Průměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, tam dole na chodníku uzavírejte sázky, jestli Sam Wortington myslí svoji hrozbu vážně a ukončí svůj život potupným skokem na newyorskou dlažbu, anebo zůstane jen u planých keců. Budete mít na svoji sázku dostatek času a kurzy jsou slibné. Bývalý policista, a náš budoucí mediální hrdina, dostal za krádež diamantu nepřiměřeně vysoký trest, a co víc, loupež ani nespáchal a cítí se nevinný, protože to podle jeho slov na něj "ušili". Balancujíc na úzké římse budovy hotelu, bude muset prokázat svoji nevinu. A nebude na to sám. K ruce bude mít svého bratra, jeho sličnou přítelkyni a sympatickou policejní vyjednavačku, která mu jako jedna z mála důvěřuje. Film si však vytýčil spíše televizní pojetí už jen tím, že angažoval televizního scénáristu Pabla Fenjvese, který do celkem zpočátku zamotaného příběhu, postupem času napěchoval snad všechny typicky známé střípky z televizních krimi seriálů, včetně fádních dialogů, předvídatelnosti děje a skandujícího davu pod skokanem za přítomnosti médií, což považuji za dost laciný scenáristický postup. V jeho okázalé radosti mu nijak nebránil ani nepříliš známý, a tímto filmem debutující režisér Asger Leth, který s akcí šetřil jako se šafránem, a až příliš se spoléhal na zajímavé herecké obsazení. Když to vezmu z hodně povrchního hlediska, tak "umělecky" nejhodnotnější byla na celém snímku atraktivní Genesis Rodriguez a její napěchovaný dekolt a Worthingtnův skok střemhlav, a když to vezmu z fundovanějšího hlediska, tak tím nejhorším byl na filmu scénář. Z pohledu zlaté střední cesty má film spád, na římse se objeví občas i napětí, vtip a nápaditost nechybí při loupeži diamantu, nechybí pár dějových zvratů, kdo na čí straně stojí, kameru bych rovněž pochválil za vzorné a kvalitní nasnímání a herecké obsazení bylo také více než dobré. A že jste sázku nakonec prohráli?! No neříkejte, že jste nevěděli, jak to s Nickem Cassidym dopadne. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Okolo 80. minúty jeden z okoloidúcich v dave začne skandovať: „Attica, Attica,“ čo je odkaz na postavu Sonnyho, ktorú stvárnil Al Pacino v Psie popoludnie (1975). Attica bola väzenská vzbura, ktorá sa skončila tragicky, keď po potlačení boli orgány činné v trestnom konaní obviňované z použitia nadmernej sily a zodpovednosti za smrť väzňov aj väzenských dozorcov. (Arsenal83)
  • Rímsa, na ktorej sa točilo, bola vo výške 200 stôp = 61 metrov. (Arsenal83)
  • V jedné scéně při otevírání trezoru používají lupiči kapalný dusík, který přenášeli v termosce. Kapalný dusík je možné takto přenášet, ale termoska se nesmí uzavřít, protože díky rychlému odpařování dusíku by se termoska natlakovala a vybuchla. Termosku je možné přikrýt lehkým víčkem, díky kterému se sníží odpařování dusíku a při nahromadění par plynného dusíku se samovolně víčko nadzvedne a přebytečný plynný dusík unikne do vzduchu. Vzhledem k tomu, že zloději při cestě k trezoru různě pohazovali svými zavazadly a nedávali přitom pozor na kapalný dusík, je nemožné, aby ho k trezoru přinesli.Buď by kapalný dusík cestou vylili nebo by jim termoska vybuchla. Navíc množství přineseného kapalného dusíku by na zmrazení klíčových částí trezoru nestačilo. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama